Αγνώριστη : Δες την Ελένη Φουρέιρα πριν από 15 χρόνια

Αγνώριστη : Δες την Ελένη Φουρέιρα πριν από 15 χρόνια

Πόσο σίγουρη είσαι πως θα την αναγνωρίσεις;

Την Ελένη Φουρέιρα είναι αλήθεια πως την γνωρίζουμε αρκετά χρόνια, όμως την τελευταία τριετία η καριέρα της έχει εκτοξευθεί στην κορυφή. Ξεκίνησε την καριέρα της ως μέλος του γυναικείου συγκροτήματος Mystique μαζί με τις Μαρία Μακρή και Αλκμήνη Χατζηγιάννη. Το συγκρότημα ξεκίνησε την καριέρα του το 2007, κυκλοφορώντας αρχικά ένα CD single με τίτλο «Σε άλλη σελίδα», ενώ το 2008 κυκλοφόρησε η πρώτη τους προσωπική δουλειά με τίτλο «Μαζί» από την δισκογραφική εταιρία Universal Music Greece. Μεγάλη επιτυχία του συγκροτήματος αποτέλεσε το τραγούδι (Μην κάνεις πως) Δε θυμάσαι σε συνεργασία με τους ΝΕΒΜΑ. Τελικά το συγκρότημα διαλύθηκε το 2010 για άγνωστους λόγους.

Κι ενώ οι Mystique υπήρχαν ήδη από το 2007 άρχισαν να γίνονται ευρέως γνωστές έναν χρόνο περίπου προτού διαλυθούν. Η Ελένη ωστόσο πριν τη δημιουργία του group, τραγουδούσε το 2006 σε διάφορα κέντρα, αλλά ένα εντελώς άλλο στυλ όπως θα δεις και στις φωτογραφίες στη συνέχεια.
Η Φουρέιρα ξεκίνησε τη σόλο σταδιοδρομία της αμέσως μετά τη διάλυση του συγκροτήματος Mystique. Το Φεβρουάριο του 2010, ήταν υποψήφια μαζί με τον Μάνο Πυροβολάκη και τον ράπερ Don’t Ask στον ελληνικό τελικό της Eurovision με το τραγούδι «Η κιβωτός του Νώε». Το τραγούδι κέρδισε την δεύτερη θέση, πίσω από το OPA! του Γιώργου Αλκαίου.

Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους ξεκίνησε εμφανίσεις στο νυχτερινό μαγαζί «Anodos» μαζί με τους Νατάσα Θεοδωρίδου, Κώστα Μαρτάκη και Ηλία Βρεττό, για τη χειμερινή σεζόν 2010-2011, ενώ συμμετείχε στο φιλανθρωπικό show του MEGA «Just the two of us», μαζί με τον ηθοποιό – τραγουδιστή Παναγιώτη Πετράκη όπου και κέρδισαν την 1η θέση.

Τον Δεκέμβριο του 2010 κυκλοφόρησε ο πρώτος της δίσκος με τίτλο «Ελένη Φουρέιρα», ενώ ένα μήνα αργότερα έγινε πλατινένιος. Σταδιακά η πορεία της και η παρουσία της στην ελληνική δισκογραφία άρχισε να γίνεται ακόμη πιο έντονη, με την τελευταία τριετία να εκτοξεύεται στα ύψη.

Στις 25 Ιανουαρίου 2018 ανακοινώθηκε η εκπροσώπηση της Κύπρου στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2018 που έλαβε χώρα στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, με το dance έθνικ τραγούδι «Fuego». Διαγωνίστηκε στον πρώτο ημιτελικό στις 8 Μαΐου και κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του διαγωνισμού, όπου και κατέκτησε τη δεύτερη θέση.

Λίγο μετά την επιτυχία της στη Eurovision, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμβόλαιο με την αμερικανική δισκογραφική εταιρία Sony Music ενώ ξεκίνησε και τις προετοιμασίες για την διεθνή περιοδεία της «Eleni Foureira Summer Tour» με πρώτο σταθμό τη Μαδρίτη και άλλους προορισμούς όπως Λονδίνο, Βαρκελώνη, Μάλτα, Τίρανα, Ίμπιζα, Στοκχόλμη, Μπρασόβ και Άμστερνταμ.

Τον τελευταίο μήνα την απολαμβάνουμε μέσα από τη συχνότητα του SKAI στον ρόλο της παρουσιάστριας των live του House of Fame όπου πραγματικά είναι φανταστική.

Στη gallery που ακολουθεί μπορείς να δεις πως ήταν και πόσο έχει αλλάξει από το 2006 μέχρι και σήμερα, έπειτα από 15 χρόνια.

Πηγή: queen.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ