Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Εξαιρετικός ο ΠΑΟ του Χεζόνια, σαρώνει στις διδακτικές ήττες!
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΟ10.gr

Τελικά το βίντεο με ήχο από τον πλανήτη Άρη είναι ψεύτικο

Viral έγινε το βίντεο που υποτίθεται έδειχνε την επιφάνεια του πλανήτη Άρη και κατέγραφε για πρώτη φορά ήχο από τον πλανήτη, τις τελευταίες μέρες.

Τελικά το βίντεο με ήχο από τον πλανήτη Άρη είναι ψεύτικο | to10.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό το βίντεο κυκλοφόρησε λίγο μετά την προσεδάφιση του νέου rover της NASA, του Perseverance Rover.

Και όσο και εντυπωσιακό και αν φαίνεται είναι πολύ εύκολο να ελέγξεις αν είναι αυθεντικό, απλά βλέποντας τους λογαριασμούς της NASA στα κοινωνικά δίκτυα (ή διαβάζοντας έγκυρες ιστοσελίδες).

Η NASA δεν δημοσίευσε ποτέ βίντεο από τον Άρη με ήχο.

Το εν λόγω βίντεο αποτελείτε από φωτογραφίες που έχει τραβήξει το rover Curiosity και δημιούργησαν μία πανοραμική εικόνα και ο ήχος φυσικά είναι από τη Γη. Στο τέλος του βίντεο φαίνεται μάλιστα το όνομα του Curiosity στο σώμα του rover.

Μάλιστα είδαμε κάποιους να απορούν που κάποιοι δημοσίευσαν το ψευδές του γεγονότος, προφανώς χωρίς να έχουν κάνει έλεγχο για το αν είναι αληθινό το βίντεο. Χρησιμοποιήθηκε μέχρι και το επιχείρημα ποιος και γιατί να έχει κάνει το ψεύτικο βίντεο, προφανώς με την λογική ενός ανθρώπου που καμιά φορά ξεχνάει ότι πολλοί εκεί έξω έχουν ελεύθερο χρόνο για να κάνουν χαζομάρες.

To νέο rover Perseverance διαθέτει μικρόφωνα για τη λήψη ήχου από τον Άρη, όχι όμως το Curiosity και άρα κάποια στιγμή η NASA θα μας δωσει το πρώτο βίντεο με ήχο από τον κόκκινο πλανήτη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από