Ο Τζον Γκαλιάνο μετανιώνει για το «Αγαπώ τον Χίτλερ» και επιστρέφει στη μόδα

Ο Τζον Γκαλιάνο μετανιώνει για το «Αγαπώ τον Χίτλερ» και επιστρέφει στη μόδα

Ο Βρετανός σχεδιαστής είχε «αυτοκτονήσει» επαγγελματικά το 2011, όταν είχε κάνει αντισημιτικά σχόλια με τον οίκο Dior να τον απολύει από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή

Ο Τζον Γκαλιάνο κάνει comeback και ετοιμάζει fashion show με δημιουργίες του για τον οίκο Margiela και στην τελευταία του συνέντευξή αναφέρεται στις τότε δηλώσεις που του στοίχισαν την καριέρα του.

«Είπα ό,τι είπα. Δεν το εννοούσα» δήλωσε στο WSJ Magazine, φέρνοντας στη θύμησή του τη φράση «Αγαπώ τον Χίτλερ» που είχε ξεστομίσει. «Εξακολουθώ να εξιλεώνομαι. Κάποιοι με συγχώρησαν, κάποιοι δεν θα με συγχωρήσουν ποτέ. Αλλά αυτό είναι κάτι με το οποίο πρέπει να ζω» εξομολογήθηκε, λυπημένος.

Ο Τζον Γκαλιάνο, που ανέλαβε διευθυντής δημιουργικού στον Dior τη δεκαετία του 1990 και σχεδίασε το ένδυμα της πριγκίπισσας Νταϊάνα για το Dior Met Gala μετά τον χωρισμό της με τον Κάρολο το 1996, μπήκε σε διαδικασία επανένταξης όταν απολύθηκε λίγο πριν το show Φθινόπωρο- Χειμώνας του 2012. «Δεν είμαι ο Θεός. Αλλά αυτό το συνειδητοποιώ, τώρα» εκτίμησε, θυμούμενος την προηγούμενη ζωή του (βραδινό jet set, με τη Ναόμι Κάμπελ και άλλα συναφή κορίτσια).

«Η ανάκαμψη είναι ένα καταληκτικό ταξίδι. Να σου δίνεται δεύτερη ευκαιρία ζωής, και να αναγεννιέσαι δημιουργικά. Για την ακρίβεια, είναι πιο έντονο, τα επίπεδα δημιουργικού ύψους. Φαντάζομαι ότι αυτό συμβαίνει επειδή έχεις περισσότερη συνείδηση αυτών των επιπέδων. Επειδή είσαι τόσο εκλεκτικός – όλα τα καλά που αγαπάω σ’ αυτή τη βιομηχανία (της μόδας), τη διαδικασία… Με κάνει να αναπηδώ απ’ το κρεβάτι, το πρωί» περιέγραψε τις εσωτερικές διεργασίες του μυαλού του.

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ