Το τέλος του Πέπε Λε Πιου και της κουλτούρας του βιασμού (vid)

Το τέλος του Πέπε Λε Πιου και της κουλτούρας του βιασμού (vid)

Ο Πέπε Λε Πιου των Looney Tunes κόπηκε από το το σίκουελ του «Space Jam» με πρωταγωνιστή τον ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Ο Πέπε Λε Πιου, ο ερωτύλος ασβός των Looney Tunes, δεν θα εμφανιστεί στο σίκουελ του «Space Jam» με τίτλο «Space Jam: A New Legacy» -ένα μείγμα κινουμένων σχεδίων και live action- με πρωταγωνιστή τον σταρ του ΝΒΑ, ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Αμερικανικά ΜΜΕ επιβεβαιώνουν ότι ο Πέπε Λε Πιου, ο οποίος επί δεκαετίες εκδηλώνει επιθετικά τον έρωτα του στη γάτα Πενέλοπι, δεν θα συμπεριληφθεί στην ταινία.

Το διάσημο κουνάβι δέχθηκε πρόσφατα τα πυρά ενός αρθρογράφου των New York Times, o οποίος κατηγόρησε στη στήλη του τον Πεπέ ότι συνέβαλε μέσα στα χρόνια στην ενίσχυση της «κουλτούρας του βιασμού».

Οι αντιδράσεις που προκάλεσε το άρθρο του Τσαρλς Μπλόου, τον έκαναν να δικαιολογήσει το σκεπτικό του με μια ανάρτηση στο Twitter, όπου παρέθεσε σε μορφή λίστας τα άκρως προβληματικά στοιχεία της συμπεριφοράς του μεφίτη, συμπεριλαμβάνοντας μάλιστα και ένα κλιπ ως… αποδεικτικό στοιχείο.

«Οι δεξιοί μπλόγκερ μου θύμωσαν επειδή είπα ότι ο Πεπέ Λε Πιου συνέβαλε στην κουλτούρα βιασμού. Ας δούμε λοιπόν τι κάνει εδώ: 1. Αρπάζει/φιλάει ένα κορίτσι/μια άγνωστη, επανειλημμένα, χωρίς συναίνεση και παρά τη θέλησή της 2. Εκείνη δίνει μάχη για να του ξεφύγει αλλά εκείνος δεν την απελευθερώνει 3. Κλειδώνει την πόρτα για να την εμποδίσει να αποδράσει», γράφει ο Μπλόου, περιγράφοντας ουσιαστικά όσα εκτυλίσσονται στο βίντεο κινουμένων σχεδίων.

Εδώ που τα λέμε δεν έχει κι άδικο.

Μέσα στα χρόνια η κακόμοιρη γάτα Πενέλοπε και άλλα θηλυκά αιλουροειδή (και μη) έχουν περάσει τα πάνδεινα στα χέρια του Πεπέ, ο οποίος φαίνεται να μην καταλαβαίνει με τίποτα την έννοια της λέξης «όχι».

Κι αν χρειαζόταν να μαντέψει κάποιος ποιος δημοφιλής χαρακτήρας θα ήταν ο επόμενος «στόχος» της πολιτικής ορθότητας και της cancel culture, ο Γάλλος μεφίτης σίγουρα πληρούσε όλα τα κριτήρια.

Αλλαγή στο παρά 5;

Παρά το γεγονός ότι η αλλαγή αποκαλύφθηκε λίγες μέρες μετά από δημοσίευμα του αρθρογράφου των New York Times, Τσαρλς Μπλόου, στο οποίο υποστηρίζει ότι ο Πέπε «προάγει την κουλτούρα του βιασμού», το The Hollywood Reporter αναφέρει ότι το μοντάζ έγινε πριν από έναν χρόνο, συνεπώς η απόφαση δεν έχει σχέση με το άρθρο γνώμης.

Σύμφωνα με το Deadline, η επίμαχη σκηνή έδειχνε τον Πέπε να φιλάει το χέρι της ηθοποιού Γκρέισι Σάντο, η οποία τον πετάει σε μία καρέκλα, αδειάζοντας πάνω του ένα ποτό και στη συνέχεια, τον χτυπά τόσο δυνατά ώστε αυτός αρχίζει να γυρίζει πάνω στο σκαμπό σαν σβούρα μέχρι που το σταματάει ο ΛεΜπρον Τζέιμς.

Η Σάντο, η οποία το 2018 είχε αποκαλύψει ότι υπέστη σεξουαλική παρενόχληση, σύμφωνα με πληροφορίες απογοητεύτηκε με την αλλαγή.

«Ήταν πολύ σημαντικό για την Σάντο να είναι σ’ αυτή την ταινία», δήλωσε εκπρόσωπος της στο Deadline.

«Παρόλο που ο Πέπε είναι χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων, αν κάποιος επρόκειτο να ρίξει ένα χαστούκι σε κάποιον που κάνει σεξουαλική παρενόχληση, όπως αυτός, η Γκρέισι θα ήθελε να είναι εκείνη που θα το κάνει».

Όπως σημειώνει το Deadline, είναι πολύ πιθανό να μην ξαναδούμε τον χαρακτήρα του Πεπέ Λε Πιου σε μελλοντικά πρότζεκτ της Warner Bros.

Πηγές του site αναφέρουν ότι η εταιρεία δεν σχεδιάζει να τον επαναφέρει στα Looney Toons, Bugs Bunny Builders και Tiny Toons Looniversary, τουλάχιστον στο άμεσο διάστημα.

Το σίκουελ της ταινίας του 1997, με πρωταγωνιστή τότε τον θρύλο Μάικλ Τζόρνταν, θα κάνει πρεμιέρα τον Ιούλιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ