Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ : Το συγκλονιστικό μήνυμα για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ : Το συγκλονιστικό μήνυμα για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ μίλησε για τις αιματηρές ταραχές στο Καπιτώλιο παρομοιάζοντάς τες με την «Νύχτα των Κρυστάλλων»

Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ μίλησε για τις ταραχές στο Καπιτώλιο που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε ατόμων και οι οποίες υποκινήθηκαν από υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ παρομοιάζοντάς τες με την «Νύχτα των Κρυστάλλων».

Ο σταρ του Χόλιγουντ και ο πρώην Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Καλιφόρνια ανέβασε στο Twitter βίντεο στο οποίο αφηγείται την παιδική του ηλικία που την πέρασε στη σκιά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Μεγάλωσα στην Αυστρία. Γνωρίζω πολύ καλά τη «Νύχτα των Κρυστάλλων». Ήταν μια νύχτα οργής εναντίον των Εβραίων που έγινε το 1938 από τους ναζιστές ομοϊδεάτες των «Proud Boys». Η Τετάρτη ήταν η «Ημέρα των Κρυστάλλων» εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ήταν τα σπασμένα γυαλιά στα παράθυρα του Καπιτωλίου των Ηνωμένων Πολιτειών. Αλλά ο όχλος δεν γκρέμισε μόνο τα παράθυρα του Καπιτωλίου. κατέστρεψε τα ιδανικά που θεωρήσαμε δεδομένα».

Ο Σβαρτσενέγκερ – ο οποίος διαδέχτηκε τον Τραμπ ως οικοδεσπότη του ριάλιτι σόου του «The Apprentice» – αναφέρθηκε και στους Ρεπουμπλικάνους εκλέκτορες που υποστήριξαν τον Τραμπ στην ψηφοφορία για να ανατρέψουν τα εκλογικά αποτελέσματα, ακόμη και μετά τις ταραχές.

«Θα τους θυμίσω αυτό που είπε ο Τέντι Ρούσβελτ: «Πατριωτισμός σημαίνει να παραμείνεις δίπλα στη χώρα. Δεν σημαίνει να είσαι δίπλα στον πρόεδρο»», είπε ο Σβαρτσενέγκερ.

Κλείνοντας το βίντεο ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, έστειλε ένα αισιόδοξο μήνυμα επισημαίνοντας ότι η αμερικανική δημοκρατία θα αντιμετωπίσει αυτήν την καταιγίδα.

«Έχω πει σε όλους που μου τηλεφώνησαν, ότι όσο θλιβερά και αν είναι αυτά που έγιναν, η Αμερική θα επιστρέψει από αυτές τις σκοτεινές ημέρες και θα λάμψει ξανά» και κραδαίνοντας το σπαθί από το ρόλο τους ως «Κόναν ο βάρβαρος» πρόσθεσε:

«Όσο περισσότερο μαλακώνεις ένα σπαθί, τόσο ισχυρότερο γίνεται. Η δημοκρατία μας είναι σαν τον χάλυβα αυτού του σπαθιού. Όσο πιο πολύ μαλακώνει, τόσο πιο ισχυρή γίνεται».

«Πιστεύω, ότι όσο κι αν μας συγκλόνισαν τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, θα βγούμε πιο δυνατοί γιατί τώρα καταλαβαίνουμε τι μπορεί να χαθεί. Πρέπει να γιατρευτούμε μαζί, από το τραύμα που μόλις πάθαμε. Πρέπει να θεραπευτούμε όχι ως Ρεπουμπλικάνοι ή ως Δημοκρατικοί, αλλά ως Αμερικανοί».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ