Ποια άλλη συνταγή έχει «κλέψει» ο Ακης Πετρετζίκης…

Ποια άλλη συνταγή έχει «κλέψει» ο Ακης Πετρετζίκης…

Ο Πετρετζίκης έχει «κλέψει» κι άλλες συνταγές. Αυτό είναι σίγουρο. Όπως σίγουρο είναι ότι το «γαλατόπιτα Μάνης Gate», δείχνει τι δεν πρέπει να γίνεται στην Ελλάδα...

Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν. Με αυτή τη φράση ο Ακης Πετρετζίκης «πετσόκοψε» τη Δευτέρα την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Απαντώντας με με μπόλικη δόση ειρωνείας, αλλά και ειλικρίνειας στη… δημόσια οργή της γνωστής μαγείρισσας, αναφορικά με την περίφημη γαλατόπιτα Μάνης και τον αρχικό «νονό» της. Μια… φοβερή και εξόχως «σοβαρή» (#not) ιστορία, που έγινε ένα από τα πιo viral θέματα της εβδομάδας.

Το άνευ ουσίας ποστάρισμα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου έγινε η «πάσα» που όλο το σύστημα είχε ανάγκη. Το αφήγημα ήταν εύκολη υπόθεση από εκεί και πέρα. Οι εκπομπές άρχισαν να «παίζουν μπάλα». Να αναδεικνύουν την πικρία και τα νεύρα της Αργυρούς. Και κάπως έτσι το θέμα έγινε σχεδόν… εθνικό. Η γαλατόπιτα Μάνης!

Ο Ακης Πετρετζίκης πήρε θέση. Προφανώς και δεν απάντησε σοβαρά στην επίθεση που δέχθηκε. Προφανώς και δεν ήταν επιθετικός. Προφανώς και δεν μίλησε άσχημα. Γιατί να το κάνει άλλωστε. Αλλά απάντησε με συναίσθηση της πραγματικότητας. Και της εποχής. Και φυσικά με σκοπό να μην αφήσει κουτσομπολιά και κακεντρέχειες να επεκτείνονται. Είπε το απλό. Οτι ασχολούμαστε με μια… γαλατόπιτα και ποιος την ονόμασε Μάνης, όταν ο κόσμος καίγεται. Κυριολεκτικά.

Λες και στη μαγειρική που ακολουθούν ο Πετρετζίκης και η Μπαρμπαρίγου υπάρχουν… παρθενογενέσεις εν έτει 2021. Λες και εάν ονομάσεις μια γαλατόπιτα Μάνης ή… Καλλιθέας ή Περιστερίου, κάνει διαφορά.

Υπάρχει μάγειρας στον πλανήτη, στην ιστορία που να μην έχει «κλέψει» μια συνταγή; Κι αν την «κλέψει» και την αναβαθμίσει, την αλλάξει και τη βελτιώσει, πού είναι το πρόβλημα; Στο πώς θα την πει; Πού είναι το κακό -εάν δεν μιλάμε για ένα κατοχυρωμένο όνομα, προστατευμένου προϊόντος; Δηλαδή όταν δημοσιεύει στα προσωπικά του social ο Πετρετζίκης ότι έφτιαξε πορτοκαλόπιτα, παστίτσιο, καλτσούνια, παστουρμαδόπιτα ή ό,τι άλλο, σημαίνει ότι έκλεψε την ονομασία; Θα βγουν να τον κράξουν στα social οι απόγονοι του εμκπνευστή των εν λόγω φαγητών; Και στις φακές το ίδιο; Θα διαμαρτυρηθεί ο… Μπαρμπα-Στάθης και η 3Α;

Είπαμε, είναι καλό να προστατεύουμε τη δουλειά μας και να θέλουμε να μην μας «κλέβουν» τις ιδέες μας, αλλά όταν το μέτρο χάνεται, τότε τα πράγματα ξεφεύγουν. Και πέφτουν σε επίπεδα που δεν είναι νορμάλ.

Διότι όπως είπε και ο Ακης: Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν. Και ναι, σίγουρα έχει «κλέψει» κι άλλες συνταγές για να μαγειρέψει. Αλλά μάλλον το κάνει καλά. Καλύτερα από τους άλλους, για να έχει τη μισή Ελλάδα ακόλουθους σε Facebook και Instagram…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ