Νικόλ Κίντμαν, Σολάνζ Νόουλς και Τζίτζι Χαντίντ θα τιμηθούν ως Γυναίκες της Χρονιάς από το περιοδικό Glamour

Νικόλ Κίντμαν, Σολάνζ Νόουλς και Τζίτζι Χαντίντ θα τιμηθούν ως Γυναίκες της Χρονιάς από το περιοδικό Glamour

Η Νικόλ Κίντμαν είναι μία από αυτές που θα τιμηθούν με το βραβείο "Γυναίκες της Χρονιάς" του περιοδικού "Glamour".

Η Νικόλ Κίντμαν, η Τζίτζι Χαντίντ και οι διοργανώτριες της Πορείας Γυναικών (Women’s March) στην Ουάσινγκτον είναι οι νικήτριες των ετήσιων βραβείων Γυναίκες της Χρονιάς του περιοδικού Glamour.

Στη λίστα των ισχυρών γυναικών από τους τομείς της επιστήμης, της ψυχαγωγίας, της πολιτικής, των επιχειρήσεων, που επίσης θα τιμηθούν περιλαμβάνονται η αστροναύτης, Πέγκι Γουίτσον, η τραγουδίστρια Σολάνζ Νόουλς, η κωμικός/τηλεοπτική παρουσιάστρια, Σαμάνθα Μπι, η Μαξίν Ουότερς μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, η Μούζουν Αλμιλιχάν από τη Συρία, ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των νεαρών κοριτσιών στην εκπαίδευση, η Μαρία Γκράτσια Κιούρι, η πρώτη γυναίκα καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Dior και η σκηνοθέτης της ταινίας «Wonder Woman» Πάτι Τζένκινς.

Μιλώντας για τις γυναίκες που θα παραλάβουν τα φετινά βραβεία η αρχισυντάκτρια του περιοδικού, Σίνθια Λέιβ δήλωσε στο WWD: «Οι νικήτριες που επιλέχθηκαν είναι οι γυναίκες που έχουν αίσθηση του σκοπού, έχουν μια πραγματική αποστολή και υπερασπίστηκαν ηχηρά τα δικαιώματα των γυναικών. Πολύ μεγαλύτερος αριθμός γυναικών, απ΄αυτόν που θα περίμενε κάποιος, συμμετείχαν στην Πορεία Γυναικών, όχι μόνο στην Ουάσινγκτον αλλά και στις πορείες σε όλο τον κόσμο κατά της ρητορικής του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Υπήρχαν εκατοντάδες γυναίκες που πήραν μέρος στη διοργάνωση και τον σχεδιασμό των διαμαρτυριών, αλλά 27 γυναίκες αφιέρωσαν πραγματικά όλο τον χρόνο τους το διάστημα από την Ημέρα των Εκλογών έως την Ημέρα της Ορκωμοσίας» δήλωσε η Λέιβ.

Η Αμερικανίδα σούπερ μόντελ Τζίτζι Χαντίντ, παιδί μεταναστών από την Ολλανδία και την Παλαιστίνη με 36 εκατ. ακόλουθους στο Twitter ανέφερε στο Glamour: «Θέλω να είμαι το πρόσωπο που αξιοποιεί την πλατφόρμα του για να μοιραστεί αυτό με το οποίο είναι παθιασμένο , αλλά είναι επίσης τρομακτικό και κάτι που έχω μάθει είναι ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί». Έχει μιλήσει για τον έλεγχο των όπλων και τον Ιανουάριο, μαζί με την αδελφή της, επίσης μοντέλο Μπέλα Χαντίντ, συμμετείχαν σε διαμαρτυρία όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ εξέδωσε το διάταγμα που απαγορεύει την είσοδο μουσουλμάνων και προσφύγων στις ΗΠΑ από επτά χώρες. Τα δύο σούπερ μόντελ κρατούσαν πλακάτ που έγραφε: «Είμαστε όλοι Ινδουιστές, Βουδιστές, Μουσουλμάνοι, Αθεϊστές, Χριστιανοί, Εβραίοι».

Αναφερόμενη στη δέσμευσή της να συνεργάζεται με μια γυναίκα σκηνοθέτη κάθε 18 μήνες, η Νικόλ Κίντμαν τόνισε: «Ως ηθοποιός είσαι τόσο καλή όσο τα πράγματα που σου προτείνονται. Και δεν υπήρχαν γυναίκες που να μου έκαναν προτάσεις. Έτσι, όταν το αναλύσουμε αυτό, θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν υπάρχουν γυναίκες που προτείνουν πράγματα, επειδή δεν έχουν τις ευκαιρίες».

«Εργάζομαι και συγκεντρώνω χρήματα για γυναίκες που δίνουν μάχη με τον καρκίνο. Χρησιμοποιώ τη φωνή μου ενάντια στη βία κατά των γυναικών. Και έτσι θεώρησα ότι πρέπει να είμαι μέρος του κινήματος που, ελπίζω, να αλλάξει τα στατιστικά στοιχεία στον τομέα μου».

Η Σολάνζ Νόουλς αναφέρθηκε στη στήριξη που έχει από τη μητέρα της, Τίνα Νόουλς. «Όταν σκέφτομαι την εξέλιξη μου, σκέφτομαι τη μητέρα μου, είναι η δύναμη της γυναικείας φύσης σε όλη μου τη ζωή και δεν μπορώ να την ευχαριστήσω αρκετά για όλες τις θυσίες που έκανε για μας».

«Η Σολάνζ όρθωσε το ανάστημά της σε ρατσιστή δάσκαλο ως παιδί. Ταξίδεψε στον κόσμο, μαζί με την οικογένειά της, ως χορεύτρια για το συγκρότημα της αδελφής της Μπιγιονσέ, Destiny’s Child, στα 13 της. Έμεινε έγκυος στον γιο της στα 17, παντρεύτηκε και μετακόμισε στο Αϊντάχο αναζητώντας σταθερότητα. Τελικά πήρε διαζύγιο. Έχασε έναν φίλο σε επεισόδιο ένοπλης βίας. Μετακόμισε στο Μπρούκλιν, βρίσκοντας ξανά την αγάπη και εξελίχθηκε πνευματικά στην underground τέχνη και μουσική σκηνή. Εγκαταστάθηκε στη Νέα Ορλεάνη για ένα νέο κεφάλαιο αυτοανακάλυψης. Με το πρωτοποριακό άλμπουμ “A Seat at the table”» θίγει θέματα ρατσισμού, πολιτιστικής ιδιοποίησης, ακτιβισμού και ενδυνάμωσης» αναφέρει το Glamour.

Οι νικήτριες θα τιμηθούν σε τελετή που θα διεξαχθεί στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης στις 13 Νοεμβρίου μετά από διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο του Μπρούκλιν, στο Πρόσπεκτ Χάιτς, στην οποία θα πάρουν μέρος γυναίκες που βραβεύθηκαν τις προηγούμενες χρονιές, όπως η Τσέλσι Κλίντον, η Σεσίλ Ρίτσαρντς, πρόεδρος του οργανισμού Οικογενειακού Προγραμματισμού (PPFA), η ηθοποιός Ντεγουάντα Γουίζ, η σχεδιάστρια μόδας, Νταϊάν φον Φιούρστενμπεργκ και η Νάντια Μουράντ, υποστηρίκτρια της θρησκευτικής κοινότητας των Γιαζίντι που είχε κρατηθεί αιχμάλωτη από το Ισλαμικό Κράτος κ.ά.

Το περιοδικό Glamour για πρώτη φορά σε συνεργασία με το Netflix θα απονείμει το Βραβείο Ελευθερίας στη Sarinya Srisakul, την πρώτη ασιατικής καταγωγής Αμερικανίδα πυροσβέστη της Νέας Υόρκης και πρόεδρο των Ενωμένων Γυναικών Πυροσβεστών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ