ΕΦΕΤ : Νέα ανάκληση για μέλι του εμπορίου – Δείτε ποιο είναι

ΕΦΕΤ : Νέα ανάκληση για μέλι του εμπορίου – Δείτε ποιο είναι

Στην ανάκληση νοθευμένου μελιού από την αγορά προχωρά η Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση Γενικού Χημείου του Κράτους της ΑΑΔΕ διαπίστωσε την εμπορία προϊόντος το οποίο, επισημαίνεται ως 100% μέλι ανθέων, ενώ κρίθηκε να είναι μη κανονικό/νοθευμένο με εξωγενή σάκχαρα και προσθήκη αμυλοσιροπίου.

Πρόκειται για 100% μέλι ανθέων σε stick – συσκευασία των 800 γραμμαρίων (100 τεμάχια των 8 γραμμαρίων έκαστο) με την εμπορική ονομασία «Royal honey» σε χάρτινη κλειστή συσκευασία 800 γρ, με αριθμό παρτίδας L06022020 και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: 06/01/2022.

Το προϊόν παράγεται και συσκευάζεται στην ΕΕ με στοιχεία εγκατάστασης BG 16.18085 για την COFFEELAND ΜΟΝ. ΕΠΕ, 1Ο χλμ Παλαιάς Συμμαχικής οδού, Τ.Κ. 57000, Θεσσαλονίκη και διακινήθηκε από την επιχείρηση Διαμαντής Μασούτης AE, Υποκατάστημα Χονδρικής Νέας Ηρακλείτσας Καβάλας.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ