Instagram – Οι πέντε πιο συνηθισμένες απάτες και πώς να τις αποφύγετε

Instagram – Οι πέντε πιο συνηθισμένες απάτες και πώς να τις αποφύγετε

Δείτε ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες μεθόδους που χρησιμοποιούν οι απατεώνες για να ξεγελάσουν τα θύματά τους

Το Instagram είναι μία από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Πράγματι, με πάνω από ένα δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες μηνιαίως, είναι μεταξύ των τεσσάρων πιο δημοφιλών social media στον κόσμο. Αυτός ο αριθμός, που αντιπροσωπεύει πιθανούς στόχους, είναι σίγουρο ότι προσελκύει εγκληματίες του κυβερνοχώρου, όπως οι μέλισσες στο μέλι.

Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε μια επισκόπηση των πιο συνηθισμένων περιπτώσεων απάτης και πώς να τις αποφύγετε.

Phishing («ψάρεμα»)

Με κάποια δόση υπερβολής, θα μπορούσαμε να πούτε ότι οι απάτες ηλεκτρονικού «ψαρέματος», είναι τόσο παλιές όσο και το ίδιο το διαδίκτυο. Είναι δε ένας τύπος απάτης που στους εγκληματίες του κυβερνοχώρου αρέσει να επιστρέφουν και να τον χρησιμοποιούν ξανά και ξανά.

Με απλά λόγια, ο τελικός στόχος είναι να σας ξεγελάσουν και να σας αποσπάσουν τα προσωπικά σας στοιχεία εισόδου σε λογαριασμούς και, στη συνέχεια, να τα χρησιμοποιήσουν σε διάφορες παράνομες δραστηριότητες – είτε να διαπράξουν κλοπή ταυτότητας είτε να τα πουλήσουν σε διάφορες «αγορές».

Στις κοινές στρατηγικές περιλαμβάνεται η πρόκληση αίσθησης επείγοντος, για παράδειγμα, αποστολή παραπλανητικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ισχυρίζονται ότι κάποιος μη εξουσιοδοτημένος μπορεί να έχει συνδεθεί στο λογαριασμό σας. Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου περιλαμβάνει συνήθως έναν ψεύτικο σύνδεσμο επαναφοράς κωδικού πρόσβασης, ο οποίος, μόλις γίνει “κλικ”, θα σας μεταφέρει σε μια «πλαστή» σελίδα σύνδεσης στο Instagram, η οποία θα συλλέξει τους κωδικούς σας και θα επιτρέψει στους απατεώνες να έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό σας.

Εναλλακτικά, οι απατεώνες μπορεί να υπονοούν ότι αντιμετωπίζετε προβλήματα λόγω παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων και ότι πρέπει να ρυθμίσετε την εγγραφή, κάνοντας κλικ σε έναν σύνδεσμο και συμπληρώνοντας μια φόρμα. Ωστόσο, αν το κάνετε αυτό, θα ανακατευθυνθείτε σε άλλη πλαστή σελίδα σύνδεσης. Μάλιστα, μερικές φορές οι απατεώνες θα προσπαθήσουν να υποδυθούν ότι ανήκουν στην ομάδα τεχνικής υποστήριξης του Instagram και ίσως επιχειρήσουν να επικοινωνήσουν μαζί σας και μέσω άμεσων μηνυμάτων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ