Όσοι δεν πολυφοράνε μάσκα είναι πιο πιθανό να είναι κοινωνιοπαθείς! Τι έδειξε μεγάλη έρευνα

Όσοι δεν πολυφοράνε μάσκα είναι πιο πιθανό να είναι κοινωνιοπαθείς! Τι έδειξε μεγάλη έρευνα

Μια μελέτη που διεξήχθη στη Βραζιλία (την χώρα με τα δεύτερα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού και θανάτους από COVID-19 στον κόσμο) έδειξε ότι τα άτομα με κοινωνιοπαθητικά χαρακτηριστικά (sociopaths) ήταν λιγότερο πιθανό να εφαρμόσουν τα μέτρα ασφαλείας που έχουν σχεδιαστεί για τον περιορισμό του κορονοϊού, όπως η χρήση μάσκας προσώπου.

“Τα ευρήματά μας έδειξαν ότι τα αντικοινωνικά χαρακτηριστικά, ιδιαίτερα τα χαμηλότερα επίπεδα ενσυναίσθησης και τα υψηλότερα επίπεδα αναισθησίας, παραπλανητικότητας και τάσης προς ριψοκίνδυνη συμπεριφορά, σχετίζονται άμεσα με τη χαμηλότερη συμμόρφωση με τα μέτρα περιορισμού”, αναφέρεται στην έκθεση που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Personality and Individual Differences.

“Αυτά τα χαρακτηριστικά εξηγούν, τουλάχιστον εν μέρει, τον λόγο για τον οποίο κάποιοι εξακολουθούν να μην τηρούν τα μέτρα περιορισμού, ακόμη και με αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων και θανάτων”, γράφουν οι ερευνητές.

Οι συμμετέχοντες με υψηλά επίπεδα ενσυναίσθησης ήταν πιο πιθανό να ακολουθήσουν μέτρα ασφαλείας για τον κορονοϊό, προσθέτουν.
Η έρευνα έγινε επί 1.578 ενηλίκων στη Βραζιλία από τις 21 Μαΐου έως τις 29 Ιουνίου, για να αξιολογήσουν τα “αρνητικά χαρακτηριστικά προσωπικότητάς τους”, καθώς και τη στάση τους απέναντι στα μέτρα ασφαλείας για την πανδημία COVID-19. Το τεστ περιλάμβανε 220 ερωτήσεις που απαντήθηκαν σε κλίμακα 4 βαθμών.

Η μελέτη αναφέρει ότι ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων COVID-19 στη Βραζιλία σχετίζεται πιθανώς με την αντίθεση της κυβέρνησης στα μέτρα περιορισμού που συστήνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και άλλες υπηρεσίες υγείας. Αυτοί οι οργανισμοί τονίζουν την ανάγκη για μάσκα και κοινωνική απόσταση.

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας, Jair Bolsonaro, υποβάθμισε τη σοβαρότητα της πανδημίας. Κατά καιρούς έχει παροτρύνει τους πολίτες να αγνοήσουν τις κοινωνικές κατευθυντήριες γραμμές και αποκάλεσε τις αναφορές θανάτων και αυξανόμενου αριθμού περιπτώσεων ως “κόλπο” των Μέσων Ενημέρωσης.

Όταν βγήκε ο ίδιος θετικός στην COVID-19, είπε: “Δεν υπάρχει λόγος φόβου. Αυτή είναι η ζωή, η ζωή συνεχίζεται»…

Η μελέτη αναφέρει ότι τα ευρήματα σχετικά με τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας στη Βραζιλία είναι παρόμοια με άλλες μελέτες σε άλλα έθνη, αλλά ήταν η πρώτη μελέτη που συσχέτισε τα “μέτρα περιορισμού με τα αντικοινωνικά χαρακτηριστικά σε ένα μεγάλο δείγμα Λατινικής Αμερικής».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ