Whitney Wolfe Herd : H νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος του κόσμου για το 2021

Whitney Wolfe Herd : H νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος του κόσμου για το 2021

Μπορεί να μην την έχετε ακούσει ποτέ - αλλά η ιδρύτρια της εφαρμογής γνωριμιών Bumble, Whitney Wolfe Herd, έχει ήδη μπει στη λίστα του Forbes με τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου.

Μπορεί να μην την  έχετε ακούσει ποτέ – αλλά η ιδρύτρια της εφαρμογής γνωριμιών Bumble, Whitney Wolfe Herd, έχει ήδη μπει στη λίστα του Forbes με τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου.

Και ενώ άλλοι δισεκατομμυριούχοι όπως η Κιμ Καρντάσιαν εξασφαλίζουν το ένα μετά το άλλο πρωτοσέλιδα  παίρνουν τα πρωτοσέλιδα, η λιγότερο γνωστή Wolfe Herd θα μπορούσε αποτελέσει ένα εξίσου ισχυρό πρότυπο.

Η 31χρονη έγινε η νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος στον κόσμο τον Φεβρουάριο, έχοντας τον 18 μηνών γιο της στην αγκαλιά της.

Η ίδια έχει δηλώσει πως θέλει να κάνει το Διαδίκτυο «ένα πιο ευγενικό, πιο υπεύθυνο μέρος».

Σε συνέντευξή της στο BBC το 2017, η Wolfe Herd είπε ότι το μυστικό για να είσαι αποτελεσματικός διευθύνων σύμβουλος, είναι να μην πάρεις τον εαυτό σου «πολύ σοβαρά». Η ίδια επίσης μιλά για την ανάγκη ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και να βρίσκει χρόνο για την οικογένεια της, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ένα ελεύθερο απόγευμα.

Η είσοδός της στη λέσχη των δισεκατομμυριούχων ήταν ενδιαφέρουσα.

Πριν από την Bumble, ήταν μεταξύ της ιδρυτικής ομάδας του Tinder, αλλά μετά από εντάσεις με άλλα στελέχη – ένα με τα οποία  διατηρούσε σχέση- έφυγε.

Λίγο αργότερα, ξεκίνησε μια υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η μητρική εταιρεία του Tinder, Match Group Inc, αρνήθηκε τις κατηγορίες, αλλά πλήρωσε περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια για την επίλυση της διαφοράς.

Ως αποτέλεσμα της υπόθεσης, αντιμετώπισε διαδικτυακό bulling, με αποτέλεσμα να διαγράψει τον λογαριασμό της στο Twitter.

Το «παιδί της» το Bumble, έχει να κάνει με τον έλεγχο των γυναικών.

Στο επίκεντρο της εφαρμογής είναι ότι μόνο οι γυναίκες μπορούν να ξεκινήσουν μια συνομιλία με κάποιον άνδρα.

Είναι μια απλή ιδέα, που κάνει ωστόσο την διαφορά στον κόσμο του διαδικτυακού, όπου γυναίκες βομβαρδίζονται από ανεπιθύμητα μηνύματα από άντρες.

Ίδρυσε την Bumble με τη βοήθεια του πρώην Ρώσου δισεκατομμυριούχου επενδυτή Andrey Adreev, ο οποίος έχει επίσης μερίδιο στο Badoo, και οι δύο που πούλησε τον Νοέμβριο του 2019.

Η Wolfe Herd κατέχει μερίδιο 11,6% στο Bumble, δίνοντάς της εκτιμώμενη καθαρή αξία 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Είναι επίσης επικεφαλής της Badoo. Οι δύο εφαρμογές έχουν συνολικά 40 εκατομμύρια χρήστες, εκ των οποίων 2,4 εκατομμύρια πληρώνουν συνδρομή.

Μεγάλωσε στη Γιούτα και σε συνέντευξή της στο Time Magazine μίλησε για μια καταχρηστική σχέση στην οποία βρέθηκε ως έφηβη και πώς αυτήν «την έκανε να αισθανθεί ένα τίποτα», ενώ επίσης «την έκανε να καταλάβει τι πηγαίνει στραβά με τη δυναμική των φύλων».

Στην ίδια συνέντευξη, φάνηκε αποφασισμένη να αφήσει πίσω το παρελθόν της πίσω της: «Δεν χρειάζεται να δικαιολογούμε πια», είπε.

«Γιατί πάντα πρέπει να ζω δράμα κάποιου άλλου; Οι γυναίκες μαζεύουν πάντα το χάος κάποιου άνδρα».

Η προθυμία της να μιλήσει ανοιχτά και να αποφύγει μια «ξύλινη» εταιρική ομιλία κέρδισε τους θαυμαστές της.

Ωστόσο, ενώ μπορεί να είναι πρόθυμη να χαράξει διαφορετική πορεία από αυτήν άλλων εταιρειών τεχνολογίας, πέρυσι η Bumble καταγράφει περισσότερα από 880.000 περιστατικά που παραβίασαν τις οδηγίες της – και όπως πολλές άλλες πλατφόρμες βασίζεται επίσης στην Τεχνητή Νοημοσύνη για σάρωση για ρητορική μίσους.

Η τελευταία του εκστρατεία είναι κατά του body shaming, απαγορεύοντας υποτιμητικές παρατηρήσεις σχετικά με την εμφάνιση, το σχήμα και το μέγεθος του σώματος.

Η Wolfe Herd είναι μία από τις 328 γυναίκες που κατάφεραν να μπουν στη λίστα με τους δισεκατομμυριούχους του Forbes το 2021, από τις 241 που μπήκαν πέρυσι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ