Μάριος Αθανασίου – «Η κοινωνία μας είναι βαθιά πατριαρχική, στηρίζεται στη βία»

Μάριος Αθανασίου – «Η κοινωνία μας είναι βαθιά πατριαρχική, στηρίζεται στη βία»

Ο γνωστός ηθοποιός τοποθετήθηκε για το ελληνικό MeToo

«Η κοινωνία μας είναι βαθιά πατριαρχική, στηρίζεται στη βία και στην κατάχρηση εξουσίας. Έχουμε μεγάλο έλλειμα παιδείας και διαχείρισης» ομολογεί ο Μάριος Αθανασίου.

Ο Μάριος Αθανασίου παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό ΕΓΩ και τη δημοσιογράφο Νάντια Αδαμοπούλου.

Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε, μέσα σε όλα, στο ελληνικό #MeToo και το κύμα καταγγελιών που ήρθε στο φως.

Ήσασταν από τους πρώτους ανθρώπους που ύψωσαν το ανάστημα τους προς υπεράσπιση του ελληνικού #MeToo. Θεωρείτε ότι επιτεύχθηκε ο σκοπός;

Κατά τη γνώμη μου, όχι ακόμα. Κοιτάξτε, υπάρχουν δύο άξονες που σε ωθούν να βγεις μπροστά σε ό,τι σε απασχολεί.

Ο πρώτος είναι ο περίγυρος σου, το στενό σου περιβάλλον, ο άλλος είναι το ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, έχουν προχωρήσει δυο υποθέσεις από τις αρκετές που υπήρχαν, αλλά εγώ περιμένω να ακουστούν κι άλλες υποθέσεις, να βγουν κι άλλα πράγματα στην επιφάνεια.

Ωστόσο, βλέπουμε ότι στην κοινωνία δεν έχει συμβεί αυτό. Δεν θα με ενδιέφερε και δεν θα αισθανόμουν ικανοποιημένος αν όλος αυτός ο κύκλος έκλεινε, έχοντας βγάλει από την ελληνική κοινωνία δύο ονόματα, του Λιγνάδη και του Φιλιππίδη, και θεωρούσαμε ότι τώρα είμαστε ήσυχοι, ήρεμοι και όλα είναι μια χαρά.

Βλέπετε ότι υπάρχουν πάρα πολύ σοβαρά θέματα στα σπίτι μας, στην κοινωνία μας. Οι γυναίκες έχουν μεγάλο πρόβλημα κι απέχουμε πάρα πολύ από την ισότητα.

Η κοινωνία μας είναι βαθιά πατριαρχική, στηρίζεται στη βία και στην κατάχρηση εξουσίας. Έχουμε μεγάλο έλλειμα παιδείας και διαχείρισης.

Αυτό πρέπει κάποια στιγμή να το αναγνωρίσουμε και να πολεμήσουμε για αυτό. Οπότε εγώ δεν μπορώ να αισθάνομαι ικανοποιημένος και να πω ότι έχει επιτευχθεί ο σκοπός.

Θα ήθελα να πιστεύω ότι βρισκόμαστε στα πρώτα 10 λεπτά ενός αγώνα ο οποίος διαρκεί 90 λεπτά. Κάνω υπομονή, κρατάω ακόμα την ίδια θέση και βρίσκομαι πάντα δίπλα στους ανθρώπους που έχουν το πρόβλημα.

Δεν ευαγγελίζομαι ότι είμαστε όλοι τέλειοι και θα υπάρξει μια ιδανική κοινωνία αλλά τουλάχιστον ας τείνουμε προς αυτό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ