Από πού εμπνεύστηκε το Squid Game ο δημιουργός του – Γιατί έχασε… έξι δόντια

Από πού εμπνεύστηκε το Squid Game ο δημιουργός του – Γιατί έχασε… έξι δόντια

Τι όμως έκανε τον δημιουργό του Squid Game να εμπνευστεί μια τόσο έξυπνη σειρά και τι αντίκτυπο είχε στην ψυχολογία του;

Η σειρά του Squid Game ήταν η έκπληξη της χρονιάς, αποφέροντας 650 εκατομμύρια λίρες στο Netflix.

Τι όμως έκανε τον δημιουργό του να εμπνευστεί μια τόσο έξυπνη σειρά και τι αντίκτυπο είχε στην ψυχολογία του;

Φαίνεται ότι μέρος της δύναμής του έγκειται στο γεγονός ότι ένα μέρος της ιστορίας που αφηγείται βασίζεται στις αληθινές εμπειρίες του δημιουργού του, Hwang Dong-hyuk.

Σε συνέντευξή του στον «Guardian» ο κορεάτης δημιουργός του αποκάλυψε ότι εμπνεύστηκε το σενάριο από την ιστορία της δικής του οικογένειας, όταν χτυπήθηκε το 2009 από την οικονομική κρίση: «Η μητέρα μου συνταξιοδοτήθηκε από την εταιρεία στην οποία δούλευε. Έφτιαχνα μια ταινία, αλλά είχαμε αποτύχει να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση. Έτσι, χρειάστηκε να πάρουμε δάνεια – η μητέρα μου, η γιαγιά μου κι εγώ».

Όπως λέει,  η δημιουργία, η συγγραφή και η σκηνοθεσία του προκάλεσαν τόσο άγχος που έχασε έξι δόντια.

«Ήταν εξαντλητικό σωματικά, νοητικά και συναισθηματικά. Συνέχισα να έχω νέες ιδέες και να αναθεωρώ τα επεισόδια καθώς γυρίζαμε, έτσι ο όγκος της δουλειάς πολλαπλασιάστηκε».

Σε εκείνη τη δύσκολη περίοδο, βρήκε παρηγοριά στα κόμικς που διάβαζε σε καφετέριες της Σεούλ – μεταξύ αυτών, στο «Battle Royal» και σε άλλες ιστορίες με παιχνίδια επιβίωσης.

«Ταυτίστηκα με τους χαρακτήρες τους, που ήταν απελπισμένοι για χρήματα και επιτυχία. Ήταν μια από τις χειρότερες περιόδους της ζωής μου. Αναρωτήθηκα, αν υπήρχε στ’ αλήθεια ένα τέτοιο παιχνίδι επιβίωσης, θα συμμετείχα για να βγάλω χρήματα για την οικογένειά μου; Τότε συνειδητοποίησα ότι ως κινηματογραφιστής μπορούσα να δώσω τη δική μου εκδοχή σε τέτοιες ιστορίες, οπότε άρχισα να γράφω το σενάριο».

Σε ερώτηση του Βρετανού δημοσιογράφου για το εάν πρόκειται για μια βαθιά αλληγορία για τον καπιταλισμό, απάντησε:

«Δεν είναι βαθιά αλλά πολύ απλή! Πιστεύω ότι η παγκόσμια οικονομική ιεραρχία είναι άνιση. Το 90% των ανθρώπων τη θεωρούν άδικη. Στη διάρκεια της πανδημίας, οι φτωχότερες χώρες δεν μπορούν να εξασφαλίσουν εμβόλια για τον πληθυσμό τους. Άνθρωποι κολλούν ιούς στο δρόμο και κάποιοι από αυτούς καταλήγουν να πεθάνουν. Προσπάθησα λοιπόν να περάσω ένα μήνυμα για τον σύγχρονο καπιταλισμό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ