Το buzz cut δεν είναι μόνο κούρεμα, είναι και τρόπος έκφρασης

Το buzz cut δεν είναι μόνο κούρεμα, είναι και τρόπος έκφρασης

Μπορεί τα κομμωτήρια στην κομητεία του Λος Άντζελες να έχουν κλείσει για το κοινό από τις 3 Δεκεμβρίου, αλλά για τους κομμωτές που γνωρίζουν καλά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως η Amanda Lyberger, το σόου πρέπει να συνεχιστεί με χρώμα και πρωτοτυπία!

Μπορεί τα κομμωτήρια στην κομητεία του Λος Άντζελες να έχουν κλείσει για το κοινό από τις 3 Δεκεμβρίου, αλλά για τους κομμωτές που γνωρίζουν καλά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως η Amanda Lyberger, το σόου πρέπει να συνεχιστεί με χρώμα και πρωτοτυπία!

Στο Thair Salon του Λος Άντζελες, η κυρία Lyberger, 28 ετών, σίγουρα δεν είναι μια συνηθισμένη κομμώτρια! Πρόσφατα έκανε στην σύντροφο της ένα εκκεντρικό «τατουάζ μαλλιών».

Τα viral κουρέματα που έχουν κατακλύσει τα social media

Πάνω από τρεις ώρες, η Lyberger χρησιμοποίησε βαφή μαλλιών για να ζωγραφίσει ένα πολύχρωμο γραφικό (εμπνευσμένο από ένα ζευγάρι παντελόνι με σχέδια από το τηλεοπτικό σίριαλ «The Fresh Prince of Bel-Air») πάνω στο κεφάλι της συντρόφου της σαν να ήταν ένας καμβάς. Μετά από ένα απαραίτητο ντεκαπάζ, χρησιμοποίησε κουρευτικές μηχανές για να περιγράψει και να ενισχύσει τα γεωμετρικά σχήματα που δημιούργησε, επιτρέποντας στην σύντροφο της να «φορέσει» μια ρετρό εκτύπωση στο κεφάλι της.

Η επίπονη τέχνη του τατουάζ των μαλλιών δυστυχώς κρατάει λίγο. Σε μια εβδομάδα, τα μαλλιά θα μεγαλώσουν και θαμπώσουν το σχέδιο, και σε τέσσερις εβδομάδες, η μπλε, ροζ και κίτρινη βαφή θα εξασθενίσει. Η κα Poulin, που αυτήν την στιγμή κατέχει ίσως το πιο cool κούρεμα στο Λος Άντζελες, πέρασε τις ώρες της καθηλωμένη στην καρέκλα δημιουργώντας και ένα βίντεο για το TikTok, όπου το βίντεο που μοιράστηκε η κυρία Lyberger έχει ήδη παρακολουθεί 140.000 φορές.

Το πανκ επιστρέφει

Το βίντεο, σε αντίθεση με το ίδιο το στυλ, δεν έχει ημερομηνία λήξης και σίγουρα μπορεί να κρατήσει για πάντα. Στον ψηφιακό χώρο, το περιεχόμενο των τατουάζ έγινε viral κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μια περίοδος που ορίζεται από την περιορισμένη πρόσβαση στα κομμωτήρια και τους ίδιους τους κομμωτές. Ο ενθουσιασμός του Διαδικτύου για αυτά τα στυλ προκάλεσε μια αύξηση της ζήτησης στο Λος Άντζελες, μια πόλη γεμάτη με διασκεδαστές, fashion icons και influencers που αναζητούν διακαώς τα φώτα της δημοσιότητας.

Η Reina DeMoss, διάσημη colorist, που ειδικεύεται στα πανκ μαλλιά, σκέφτεται το τατουάζ των μαλλιών ως μια «εποχή του Διαδικτύου» για ένα νέο χτένισμα. Ξεκινάει από τα βρετανικά και αμερικανικά πανκ στιλ στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του ’80, όταν ακραίες πρακτικές ομορφιάς άνθισαν μετά από οικονομική καταστροφή και εθνικές ταραχές.

«Το buzz cut είναι μια μορφή εξέγερσης και αποσύνδεσης από την πολιτική, την κοινωνία ή τη δουλειά σας από 9 έως 5», είπε η κα DeMoss, σύμφωνα με τους ΝΥ Times. «Μια βόλτα με σχεδόν φαλακρό κεφάλι είναι μια δήλωση, αλλά η προσθήκη στην τέχνη, την τεχνική και το νόημα την ανεβάζει εντελώς σε άλλο επίπεδο». Με ζωηρές βαφές και γλυπτά κουρέματα κουρευτικής μηχανής, το τατουάζ μαλλιών επαναπροσδιορίζει το μινιμαλιστικό, που γίνεται καμβάς για μαξιμαλιστικές εμφανίσεις και την εξατομικευμένη έκφραση.

Το κούρεμα είναι ατομική έκφραση και τέχνη

Η Paris Helena, μια 26χρονη φωτογράφος που περιέγραψε το buzz cut κούρεμεα ως μια μορφή «απελευθέρωσης μαλλιών», ήταν πρόθυμη να πάρει το κούρεμα καραντίνας σε μια πιο καλλιτεχνική σφαίρα και έφτασε στον Jordan Paige, έναν στιλίστα και φίλο που εργάζεται επίσης στο Thair Salon. Το αποτέλεσμα ήταν μια σειρά από τατουάζ μαλλιών εμπνευσμένα από διάσημους πίνακες, όπως το «Starry Night» του Van Gogh και τα «Water Lilies» του Monet.

Φωτογράφισε τα στυλ σε μια σειρά από αυτοπροσωπογραφίες και είπε ότι το τατουάζ των μαλλιών παρείχε ζωτική δημιουργική διέξοδο και υποκίνησε την ανθρώπινη σύνδεση, ενώ βρισκόταν σε απομόνωση: «Ήταν ένας τρόπος για μένα να πυροδοτήσω μια συνομιλία με κάποιον τυχαίο στο δρόμο, έστω και αν έπρεπε να σταθώ δυο μέτρα μακριά του».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ