Δεν θα πιστέψετε την ηλικία του Δάκη

Δεν θα πιστέψετε την ηλικία του Δάκη

Μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι έχει κοντέψει να χάσει την φωνή του, ενώ μίλησε και για τη μάχη του με τον καρκίνο.

Μια συνέντευξη εκ βάθους παραχώρησε ο Δάκης στο περιοδικό Χάι.

Ο μεγάλος καλλιτέχνης, που γεννήθηκε στην Αίγυπτο ως Βρασίδας Χαραλαμπόπουλος, απέδειξε για άλλη μια φορά πόσο ζεστός και γοητευτικός παραμένει, ενώ δεν δίστασε να μοιραστεί ανοιχτά την ηλικία του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο προέκυψε επειδή όταν ήταν μικρός η μητέρα του τον αποκαλούσε χαϊδευτικά «Βρασιδάκη».

«Έχω μεγαλώσει πια. Υπάρχουν καθρέπτες και βλέπω. Έχω μεγαλώσει αλλά πιστεύω ότι έχω μεγαλώσει όμορφα. Νιώθω από τους τυχερούς γιατί ο χρόνος μου έχει φερθεί καλά, όπως και ο κόσμος αλλά και οι δημοσιογράφοι μου έχετε φερθεί καλά όλα αυτά τα χρόνια»

Είστε από τους καλλιτέχνες πάντως, που δεν κρύβουν την ηλικία τους…

«Φυσικά και δεν κρύβω την ηλικία μου. Είμαι 77 και νιώθω περήφανος μπορώ να σου πω και κορδώνομαι που σε αυτήν την ηλικία έχω τη φωνή μου και μπορώ και τραγουδάω»

Νιώσατε ποτέ την απειλή και τον φόβο ότι θα χάσετε τη φωνή σας;

«Ναι το ένιωσα. Είχα πάθει ένα αιμάτωμα στις χορδές και αναγκάστηκα να κάνω μια επέμβαση. Έμεινα έξι μήνες χωρίς να μιλάω και να τραγουδάω. Επειδή δεν έχω κανένα άλλο χόμπι στη ζωή μου όπως καταλαβαίνεις τα πάντα για μένα είναι η μουσική. Αν δεν μπορούσα να τραγουδήσω, ίσως να μην ζούσα σήμερα»

Άρα το τραγούδι είναι αυτό που σας κρατάει στη ζωή;

«Ζω για το τραγούδι, πίστεψε με! Είναι βέβαια και το DNA που έχω, η μητέρα μου στα 85 της χρόνια δεν είχε ρυτίδες να φανταστείς. Παίζει ρόλο που είμαι και αισιόδοξος άνθρωπος. Δεν έχω τύψεις και κοιμάμαι καλά τα βραδιά»

Το πρόβλημα υγείας που μου αναφέρατε με τις φωνητικές χορδές, έχει σχέση με τον καρκίνο που περάσατε;

«Όχι, το πρόβλημα με τις φωνητικές χορδές είχε προκύψει πριν είκοσι χρόνια. Ο καρκίνος ήταν κάτι πιο πρόσφατο»

Είχε γίνει ντόρος μεγάλος όταν αποκαλύψατε την περιπέτεια σας με τον καρκίνο.. .

«Ναι είναι αλήθεια αυτό και δεν θέλω πλέον να αναφέρομαι πολύ στο θέμα αυτό, για να μην γίνομαι γραφικός. Αυτό που θα σου πω για τελευταία φορά είναι ότι η πρόληψη σώζει ζωές».

Εσείς με την πρόληψη καταφέρατε και τον προλάβατε;

«Όχι, εγώ δυστυχώς φοβόμουν. Δεν είχα κάνει εξετάσεις και δεν τον πρόλαβα έγκαιρα».

Πού ήταν ακριβώς το πρόβλημα κύριε Δάκη;

«Είχα καρκίνο στο παχύ έντερο».

Ωστόσο τώρα το έχετε ξεπεράσει;

«Γενικά είμαι καλά. Το παλεύουμε και χαμογελάμε και δεν θέλω να μιλάμε γι’ αυτό. Πολλοί νομίζουν ότι χρησιμοποιώ το πρόβλημα υγείας μου για άλλους λόγους και γίνομαι γραφικός. Εγώ το δημοσιοποίησα για να προφυλάξω κάποιους ανθρώπους που πάσχουν από το ίδιο πρόβλημα όπως επίσης για να περάσω το μήνυμα ότι η πρόληψη σώζει ζωές»

Ζητήσατε βοήθεια από τον Θεό όταν οι γιατροί σας ενημέρωσαν για το πρόβλημα υγείας σας;

«Είναι μία δύναμη που σου έρχεται εκείνη την ώρα και δεν ξέρεις από που τη αντλείς. Είναι από τον Θεό ίσως, είναι από κάπου αλλού δεν ξέρω. Πάντως εγώ όταν τα αντιμετώπισα όλα αυτά, πίστεψα περισσότερο στον Θεό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ