Ανοίγει στην Πορτ ντε Βερσάιγ η Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού

Ανοίγει στην Πορτ ντε Βερσάιγ η Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού

Η Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού ανοίγει τις πύλες της στο Παρίσι την Πέμπτη σε μια πολύ ευνοϊκή περιρρέουσα ατμόσφαιρα για τον τομέα, που διέγραψε δύο δύσκολες χρονιές, και ανοίγει την όρεξη των παραθεριστών για τη νότια Ευρώπη, αλλά και την Τυνησία και το Μαρόκο που επιστρέφουν δυναμικά στην ταξιδιωτική αγορά. Πριν από τρία χρόνια, η έκθεση […]

Η Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού ανοίγει τις πύλες της στο Παρίσι την Πέμπτη σε μια πολύ ευνοϊκή περιρρέουσα ατμόσφαιρα για τον τομέα, που διέγραψε δύο δύσκολες χρονιές, και ανοίγει την όρεξη των παραθεριστών για τη νότια Ευρώπη, αλλά και την Τυνησία και το Μαρόκο που επιστρέφουν δυναμικά στην ταξιδιωτική αγορά.

Πριν από τρία χρόνια, η έκθεση άνοιξε τις πύλες της την επομένη της αιματηρής επίθεσης στο μουσείο Μπαρντό στην Τύνιδα με 20 τουρίστες νεκρούς.

Φέτος, με πολύ καλύτερους οιωνούς εγκαινιάζεται στην Πορτ ντε Βερσάιγ η 43η διοργάνωση, η μεγαλύτερη συνάντηση για τον τουρισμό στη Γαλλία, που θα διαρκέσει έως τις 18 Μαρτίου.

Η Γαλλία κατέγραψε ρεκόρ τουριστικής προσέλευσης το 2017, με 89 εκατομμύρια ξένους επισκέπτες, ενώ τα γαλλικά πρακτορεία ταξιδίων είχαν τα «καλύτερα αποτελέσματα εδώ και δέκα χρόνια», σύμφωνα με το επαγγελματικό τους συνδικάτο Seto. «Το περιβάλλον είναι θετικό, πολύ ενθαρρυντικό και γαλήνιο. Ωστόσο, όλα παραμένουν εύθραυστα γιατί ποτέ δεν είναι δυνατόν να μην επηρεαζόμαστε από ένα οικονομικό ή γεωπολιτικό συμβάν», δήλωσε ο Ζαν-Πιέρ Μας, πρόεδρος των Ταξιδιωτικών Επιχειρήσεων, που εκπροσωπεί τα γαλλικά ταξιδιωτικά πρακτορεία.

Το Μαρόκο και κυρίως η Τυνησία, προορισμοί που απέφευγαν εδώ και μερικές σεζόν οι ευρωπαίοι παραθεριστές, επιστρέφουν δυναμικά στους καταλόγους των ταξιδιωτικών γραφείων για το 2018 και αναμένουν ότι θα έχουν πολλές κρατήσεις κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

«Υπάρχει μια σαφέστατη επανεκκίνηση της Τυνησίας και αυτό θα οδηγήσει στην επανένταξη στην ταξιδιωτική αγορά των Γάλλων που δεν ταξίδευαν πια γιατί η Τυνησία ήταν ο μόνος προσιτός από οικονομική άποψη προορισμός. Η επανεκκίνηση είναι ωστόσο πιο εύθραυστη και λιγότερο σαφής για την Τουρκία», υπογραμμίζει ο Ζαν-Πιερ Μας. Στην έκθεση το Μαρόκο θα κάνει την επάνοδό του ύστερα από δυο χρόνια απουσίας στο τμήμα Προορισμοί Φύση, που είναι αφιερωμένο στα υπαίθρια σπορ και στις εκδρομές, εκτιμά η διευθύντρια της έκθεσης Μαριάν Σαντερναγκόρ .

Η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα θα έχουν μεγάλη εκπροσώπηση στην έκθεση, η οποία παρουσιάζει περισσότερους από 500 προορισμούς σε μια έκταση 11.000 τ.μ. και αναμένει περισσότερους από 100.000 επισκέπτες τις τέσσερις ημέρες της διοργάνωσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ