Ζωές γεμάτες τραγωδίες : Βιασμοί, δολοφονίες, φτώχεια, bullying – 9 σταρ του Χόλιγουντ που πέρασαν δύσκολα παιδικά χρόνια

Ζωές γεμάτες τραγωδίες : Βιασμοί, δολοφονίες, φτώχεια, bullying – 9 σταρ του Χόλιγουντ που πέρασαν δύσκολα παιδικά χρόνια

Μερικοί άνθρωποι ζηλεύουν τους σταρ, για τη φήμη τους, τα χρήματα και την ομορφιά τους. Αλλά αν ανακαλύψουν τι πέρασαν αυτοί οι άνθρωποι πριν γίνουν διάσημοι, δεν θα τους ζήλευαν πια.

Είναι σίγουρο ότι κανείς δεν θα ήθελε να είναι στη θέση της Σαρλίζ Θερόν, της οποίας η μητέρα πυροβόλησε τον τύραννος σύζυγό της, μπροστά στα μάτια της.

Και κανείς δεν θα ήθελε να είναι η Όπρα Γουίνφρεϊ, η οποία κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τα ίδια της τα ξαδέλφια και τον θείο της.

Ετσι, η ζωή ορισμένων διασημοτήτων είναι στην πραγματικότητα σαν σενάρια που είναι έτοιμα για μια δραματική ταινία.

Σαρλίζ Θερόν

Η 43χρονη Σαρλίζ Θερόν είναι μία από τις πιο διάσημες και όμορφες ηθοποιούς στο Χόλιγουντ, η οποία έχει επίσης κερδίσει βραβείο Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα και άλλα βραβεία. Αλλά απλά κοιτάζοντάς την, δεν θα μαντεύατε ποτέ τι έπρεπε να περάσει όταν ήταν νέα. Ο πατέρας της ήταν αλκοολικός και συχνά χτυπούσε τη μητέρα της. Και όταν η μελλοντική σταρ του κινηματογράφου ήταν 15 ετών, κατά τη διάρκεια μιας από τους καβγάδες τους, ο πατέρας της άρχισε να πυροβολεί με το όπλο του στον αέρα, απειλώντας τη γυναίκα του και τη Σαρλίζ. Η υπομονή της μητέρας της είχε εξαντληθεί. Πήρε το όπλο της και πυροβόλησε τον άντρα της. Αυτό που έκανε θεωρήθηκε αυτοάμυνα και δεν υπήρχαν κατηγορίες εναντίον της.

Στην ηλικία των 15, η Θερόν κέρδισε έναν διαγωνισμό μόντελινγκ, που της εξασφάλισε ένα συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους με ένα πρακτορείο και ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη. Αργότερα, φοίτησε σε σχολή χορού, καθώς ήθελε να γίνει χορεύτρια μπαλέτου. Αλλά στην ηλικία των 19 ετών, ένας τραυματισμός στο γόνατο έβαλε τέλος στην καριέρα της. Μετά από αυτό, πήγε στο Λος Άντζελες όπου δεν γνώριζε κανέναν, έζησε σε ένα φτηνό ξενοδοχείο για αρκετούς μήνες και σχεδόν λιμοκτονούσε επειδή δεν είχε χρήματα.

Στη συνέχεια, το 1995, η Σαρλίζ Θερόν πήγε στην τράπεζα για να εξαργυρώσει μια επιταγή 500 δολαρίων που της έστειλε η μητέρα της. Όταν ο ταμίας της τράπεζας αρνήθηκε, η Θερόν ξεκίνησε ένα τόσο μεγάλο σκάνδαλο που θα μπορούσε να είχε ήδη βραβευτεί με Όσκαρ εκείνη τη στιγμή. Όμως το βραβείο της είχε ήδη ξεκινήσει τον δρόμο του και ο παραγωγός Τζον Κρόσμπι την πρόσεξε. Ήταν σε θέση να αναγνωρίσει το ταλέντο της, τη βοήθησε να μπει σε σχολή υποκριτικής και 3 χρόνια αργότερα, πρωταγωνίστησε στην ταινία που έκανε την έκανε παγκοσμίως γνωστή. Η ταινία ήταν «Ο δικηγόρος του διαβόλου», στο πλευτό των Αλ Πατσίνο και Κιάνου Ριβς.

Ρόουζ Μακ Γκάουαν

Η σταρ της σειράς «Charmed» («Οι Μάγισεες») γεννήθηκε στη Φλωρεντία από μια οικογένεια Αμερικανών. Ο πατέρας της Ντάνιελ ήταν ο διευθυντής του ιταλικού τμήματος της αίρεσης που ονομάζεται «Τα παιδιά του Θεού». Αυτός, η σύζυγός του και τα παιδιά τους ήταν μέλη της αίρεσης.

Η αίρεση απαγόρευε οποιαδήποτε επαφή με τον έξω κόσμο, δεν υπήρχαν εφημερίδες, τηλεόραση, και τα μέλη έπρεπε να μείνουν σε σκοτεινά δωμάτια. Το χειρότερο ήταν ότι η αίρεση ενθάρρυνε χαοτικές σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ των μελών της. Όταν ο Ντέιβιντ Μπέργκ, ο άνθρωπος που οργάνωσε την αίρεση, ήθελε να εμπλέξει παιδιά σε αυτό, ο πατέρας της Ρόουζ συνειδητοποίησε ότι ήρθε η ώρα να δραπετεύσει. Αυτός ήταν ο λόγος που εμφανίστηκε η 9χρονη τότε Ρόουζ στις ΗΠΑ με όλη την οικογένειά της.

Στις ΗΠΑ, οι γονείς της Ρόουζ χώρισαν και η ηθοποιός παρέμεινε με τη μητέρα της. Κάποτε, ένας από τους εραστές της αποφάσισε να απαλλαγεί από το 14χρονο κορίτσι και να πείσει τη μητέρα της ότι ήταν τοξικομανής. Η Ρόουζ στάλθηκε σε κλινική αλλά κατάφερε να δραπετεύσει και να μείνει με τη γιαγιά της.

Στην ηλικία των 16 ετών, η Ρόουζ Μακ Γκάουαν άφησε τη γιαγιά της και άρχισε να ζει με τον φίλο της. Εκείνη την εποχή, εργάστηκε ως σερβιτόρα, υπάλληλος γραφείου και ταμίας. Και όταν ο φίλος της πέθανε, η Ρόουζ έμεινε άστεγη. Μάλιστα, κοιμόταν μερικές φορές στο δρόμο.

Παρ’ όλες τις τραγωδίες της, σε ηλικία 17 ετών, η Ρόουζ μπήκε σε σχολή τέχνης στο Σιάτλ και η επιτυχημένη καριέρα της στον ξεκίνησε μετά από αυτό.

Αλλά το 2007, μια άλλη τραγωδία συνέβη στην ηθοποιό. Η Ρόουζ έπεσε θύμα ενός τρομερού τροχαίου ατυχήματος, με τα γυλιά από το παρμπρίζ να τραυματίζουν τα μάτια και το πρόσωπό της. Οι χειρουργοί κατάφεραν να αποκαταστήσουν την όραση της και το πρόσωπό της, αλλά τώρα δεν μοιάζει όπως ακριβώς ήταν παλιά. Επίσης, η Ρόουζ Μακ Γκάουαν είναι μία από τις γυναίκες που έχουν καταγγείλει βιασμό από τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν.

Τζιμ Κάρεϊ

Σήμερα, ο Καναδο-Αμερικανός ηθοποιός είναι ένας από τους πιο καλοπληρωμένους κωμικούς στις ΗΠΑ. Αλλά τα χρόνια που ο Τζιμ Κάρεϊ ήταν νέος, δεν ήταν τόσο απλή. Όταν πήγαινε ακόμα στο σχολείο, η οικογένειά του αντιμετώπισε ένα μεγάλο οικονομικό πρόβλημα. Όταν ο πατέρας του, Πέρσι, άφησε τη δουλειά του και ξεκίνησε μια νέα σε ένα εργοστάσιο που έφτιαχνε τροχούς, ολόκληρη η οικογένεια έπρεπε επίσης να εργαστεί εκεί. Ο Τζιμ, ο αδελφός του και οι αδελφές του έκαναν τον καθαρισμό και έπλεναν τα πατώματα και τις τουαλέτες. Εκείνη την εποχή, ο μελλοντικός κωμικός έγινε ένα πολύ ντροπαλό παιδί.

Και όταν οι γονείς του αποφάσισαν να εγκαταλείψουν αυτήν τη δουλειά, όλοι τους έπρεπε να ζήσουν σε ένα τροχόσπιτο. Μόλις ο πατέρας του βρήκε δουλειά, μετακόμισαν στο Μπέρλινγκτον όπου ζούσαν για 8 χρόνια.

Ταυτόχρονα, η μητέρα του Τζιμ, πιστεύεται ότι είχε ψυχολογική διαταραχή, μια μορφή νεύρωσης – είχε υποχονδρία. Φανταζόταν ότι είχε ασθένειες που δεν είχε στην πραγματικότητα.

Όταν ο Τζιμ Κάρεϊ ήταν 15 ετών, ο πατέρας του τον πήρε σε ένα κωμικό κλαμπ που ονομάζεται Yuk Yuk στο Τορόντο. Αλλά η πρώτη του παράσταση ήταν τόσο μεγάλη αποτυχία που το πλήθος ήταν εξοργισμένο. Έκανε την επόμενη προσπάθειά του να δείξει το ταλέντο του 2 χρόνια αργότερα. Αυτή ήταν η εποχή που ο Τζιμ έγινε επιτυχημένος – άρχισε να κάνει stand-up παραστάσεις και τα κατάφερε να εμφανιστεί στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Ντέμι Μουρ

Ο πατέρας της Ντέμι Μουρ άφησε τη μητέρα της, πριν ακόμη γεννηθεί η κόρη του. Όταν η Ντέμι Μουρ ήταν μόλις 3 μηνών, η μητέρα της παντρεύτηκε τον Dan Guynes, έναν πωλητή διαφημιστικών εφημερίδων, ο οποίος άλλαζε συχνά δουλειές και έχασε όλα τα χρήματά του. Ως αποτέλεσμα, η οικογένεια έπρεπε να μετακινείται πολύ. Επίσης, η μητέρα και ο πατέρας της ήταν εθισμένοι στο αλκοόλ.

Εκτός από αυτό, ο σταρ του Χόλιγουντ φορούσε σιδεράκια ως παιδί και είχε επίσης θέμα με τα μάτια της, οπότε έπρεπε να φοράει πολύ μεγάλα γυαλιά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει συνεχή εκφοβισμό από τους συμμαθητές της. Ευτυχώς, η μητέρα της κατάφερε να εξοικονομήσει αρκετά χρήματα για χειρουργική επέμβαση και να διορθώσει αυτό το πρόβλημα.

Αφού γεννήθηκε ο αδελφός της, η ζωή της έγινε αφόρητη και συχνά το ‘σκαγε από το σπίτι. Όταν ήταν 15 ετών έπεσε θύμα βιασμού, οι γονείς της χώρισαν, και 2 χρόνια αργότερα, ο πατριός της αυτοκτόνησε. Στην ηλικία των 16 ετών, η Ντέμι Μουρ άφησε το σπίτι της για πάντα και σε ηλικία 17 ετών, ερωτεύτηκε έναν δημοφιλή μουσικό ροκ, τον Φρέντι Μουρ, ο οποίος άφησε τη σύζυγό του και τα 2 παιδιά του και παντρεύτηκε τη Ντέμι. Ο Φρέντι ήταν αυτός που της έδωσε τη δυνατότητα να μία σταρ του κινηματογράφου.

Η μητέρα της συνέχιζε να πολεμά τον εθισμό της στο αλκοόλ για το υπόλοιπο της ζωής της και συνελήφθη να οδηγά μεθυσμένη, αρκετές φορές. Και αυτό συνέβη όταν η Ντέμι Μουρ ήταν ήδη διάσημη ηθοποιός. Στο τέλος, η μητέρα της διαγνώστηκε με καρκίνο και πέθανε αρκετούς μήνες αργότερα.

Μάικλ Ντάγκλας

Ο 74χρονος Αμερικανός ηθοποιός και παραγωγός Μάικλ Ντάγκλας είχε επίσης πολλά δεινά στη ζωή του – τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Το 1980, συνέβη ατύχημα στον ηθοποιό σε χιονοδρομικό κέντρο. Η μακρά θεραπεία του ανάγκασε να σταματήσει την καριέρα του για 3 χρόνια.

Το 2003-2004, ο Ντάγκλας και η σύζυγός του Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, παρακολουθούνταν από μία φανατική θαυμάστρια του Μάικλ Ντάγκλας, την Dawnette Knight. Ήταν ερωτευμένη με τον ηθοποιό και έστελνε στη γυναίκα του επιστολές με απειλές. Στο δικαστήριο, η Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς είπε ότι ήταν τόσο σοκαρισμένη με το περιεχόμενο των επιστολών που παραλίγο να πάθει νευρικό κλονισμό.

Το 2010, το δικαστήριο της Νέας Υόρκης καταδίκασε τον γιο του ηθοποιού από τον πρώτο γάμο του, τον Κάμερον Ντάγκλας, σε φυλάκιση 5 ετών για πώληση ναρκωτικών.

Την ίδια χρονιά, ο ηθοποιός διαγνώστηκε με καρκίνο του λαιμού. Σκέφτηκε ότι η ασθένεια προκλήθηκε από άγχος, κατάχρηση αλκοόλ και κάπνισμα. Ευτυχώς, ο Μάικλ Ντάγκλας κατάφερε να θεραπευτεί σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Το 2013, ο ηθοποιός είπε ότι θα χώριζε με την Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, με την οποία είχε περάσει περισσότερα από 13 χρόνια μαζί. Ο λόγος της απόφασής του ήταν ότι είχε μια σοβαρή κατάθλιψη που προκλήθηκε από τη νόσο της Κάθριν. Το 2011, η ηθοποιός υποβλήθηκε σε θεραπεία για τη διπολική διαταραχή της. Αλλά στο τέλος αυτού του έτους, οι ηθοποιοί τα βρήκαν και συνέχισαν να ζουν μαζί.

Όπρα Γουίνφρεϊ

Η Αμερικανίδα τηλεπαρουσιάστρια, ηθοποιός και παραγωγός Όπρα Γουίνφρεϊ, έχει ανακηρυχθεί μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του πλανήτη πολλές φορές. Είναι επίσης η πρώτη μαύρη γυναίκα που έγινε δισεκατομμυριούχος. Αλλά η παιδική ηλικία της Όπρα Γουίνφρεϊ μοιάζει με μια τρομερή ταινία θρίλερ.

Η μητέρα της ήταν υπηρέτρια και δεν είχε χρόνο να μεγαλώσει την κόρη της. Γι’ αυτό η Όπρα Γουίνφρεϊ πέρασε τα πρώτα της 6 χρόνια ζώντας με τη γιαγιά της. Αργότερα, η μητέρα της την πήρε πίσω και μετακόμισαν σε ένα παλιό γκέτο στο Μιλγουόκι.

Όταν η Όπρα ήταν 9 ετών, κακοποιήθηκε σεξουαλική από τα ξαδέλφια της, τον θείο της και τον φίλο του. Σε ηλικία 14 ετών, έφυγε από το σπίτι επειδή είχε προβλήματα με τη μητέρα της. Στη συνέχεια, έμεινε έγκυος και είχε ένα πρόωρο μωρό που πέθανε λίγο μετά. Μετά από αυτό, η μητέρα της έστειλε την Όπρα να ζήσει με τον πατέρα της. Ήταν έτοιμος να πληρώσει για την εκπαίδευσή της, όταν σ στην ηλικία των 17 είχε ήδη κερδίσει διαγωνισμό για την ευγλωττία και έγινε φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Τενεσί όπου σπούδασε επικοινωνία. Στην ίδια ηλικία, έγινε δημοσιογράφος του CBS και ξεκίνησε η καριέρα της ως η πιο διάσημη τηλεοπτική παρουσιάστρια.

Γούντι Χάρελσον

Ο Γούντι Χάρελσον, γεννήθηκε σε μια φτωχή οικογένεια που ζούσε με το μισθό της μητέρας του, η οποία εργαζόταν ως γραμματέας. Όταν ο μελλοντικός ηθοποιός ήταν μόλις 3 ετών, οι γονείς του χώρισαν. Και 4 χρόνια αργότερα, ο πατέρας του, Τσαρλς, καταδικάστηκε σε φυλάκιση για δολοφονία.

Όταν έφυγε από τη φυλακή, ο Τσαρλς άρχισε ξανά να ασχολείται με παρανομίες, όπως το εμπόριο ναρκωτικών. Και το 1979, όταν ο Γούντι ήταν ήδη 18 ετών, ο πατέρας του καταδικάστηκε ξανά σε ισόβια κάθειρξη. Αυτή τη φορά, σκότωσε έναν περιφερειακό δικαστή.

Στην αρχή, ο ηθοποιός δεν είχε καμία επαφή με τον πατέρα του, αλλά χρόνια αργότερα άρχισε να τον επισκέπτεται στη φυλακή. Το 2007, ο Τσαρλς Χάρελσον βρέθηκε νεκρός στο κελί του και δεν υπήρχαν σημάδια βίαιου θανάτου.

Τζακ Νίκολσον

Η παιδική ηλικία και η νεότητα ενός από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς στην ιστορία του κινηματογράφου, ήταν αρκετά συνηθισμένες: ενδιαφερόταν πολύ για την τζαζ φιούζιον και τα jukeboxes. Όταν ήταν νέος, δούλευε στο στούντιο MGM. Εκεί, τον παρατήρησε ο παραγωγός Joe Pasternak που ώθησε τον Τζακ Νίκολσον να γίνει ηθοποιός.

Το 1974, ο Τζακ Νίκολσον ήταν 37 ετών και ένας πολύ διάσημος ηθοποιός. Και αυτή ήταν η χρονιά που ο Τζακ ανακάλυψε ένα μυστικό που τον συγκλόνισε εντελώς. Ένας δημοσιογράφος του Time, ο οποίος μπόρεσε να ανακαλύψει πληροφορίες που του είχαν κρύψει όλοι, είπε στον ηθοποιό την αλήθεια: η «μεγαλύτερη αδερφή του» Τζουν, ήταν στην πραγματικότητα η μητέρα του. Η άλλη αδερφή του, η Λορραίν επιβεβαίωσε τα λόγια του δημοσιογράφου. Όμως αυτή, όπως όλα τα άλλα μέλη της οικογένειάς του, δεν είχε ιδέα ποιος ήταν ο πατέρας του ηθοποιού.

Το θέμα ήταν ότι η Τζουν είχε αποκτήσει τον Τζακ όταν ήταν μόλις 16 ετών. Και για να αποφευχθεί η ντροπή και να δοθεί στο κορίτσι η ευκαιρία να χτίσει μια καριέρα, οι γονείς της αποφάσισαν να μεγαλώσουν το αγόρι ως παιδί τους. Έτσι, οι άνθρωποι που ο Νίκολσον νόμιζε ότι ήταν οι γονείς του για 37 χρόνια, ήταν στην πραγματικότητα η γιαγιά και ο παππούς του. Αλλά τότε, ούτε η βιολογική μητέρα του, ούτε η γιαγιά του ήταν ζωντανές.

Μέριλιν Μονρόε

Το σύμβολο του σεξ της δεκαετίας του 1950, Μέριλιν Μονρόε, είχε μια δύσκολη παιδική ηλικία και μια σκληρή ζωή. Δεν είναι απολύτως γνωστό ποιος ήταν ο πατέρας της ηθοποιού επειδή η μητέρα της, Γκλάντις, χώρισε με τον σύζυγό της Μάρτιν Μόρτενσεν, πριν μείνει έγκυος.

Επειδή η Γκλάντις δεν μπορούσε να δώσει την απαιτούμενη προσοχή στην κόρη της, η Νόρμα Τζιν (όπως είναι το πραγματικό όνομα της σταρ) πέρασε τα πρώτα 7 χρόνια της, σε μια οικογένεια οικιακών βοηθών, όπου μεγάλωσαν και άλλα υιοθετημένα παιδιά. Το καλοκαίρι του 1993, η Γκλάντις αγόρασε ένα μικρό σπίτι στο Χόλιγουντ και πήρε την κόρη της πίσω. Αλλά μερικούς μήνες αργότερα, η μητέρα της άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα ψυχολογικής διαταραχής και διαγνώστηκε με παρανοϊκή σχιζοφρένεια. Η μητέρα της Μέριλιν Μονρόε στάλθηκε σε κρατικό νοσοκομείο όπου πέρασε το υπόλοιπο της ζωής της χωρίς σχεδόν καμία επαφή με την κόρη της. Έτσι, η Νόρμα πέρασε τα επόμενα χρόνια ζώντας με διαφορετικές οικογένειες, όπου υπέστη σεξουαλική κακοποίηση.

Στην ηλικία των 16 ετών, η Νόρμα Τζιν παντρεύτηκε τον Τζέιμς Ντόχερτι για να μπορέσει να εγκαταλείψει την ανάδοχη οικογένεια της και να ξεκινήσει τη νέα της ζωή. Ένα χρόνο αργότερα, βρήκε δουλειά σε εργοστάσιο αεροσκαφών. Και 2 χρόνια αργότερα, συνάντησε τον φωτογράφο του στρατού Ντέιβιντ Κονοβέρ που ζήτησε από τη Νόρμα να ποζάρει για φωτογραφίες. Συμφώνησε, άφησε τη δουλειά της στο εργοστάσιο και άρχισε να εργάζεται σε ένα γραφείο μόντελινγκ που ονομαζόταν Blue Book στο Λος Άντζελες. Αυτή ήταν η δουλειά που την έκανε δημοφιλή. Και μόλις ένα χρόνο αργότερα, το 1946, υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο με την 20th Century Fox, η οποία την έκανε διάσημη σε όλο τον κόσμο.

Αλλά η φαινομενικά λαμπερή ζωή της Μέριλιν Μονρόε, ήταν ακόμα γεμάτη τραγωδίες. Είχε πολλά ρομάντζα, 3 διαζύγια, είχε μείνει έγκυος δύο φορές και τις δύο φορές έχασε τα μωρά της. Λόγω αυτής της ζωής, δεν μπορούσε να κοιμάται καλά, έπρεπε να περάσει τις νύχτες σε πολύ σκοτεινά υπνοδωμάτια και να παίρνει υπνωτικά όλη την ώρα. Πέρασε τον Φεβρουάριο του 1961 σε ψυχιατρική μονάδα στη Νέα Υόρκη. Τελικά, η ηθοποιός πέθανε το 1962. Ο θάνατός της αποδόθηκε σε υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών. Η είδηση του τόσο απροσδόκητου τέλους της έκανε τον γύρο του κόσμου. Οι συνθήκες του θανάτου της παραμένουν ανεξήγητες. Το μυστήριο δεν έχει ακόμη λυθεί ενώ εκδοχές και σενάρια διατυπώνονται από τότε αδιαλείπτως.

Πηγή: iefimerida.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ