Έλενα Ράπτη : «Βγάζω το καπέλο στη Σοφία Μπεκατώρου – Προφανώς η ομοσπονδία δεν συναισθάνεται»

Έλενα Ράπτη : «Βγάζω το καπέλο στη Σοφία Μπεκατώρου – Προφανώς η ομοσπονδία δεν συναισθάνεται»

«Υπάρχει φόβος, θυμός, ντροπή και σπάνια τα θύματα της σεξουαλικής κακοποίησης βρίσκουν το θάρρος να μιλήσουν» ξεκαθάρισε η Έλενα Ράπτη Φιλοξενούμενη στο «Καλύτερα δε γίνεται» βρέθηκε η Έλενα Ράπτη, το μεσημέρι του Σαββάτου, μέσω skype στον Alpha.

Η βουλευτής της ΝΔ πήρε σαφή θέση, μεταξύ άλλων, υπέρ της Σοφίας Μπεκατώρου για τις πρόσφατες αποκαλύψεις στις οποίες η Ολυμ,πιονίκης προχώρησε.

Ειδικότερα, μέσα σε όλα, η Έλενα Ράπτη σημείωσε χαρακτηριστικά πως «πρώτα απ’ όλα θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο και να δώσω συγχαρητήρια σε αυτή τη γυναίκα που βρήκε τη δύναμη, που βρήκε το θάρρος έστω και μετά από τόσα χρόνια να σπάσει τη σιωπή. Και σε όλους όσους λένε γιατί δεν το έκανε νωρίτερα, γιατί δεν μπορούσε να το κάνει νωρίτερα. Γιατί υπάρχει φόβος, θυμός, ντροπή και σπάνια τα θύματα της σεξουαλικής κακοποίησης βρίσκουν το θάρρος να μιλήσουν για αυτό που έχουν βιώσει και να ξαναζήσουν τον εφιάλτη».

«Δεν ήταν εύκολο για την Σοφία και δεν είναι εύκολο ούτε και τώρα. Γιατί το έκανε; Δεν το έκανε για την ίδια. Το έκανε για να μπορέσει να βοηθήσει άλλες κοπέλες να βρουν και αυτές το κουράγιο και να σπάσουν τη σιωπή τους.Να βοηθήσει, μέσα από την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση, προληπτικά ώστε να μην υπάρξουν άλλα παιδιά θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στον αθλητισμό. Θεωρώ ότι η πράξη της είναι γενναιόδωρη, είμαστε όλοι δίπλα της, όλοι την στηρίζουμε» πρόσθεσε η βουλευτής Θεσσαλονίκης. «Σε αυτούς που δεν καταλαβαίνουν, θα δώσουμε απλά τις απαραίτητες εξηγήσεις για να προσπαθήσουν να μπουν λίγο στη θέση  αυτού του ανθρώπου».

«Μπράβο της που το κατέθεσε! Ειλικρινά την παραδέχθηκα και κατάλαβα ότι μέσα της έχει δύναμη ψυχής και πιο πολύ της βγάζω το καπέλο για το πόσο δύσκολο ήταν αυτό που έκανε» συμπλήρωσε η Έλενα Ράπτη. «Προφανώς η ομοσπονδία δεν συναισθάνεται αυτό που συνέβη στη Σοφία. Δεν μπορώ να κατακρίνω τη δήλωση, δικαιολογώ ότι δεν γνωρίζουν. Όμως θα περίμενα από την ομοσπονδία να υπερασπιστεί τη Σοφία. Τέτοια περιστατικά δυστυχώς υπάρχουν σε πολλούς χώρους και η δική μας ευθύνη είναι να ενημερώσουμε έγκαιρα και να είμαστε δίπλα στα παιδιά».

Μια ξεκάθαρη υποστήριξη από την Έλενα Ράπτη στη Σοφία Μπεκατώρου…

Πηγή: freegossip.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ