Τόλης Βοσκόπουλος: Ο «μύθος» του ελληνικού τραγουδιού μέσα από σπάνιες φωτογραφίες

Τόλης Βοσκόπουλος: Ο «μύθος» του ελληνικού τραγουδιού μέσα από σπάνιες φωτογραφίες

«Κορίτσια, αγόρια, νέοι, γέροι και παιδιά λάτρεψαν τον Τόλη, όσο και τα τραγούδια του. Οι εμφανίσεις του πάντα συνοδεύονταν από εκδηλώσεις ακραίων φαινομένων και οι μετακινήσεις του γίνονταν τις περισσότερες φορές παρουσία αστυνομικής δύναμης. Πρωτόγνωρες καταστάσεις για κάποιον τραγουδιστή της εποχής του»

Στα «μαύρα» ντύθηκε ο καλλιτεχνικός κόσμος με τον θάνατο του Τόλη Βοσκόπουλου, του μεγάλου τραγουδιστή που δημιούργησε έναν τεράστιο μύθο γύρω από το όνομά του, τόσο με το ταλέντο όσο και με τον χαρακτήρα του.

Ο Μάκης Δελαπόρτας ξεσκόνισε τις αναμνήσεις του στο περιοδικό ΟΚ! για τον θρύλο του ελληνικού τραγουδιού και αναφέρθηκε στη «βοσκοπουλική λατρεία» χαρακτηρίζοντάς τη μία «επιδημία» που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και εξαπλώθηκε σε όλη την επικράτεια, παρασύροντας στο πέρασμά της ανθρώπους από όλες τις ηλικίες και όλα τα κοινωνικά στρώματα.

«Κορίτσια, αγόρια, νέοι, γέροι και παιδιά λάτρεψαν τον Τόλη, όσο και τα τραγούδια του. Οι εμφανίσεις του πάντα συνοδεύονταν από εκδηλώσεις ακραίων φαινομένων και οι μετακινήσεις του γίνονταν τις περισσότερες φορές παρουσία αστυνομικής δύναμης. Πρωτόγνωρες καταστάσεις για κάποιον τραγουδιστή της εποχής του. Το μοναδικό αρσενικό αντίστοιχο της Βουγιουκλάκη. Οι θαυμάστριές του έσκιζαν τα ρούχα τους κάθε φορά που τον συναντούσαν και οι θαυμαστές του έλιωναν τα βινύλιά του στο πικάπ από την υπερβολική χρήση» γράφει στο περιοδικό ΟΚ! -μεταξύ άλλων- ο Μάκης Δελαπόρτας.

Πλασμένος από μετάξι και ατσάλι

«Ο Τόλης Βοσκόπουλος, το φτωχό αγόρι από την Κοκκινιά, είχε γίνει ο ‘πρίγκιπας’ του δικού του παραμυθιού. Στην ουσία, η πορεία του στον χρόνο μοιάζει με ένα καλογραμμένο best seller που έχει τα πάντα. Πρίγκιπες και βασιλοπούλες, κακές μάγισσες και δράκους. Γιατί αυτή η πορεία δεν ήταν πάντα εύκολη και στρωμένη με ροδοπέταλα αλλά και με αγκάθια, που πολλές φορές πλήγωσαν τον πρίγκιπα του παραμυθιού. Όμως εκείνος φαίνεται πως ήταν πλασμένος όχι μόνο από μετάξι, αλλά και από ατσάλι. Ένας συνδυασμός που του χάρισε τη δύναμη να αντέχει και να παίζει με τους δικούς του όρους το παιχνίδι της σόουμπιζ, χωρίς να διαβρώνεται η ψυχή και το πνεύμα του. Το σενάριο λοιπόν της ζωής του περικλείει τα πάντα. Δόξα, χρήμα, επιτυχία, φανταχτερούς δεσμούς, λαμπερούς γάμους κι ένα πολυσυζητημένο διαζύγιο βούτυρο στο ψωμί των εντύπων και των τηλεοπτικών Μέσων» έγραφε σε άλλο σημείο.

Δείτε τις φωτογραφίες από το αρχείο του Μάκη Δελαπόρτα, που τις δημοσιεύει το περιοδικό OK!

  

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ