Ο Σταύρος Κρητικός που εντυπωσίασε στο «Voice», μιλάει για τη μάχη που δίνει με το «τέρας» (vid)

Ο Σταύρος Κρητικός που εντυπωσίασε στο «Voice», μιλάει για τη μάχη που δίνει με το «τέρας» (vid)

Ο Σταύρος Κρητικός ανέβασε ένα βίντεο-γροθιά στο στομάχι με τον ίδιο να ερμηνεύει το πασίγνωστο τραγούδι «Θέλω να γυρίσω στα παλιά» και παράλληλα μας «βομβαρδίζει» με εικόνες από τον έναν χρόνο πανδημίας.

Ο Σταύρος Κρητικός, από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος συμμετείχε στο «The Voice», μίλησε στην εφημερίδα Espresso και στον δημοσιογράφο Ηλία Μαραβέγια.

Ο Σαλονικιός τραγουδιστής πριν λίγες μέρες ανέβασε ένα βίντεο-γροθιά στο στομάχι με τον ίδιο να ερμηνεύει το πασίγνωστο τραγούδι «Θέλω να γυρίσω στα παλιά» και παράλληλα μας «βομβαρδίζει» με εικόνες από τον έναν χρόνο πανδημίας που συμπληρώθηκε πρόσφατα.

«Το “Θέλω να γυρίσω στα παλιά” του Τάκη Μπουγά, που στην αρχική του εκτέλεση, το 1999, τραγούδησε ο Γιώργος Μαζωνάκης, είναι ένα κομμάτι που με συντροφεύει από τα παιδικά μου χρόνια. Όταν το άκουγα μικρός, δεν μπορούσα να αντιληφθώ το νόημα των στίχων. Όντας 28 πλέον θεωρώ πως είναι πιο επίκαιρο από ποτέ λόγω της κατάστασης που ζούμε, και αυτή είναι η επιτυχία ενός καλού τραγουδιού. Η διαχρονικότητά του» μας λέει ο Σταύρος Κρητικός και συνεχίζει αναφορικά με το βίντεο που επιμελήθηκε ο ίδιος: «Είμαι σκασμένος, θυμωμένος, απογοητευμένος και νιώθω τρομερή αβεβαιότητα για το μέλλον όλων μας. Ήθελα λοιπόν όλα αυτά τα συναισθήματα να τα εκφράσω κάπως προτού με “πνίξουν”… Ως καλλιτέχνης οφείλω να είμαι πιο ευαίσθητος και πιο εκφραστικός και παράλληλα να προσπαθώ να μεταδώσω τις ευαισθησίες μου στον κόσμο που με ακολουθεί».

Όταν ρωτήθηκε πώς είναι για εκείνον η επόμενη μέρα μετά το «Voice», σε μια εποχή που πολλοί συνάνθρωποί μας «φλερτάρουν» με την κατάθλιψη λόγω του εγκλεισμού, της κοινωνικής απομόνωσης και της επαγγελματικής απραξίας, ο 28χρονος καλλιτέχνης προχωρά σε μια κατάθεση ψυχής. «Δυστυχώς, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, η κατάθλιψη είναι κάτι που με συντροφεύει αρκετά χρόνια τώρα, απλά ήρθε και επιδεινώθηκε με τον εγκλεισμό. Υπάρχουν μέρες που δεν θέλω να σηκωθώ από το κρεβάτι. Υπάρχουν στιγμές που νιώθω απερίγραπτα μόνος, αλλά ταυτόχρονα κουράζομαι και μόνο στη σκέψη να μιλήσω με κάποιον άνθρωπο… Το “Voice” ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα για τον ψυχισμό μου, αλλά ως εκεί. Ευτυχώς βάζω τη λογική μου να λειτουργεί και προσπαθώ να επαναφέρω τον εαυτό μου στα φυσιολογικά του μια μέρα τη φορά… Να προσπαθώ να είμαι καλά σήμερα, να περάσει το σήμερα και από αύριο πάλι απ’ την αρχή» εξομολογείται.

Τέλος ο Σταύρος Κρητικός σχολίασε στην Espresso την… έκρηξη καταγγελιών στον καλλιτεχνικό χώρο, λέγοντας πως όλοι πρέπει να μιλήσουν χωρίς φόβο και η κοινωνία πρέπει να τους αγκαλιάσει.

«Παρατηρώ δυστυχώς ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο κακοποιητής. Το πρόβλημα είναι και η γειτόνισσα που ήξερε και δεν μιλούσε, είναι και ο χι, ψι αστυνομικός που θα ρωτήσει την κοπέλα μήπως εκείνη προκάλεσε πρώτη, είναι ο χι, ψι δικηγόρος που θα προσπαθήσει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Δυστυχώς είναι τόσο βαθιά ριζωμένο το πρόβλημα στην κοινωνία μας και εμείς γινόμαστε μέρος του προβλήματος όταν δεν αγκαλιάζουμε τα θύματα.…».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ