Ποιο μυθικό πλάσμα είσαι ανάλογα με το ζώδιό σου

Ποιο μυθικό πλάσμα είσαι ανάλογα με το ζώδιό σου

Είσαι λυκάνθρωπος, νεράιδα, ξωτικό ή μήπως... βρικόλακας;

Ό,τι και να είσαι σίγουρα στο δικό σου ζώδιο αντιστοιχεί ένα μοναδικό μυθικό πλάσμα. Τα ξέρεις όλα όσα θα σου αναφέρουμε παρακάτω, τα έχεις δει σε ταινίες και σε βιβλία και η ιστορία του καθενός σε έχει συνεπάρει. Πάμε όμως να δούμε λίγο πιο κάτω σε ποιο ζώδιο αντιστοιχεί το κάθε πλάσμα.

ΚΡΙΟΣ: Λυκάνθρωπος

Και ποιος δεν ξέρει τον Λυκάνθρωπο. Το πλάσμα εκείνο που μεταμορφώνεται από άνθρωπο σε μοχθηρό λύκο κάθε φορά που έχει Πανσέληνο. Ήταν ένα πλάσμα καταραμένο να ταλαιπωρείται και να μην ελέγχει τα άγρια ένστικτά του.

ΤΑΥΡΟΣ: Δρυάδες

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία οι Δρυάδες ήταν Νύμφες των δασών. Το όνομά τους προέρχεται από τη Δρυς. Σύμφωνα με την παράδοση, ήταν νύμφες των δέντρων, ειδικά των βελανιδιών, κάτω από τις οποίες ζούσαν και ήταν αθάνατες.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Νεράιδα

Ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα μυθικά πλάσματα είναι οι Νεράιδες. Μικροκαμωμένες, χαριτωμένες ή όχι και τόσο κάποιες φορές, κουνούσαν τα φτερά τους με χάρη και ομορφιά. Αν και δεν μπορούσαν να πούνε ψέματα, ωστόσο ήταν πολύ πειστικές με τα λόγια τους.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Σειρήνες

Οι Σειρήνες ήταν γυναικείες θεότητες που σχετίζονταν με το νερό, τον έρωτα και τον θάνατο. Στην ελληνική μυθολογία αναφέρονται ως θαλάσσιοι δαίμονες με ανθρώπινο γυναικείο κεφάλι και σώμα αρπακτικού πουλιού. Είναι εκείνες που προσπάθησαν να ξελογιάσουν τον Οδυσσέα και τους ναύτες του. Για να τις αποφύγει, ο πολυμήχανος Οδυσσέας έριξε κερί στα αφτιά των ναυτών του για να μην ακούν το κάλεσμά τους.

ΛΕΩΝ: Νεφιλείμ

Είναι οι απόγονοι των ανθρώπων και των αγγέλων. Σε κάποιες άλλες ιστορίες είναι γίγαντες, πολύ πιο ψηλοί, δυνατοί, αλλά και πιο… χαζοί σε σχέση με τους περισσότερους ανθρώπους. Σε άλλες ιστορίες είναι πανέμορφα πλάσματα με φτερά γνωστά για τον παθιασμένο χαρακτήρα τους και την αδίστακτη συμπεριφορά τους. Δυνατά, γοητευτικά, ματαιόδοξα και εθισμένα στην πολυτέλεια.

Το Γενέθλιο Ωροσκόπιο είναι μοναδικό σε κάθε άνθρωπο και εξηγεί γιατί και πως σκεφτόμαστε και πράττουμε με τον τρόπο που το πράττουμε. Είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για όλους. Παράγγειλέ το ΕΔΩ!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Ξωτικό

Μαγικά πλάσματα τα ξωτικά. Από τα πιο διάσημα, τα πιο αγαπητά και τα πιο… σκανταλιάρικα! Είναι γνωστό ότι συμπεριφέρονται είτε με καλό είτε με κακό τρόπο, δηλαδή ή θα βοηθήσουν τους ανθρώπους ή θα τους πειράζουν. Μην ξεχνάμε πάντως ότι και ο Άγιος Βασίλης ξωτικά έχει για βοηθούς του.

ΖΥΓΟΣ: Συλφίδα

Οι Συλφίδες είναι αέρινα λιγερόκορμα πλάσματα. Ο όρος προέρχεται από τα έργα του 16ου αιώνα του Παράκελσου, που τις περιγράφει (sylphs) ως όντα του αέρα. Είναι γνωστές ως προστάτιδες της ομορφιάς και θεωρούνται ότι προμοτάρουν την ματαιοδοξία. Προστατεύουν την εξωτερική εμφάνιση όλων όσων συμπαθούν. Είναι επίσης υπεύθυνες για την δημιουργία των σύννεφων στον ουρανό.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Βρικόλακας

Ο Βρικόλακας είναι ίσως ο μεγαλύτερος… star των μυθικών πλασμάτων. Δεν χρειάζεται συστάσεις για το ποιος είναι και το τι κάνει. Και μπορεί κανείς να καταλάβει γιατί συσχετίζεται με τον Σκορπιό. Κινείται στο σκοτάδι, είναι μοναχικός, είναι μυστηριώδης, αθάνατος και εκδικητικός.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Κένταυρος

Ο Κένταυρος άλλωστε είναι και το σύμβολο του Τοξότη. Μισός άνθρωπος, μισός άλογο και με ένα τόξο στο χέρι να στοχεύει. Είναι η προσωποποίηση της λογικής έναντι του ζωώδες ενστίκτου. Οι Κένταυροι ήταν άριστοι δάσκαλοι και φιλόσοφοι, ενώ παράλληλα κυβερνώνται κατά ένα μέρος και από την ζωώδη φύση τους.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Σάτυρος

Ο Σάτυρος είναι το γνωστό μυθικό πλάσμα που ήταν άνθρωπος με πόδια και ουρά τράγου. Είναι διάσημος και για την αστείρευτη σεξουαλική του όρεξη, τις παρενοχλήσεις και τα… Διονυσιακά γλέντια που έστηνε. Κάποιοι πίστευαν ότι όσο ένας Σάτυρος μεγάλωνε, τόσο γινόταν πιο σοβαρός και αναλάμβανε κάποιες ευθύνες. Ποτέ όμως δεν παράταγε την… άγρια φύση του.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Ανδροειδές

Πρωταγωνιστές σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, τα ανδροειδή είναι κατά ένα μέρος άνθρωποι και κατά ένα άλλο μέρος ρομπότ. Είναι γοητευτικά, μυστηριώδη, έξυπνα και πιο δυνατά σε σχέση με τους ανθρώπους. Δεν έχουν συναισθήματα και έχουν στο αίμα τους την… επανάσταση!

ΙΧΘΥΕΣ: Γοργόνα

Μισές γυναίκες και μισά ψάρια. Όλοι έχουν δει έστω και μια φορά στην ζωή τους  μια γοργόνα σε παραμύθι ή σε κάποια ιστορία. Γοργόνα ήταν και η αδερφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Τα πλάσματα αυτά έχουν υπέροχες φωνές, αλλά και μια… παρόρμηση να σκοτώνουν ανθρώπους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ