Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Επίσκεψη στην Αγια Σοφιά απο τον Τίγρη πριν τον αγώνα. Πήγε προκαταβολικά...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΟ10.gr

Επιστήμονες ανακάλυψαν τη φωλιά γιγαντιαίου, αρπακτικού προϊστορικού σκουληκιού

Στην Ταιβάν βρήκαν την υποθαλάσσια κρυψώνα ενός τεράστιου αρπακτικού σκουληκιού που ζούσε στον πυθμένα του ωκεανού πριν από 20 εκατομμύρια χρόνια και ορμούσε σε ανυποψίαστα θαλάσσια πλάσματα.

Επιστήμονες ανακάλυψαν τη φωλιά γιγαντιαίου, αρπακτικού προϊστορικού σκουληκιού | to10.gr

Παλαιοντολόγοι από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Ταϊβάν πιστεύουν πως έχουν ανακαλύψει την μήκους 2 μέτρων κρυψώνα που ήταν κάποτε σπίτι ενός αρπακτικού το οποίο έμοιζε με σκουλήκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πλάσμα φαίνεται πως ορμούσε σε ανυποψίαστα θαλάσσια όντα που περνούσαν από το σημείο, τα παγίδευε και τα έσερνε ζωντανά στη φωλιά του.

Οι επιστήμονες που εργάζονται στη βορειοανατολική Ταϊβάν ανακατασκεύασαν τα λαγούμια σε σχήμα L που χρονολογούνται έως και 23 εκατομμύρια χρόνια πριν βγάζοντας συμπεράσματα σχετικά με τη συμπεριφορά των αρχαίων πλασμάτων.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, το πλάσμα είχε μήκος περίπου 2 μέτρα και διάμετρο 2,5 εκατοστά και ζούσε σε υποθαλάσσιες σήραγγες, παρόμοια με τα σύγχρονα σκουλήκια bobbit.

Το σκουλήκι bobbit (Eunice aphroditois) είναι ένα υδρόβιο αρπακτικό σκουλήκι που κυμαίνεται από 10 εκατοστά έως 3 μέτρα σε μήκος και ζει σε σήραγγες που δημιουργεί στον πυθμένα του ωκεανού.

Το συγκεκριμένο είδος πήρε το όνομά του από την υπόθεση Lorena και John Wayne Bobbitt, στην οποία η πρώτη είχε κόψει το πέος του συζύγου της με μαχαίρι κουζίνας.

Τα σκουλήκια bobbit ζουν κυρίως στον Ειρηνικό Ωκεανό και κρύβονται σε μακριά, στενά λαγούμια στον πυθμένα. Επιτίθενται και αρπάζουν ανυποψίαστα ψάρια, μεγάλα μαλάκια και άλλα σκουλήκια, πριν τα σύρουν, ακόμα ζωντανά, πίσω στη φωλιά τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από