Μόνο ενήλικα μοντέλα θα ποζάρουν για τη Vogue

Μόνο ενήλικα μοντέλα θα ποζάρουν για τη Vogue

Νέος κώδικας δεοντολογίας από τον εκδοτικό οίκο «Conde Nast Ιnternational». Με τη συγκατάθεσή τους η συμμετοχή σε φωτογραφίσεις εσωρούχων ή γυμνού.

Μετά το ροζ σκάνδαλο Γουάινσταιν που προκάλεσε «σεισμό» στο Χόλιγουντ,ο εκδοτικός οίκος «Conde Nast Ιnternational» εξέδωσε νέο κώδικα δεοντολογίας σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται η συμμετοχή μοντέλων κάτω των 18 ετών.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», ο εκδοτικός οίκος που έχει τους διάσημους τίτλους «Vogue», «Glamour» και «Vanity Fair» εξέδωσε νέα, σκληρότερα μέτρα μετά από τις κατηγορίες γυναικών αλλά και ανδρών ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης που είδαν το φως της δημοσιότητας όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο Γουάινσταιν.

Ένας ακόμη όρος στο νέο κώδικα δεοντολογίας επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι, οι γυναίκες και οι άνδρες μοντέλα δεν θα πρέπει να μένουν μόνοι τους με τον φωτογράφο κατά την διάρκεια της φωτογράφησης.

Τα μοντέλα θα πρέπει επίσης να υπογράφουν ένα συμβόλαιο δίνοντας την συγκατάθεσή τους πριν από κάθε φωτογράφηση για γυμνό ή φωτογράφιση εσωρούχων. Το αλκοόλ επίσης δεν θα επιτρέπεται στη διάρκεια της φωτογράφισης.

Οι κατευθυντήριες οδηγίες που ανακοινώθηκαν σήμερα από την διεύθυνση της Vogue έρχονται μετά από τις αποκαλύψεις που αμαύρωσαν την βιομηχανία της μόδας και του Χόλιγουντ αλλά και το όνομα διάσημων φωτογράφων, όπως των Μπρους Βέμπερ και Μάριο Τεστίνο.

Σε έκθεση που δημοσιεύθηκε από τους «The New York Times» στις αρχές του μήνα,15 άνδρες πρώην και νυν μοντέλα κατηγόρησαν τον Βέμπερ ότι τους ζητούσε συχνά «περιττά γυμνά κι ότι η συμπεριφορά του είχε πολλές φορές σεξουαλικό περιεχόμενο» κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης.

Πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ