«Βόμβα» με τον Λευτέρη Πανταζή – Οι άγνωστες ιστορίες της ζωής του που θέλει να κρύψει

«Βόμβα» με τον Λευτέρη Πανταζή – Οι άγνωστες ιστορίες της ζωής του που θέλει να κρύψει

Όλα στην φόρα!

Έχει πετύχει αυτά που κάθε άνδρας ονειρεύεται. Αυτοδημιούργητος, διαθέτει όνομα, χρήματα και μια μεγάλη σειρά από όμορφες γυναίκες.

Σπίτια χαμηλά, λασπωμένοι δρόμοι, εργατιά, φτώχεια. Ο μπακάλης σημειώνει τα ψώνια στο τεφτέρι και εισπράττει κάτι «έναντι» την πρώτη κάθε μήνα. Τα μπισκότα πουλιούνται χύμα, όπως και τα τσιγάρα. Οι μετακομίσεις περιορίζονται σε ένα στρώμα, έναν μπόγο ρούχα και μια φωτογραφία σε κάδρο. Άντε και ένα καναρίνι. Οι πιτσιρικάδες ματώνουν τα γόνατά τους στο τόπι, λασπώνονται -μια μάνα όλο «μη»- και παρατάνε νωρίς το σχολείο για να δουλέψουν ως παραγιοί ή μαθητευόμενοι. Οι έξοδοι περιορίζονται στα Σάββατα –«καμπόικα», ελληνικές ταινίες, κουτούκια, παγκάκια με θέα. Ήχοι ρομβίας και άρωμα νυχτολούλουδου. Μέρες του ’60…

Βίλα με θέα τη θάλασσα, ιδιωτικό γυμναστήριο, πισίνα, προσωπογραφίες από γνωστό Ρώσο ζωγράφο. Αντικείμενα και φωτογραφίες από διάφορα μέρη της γης -σουβενίρ από αναρίθμητα ταξίδια. Οικονόμος να φροντίζει ώστε τα πάντα να είσαι σε τάξη, γκαζόν, λουλούδια, μια 600άρα SL ξεκουράζεται στο πάρκινγκ ανάμεσα σε μια 320 cabrio και ένα Ford 1800. Μια πανέμορφη γυναίκα ρίχνει πού και πού βουτιές στην πισίνα -μια σειρά από πανέμορφες γυναίκες με τον τίτλο της «τέως». Επώνυμοι γείτονες, έξυπνα επενδυμένα χρήματα, καταξίωση. Η καινούργια χιλιετία δείχνει σε ορισμένους το χαμογελαστό της πρόσωπο.

Αν το παρελθόν του Λευτέρη Πανταζή θυμίζει ασπρόμαυρη ελληνική ταινία, το παρόν του αποτελεί σίγουρη χολιγουντιανή υπερπαραγωγή. Τις δύο καταστάσεις της ζωής του τις χωρίζουν 30 χρόνια, απίστευτη δουλειά, ξενύχτια, αγωνίες, πίκρες και χαρές. Άσχετα αν αρέσει ή όχι σε κάποιον ο Λευτέρης Πανταζής, κανείς δεν μπορεί να του καταλογίσει ότι δε δούλεψε σκληρά για να πετύχει, κανείς δε δικαιούται να τον χαρακτηρίσει δημιούργημα ενός image maker ή μιας δισκογραφικής εταιρείας. Ούτε πως στήριξε το ξεκίνημα της καριέρας του «εις το όνομα του πατρός», όπως πολλοί άλλοι. Αυτοδημιούργητος. Αυτή είναι η μεγαλύτερη αναγνώριση που μπορεί ένας άντρας να καταφέρει.

Success story

Από μικρός στη βιοπάλη, είναι σίγουρο πως ο Λευτέρης Πανταζής, ό,τι κι αν είχε τελικά επιλέξει για να κάνει, σήμερα θα είχε πετύχει στη ζωή του. Θα είχε δική του δουλειά, σπίτι, εξοχικό, αυτοκίνητο, καταθέσεις στην τράπεζα, οικογένεια. Το όνομά του, βέβαια, θα το γνώριζαν μόνο οι γείτονες, οι μαγαζάτορες της περιοχής και φυσικά η εφορία. «Σε ηλικία 13-15 τραγουδούσα σε διάφορα μαγαζιά και έβγαζα χρήματα. Τελικά αυτό με κέρδισε». Το ταλέντο, όπως το Τζόκερ, μπορεί να μεταμορφώσει τη ζωή κάποιου. Και η φωνή που διέθετε ο Λευτέρης Πανταζής ισοδυναμούσε, όπως αποδείχτηκε, με έξι τυχερούς αριθμούς, ύστερα μάλιστα από συνεχόμενα τζακπότ. «Ξεκίνησα από κάποια μικρά μαγαζιά στο Αιγάλεω. Ύστερα συνέχισα σε πιο μεγάλα, μέχρι που έκανα τον πρώτο μου δίσκο. Εκεί άρχισαν να αλλάζουν πολλά». Σήμερα, μπορεί κάποιοι νεοεμφανιζόμενοι να κάνουν θόρυβο γύρω από το όνομά τους και να πλημμυρίζουν τα μαγαζιά όπου τραγουδούν, ο Πανταζής όμως, όπως ο Βοσκόπουλος, ο Πάριος και ελάχιστοι άλλοι, είναι και θα είναι για καιρό ένα από τα «βαριά χαρτιά» της διασκέδασης.

Toys For Boys

«Το αγαπημένο μου αυτοκίνητο είναι η Mercedes 600, γιατί ήταν όνειρο ζωής να την αποκτήσω. Ταξιδεύω συχνά και γενικά λατρεύω τα ταξίδια. Οι ωραιότερες διακοπές μου ήταν στην Ισπανία, στη Μαρμπέγια, όπου είχα πάει με τρεις φίλους και αλητεύαμε. Όπως και στη Βραζιλία, όπου έκανα μια πετυχημένη συναυλία στο Σάο Πάολο και μετά πήγα για μία βδομάδα στο Ρίο. Χάρηκα τη θάλασσα και γνώρισα τις καυτές Βραζιλιάνες. Απίστευτες γυναίκες, σκέτος πειρασμός». Για την ισορροπία του ο άνδρας χρειάζεται κάποια στιγμή να υλοποιήσει κάποιες τρέλες. Να πάρει ένα cabrio, να τα φτιάξει μ’ ένα μοντέλο, να μπει στο «Beau Brummel» και να τον υποδεχτεί ο Γκριγιόν αυτοπροσώπως. Ο Λευτέρης Πανταζής βρίσκεται εδώ και καιρό στην επίζηλη θέση να μπορεί να υλοποιεί πολλές ταυτόχρονα. Βέβαια, αν οποιοσδήποτε χρειάζεται μία περίπου ώρα για να πάει με το αυτοκίνητο από τον Κορυδαλλό στη Βουλιαγμένη, ο Λευτέρης Πανταζής χρειάστηκε 25 ολόκληρα χρόνια ξενύχτια. Η βίλα του με θέα το Σαρωνικό αντικατοπτρίζει την αισθητική αλλά και την οικονομική του κατάσταση. Για να τα πραγματοποιήσει, όμως, όλα αυτά αλλά και για να ατενίζει το μέλλον με σιγουριά και ασφάλεια, χρειάστηκε να αντιστρατευτεί το μοιραίο για πολλά «μεγάλα ονόματα» κανόνα «easy come, easy go». Μπορεί να κερδίζει σημαντικά ποσά, τα επενδύει όμως σωστά – σε διάφορες επιχειρήσεις.

Μωρό μου είσαι εσύ

Μαζί με τη δουλειά και την κόρη του, οι γυναίκες είναι μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή του. Η μία διαδέχεται την άλλη με τέτοιο ρυθμό, που δύσκολα μπορεί να θυμηθεί περίοδο της ζωής του που να έτυχε ή να επέλεξε να μείνει μόνος. Άντζελα Δημητρίου, Γκέλυ Γαβριήλ, Καίτη Φίνου, Έλενα Γράβεζα, Έλενα Γκρέκου και Σοφία Πέτρου ήταν ορισμένες από τις γυναίκες που πέρασαν από την ζωή του αλλά μία ήταν εκείνη που τον… στιγμάτισε. Με τη Ζώζα Μεταξά γνωρίστηκαν ένα βράδυ του 1988, όταν αποφάσισαν, ο καθένας ξεχωριστά, να επισκεφτούν το Mercedes για να διασκεδάσουν. «Ήρθε απρόοπτα στη ζωή μου. Ζήσαμε επτά χρόνια μαζί. Θυμάμαι το πρώτο ταξίδι που κάναμε όταν αρραβωνιαστήκαμε. Ήταν σαν ταξίδι του μέλιτος. Ζούσα το μεγάλο έρωτα της ζωής μου. Καρπός της ευτυχίας μας ήταν η κόρη μου Κωνσταντίνα -ό,τι πιο πολύτιμο έχω στη ζωή μου. Το μεγαλύτερο απόκτημά μου».

Διότι, ακόμη και για έναν Playboy της πίστας, «το ωραιότερο πλάσμα του κόσμου» θα είναι σίγουρα η κόρη του.

*Το παραπάνω είναι ένα απόσπασμα από το αφιέρωμα του ελληνικού Playboy για το τεύχος «Ιανουάριος 2002» με τίτλο «Ένας Playboy της πίστας».

Πηγή: playboy.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ