Οι νέοι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων στην πολυκατοικία που έμενε ο Χορν (vids)

Οι νέοι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων στην πολυκατοικία που έμενε ο Χορν (vids)

Το ακίνητο, που ανήκε στον Μιχάλη Γουλανδρή, κατασχέθηκε για τραπεζικά χρέη το 2019 και βγήκε σε πλειστηριασμό τον περασμένο Ιούνιο

Σε έναν από τους πιο ένδοξους και ακριβούς δρόμους της Ελλάδας, δίπλα στο Προεδρικό Μέγαρο και στα πρώην ανάκτορα, επί της οδού Βασιλέως Γεωργίου Β’, στο νούμερο 1, βρίσκεται η άσπρη πολυκατοικία με τη μεγάλη ιστορία, τους λαμπερούς ενοίκους και τους rich & famous ιδιοκτήτες.

Άλωστε, το Προεδρικό Μέγαρο μπορεί να έχει επίσημη είσοδο επί της οδού Ηρώδου Αττικού, αλλά η ανεπίσημη είσοδός του βρίσκεται επί της Βασιλέως Γεωργίου Β’, ακριβώς δίπλα στη «διάσημη» πολυκατοικία.

Από τον Δημήτρη Λυμπερόπουλο

Η αναμνηστική μαρμάρινη, επιτοίχια πινακίδα που τοποθετήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων το 2020 έξω από το ακίνητο της οδού Βασ. Γεωργίου Β’ με τον αριθμό 1 αναγράφει: «Εδώ έζησε ο ηθοποιός Δημήτρης Χορν (1921-1998)», φανερώνοντας στους περαστικούς ότι ο μεγάλος θεατράνθρωπος πέρασε εδώ τον βίο του!

Τα πιο ευτυχισμένα χρόνια του
Πρόκειται για το πολυτελέστατο, αριστοκρατικό διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, στο οποίο έζησε ο ηθοποιός Τάκης Χορν τα ωραιότερα και πιο ευτυχισμένα χρόνια της συναρπαστικής ζωής του με τη δεύτερη σύζυγό του Αννα Γουλανδρή, μοναχοκόρη του μύθου της ναυτιλίας Νικόλαου Γουλανδρή, η οποία ήταν και η ιδιοκτήτρια του ακινήτου.

photo 2 4

Η Αννα Γουλανδρή σε πρώτο γάμο παντρεύτηκε τον πρέσβη Λεωνίδα Παπάγο, που διετέλεσε και αυλάρχης του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, και απέκτησαν τον μοναχογιό τους Αλέξανδρο Παπάγο. Μετά τον χωρισμό τους, το 1967, η Γουλανδρή παντρεύτηκε τον γνωστό ηθοποιό, με τον οποίο έζησε μαζί στην πολυκατοικία δίπλα στα παλιά ανάκτορα έως το 1988, οπότε έφυγε από τη ζωή. Ο Τάκης Χορν δυσκολεύτηκε να ξεπεράσει την απώλεια της συζύγου του και τα τελευταία δέκα χρόνια έως τον θάνατό του, τον Ιανουάριο του 1998, κλείστηκε στο υπέροχο σπίτι με τις αναμνήσεις τους, δεχόμενος ελάχιστες επισκέψεις, μεταξύ των οποίων τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Τάκη Λαμπρία, τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Γιώργο Γεωγλερή, τον Γρηγόρη Βαλτινό.

Είναι η εποχή που την ιστορική πολυκατοικία αρχίζει να επισκέπτεται και το νέο επιχειρηματικό και κοσμικό αίμα, καθώς στη μεζονέτα-παλάτι του γ’ και δ’ ορόφου με την εκπληκτική θέα στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου κατοικεί (με ενοίκιο) ο Κρητικός επιχειρηματίας, ιδρυτής του ομίλου Grecotel, Νίκος Δασκαλαντωνάκης με την οικογένειά του.

Η κόρη του Τίνα Δασκαλαντωνάκη οργανώνει δείπνα μοναδικής αισθητικής και γούστου στην τραπεζαρία της μεζονέτας με την εκπληκτική μαρμάρινη σκάλα, τα οποία μένουν αξέχαστα στους προσκεκλημένους φίλους της από τον χώρο της τέχνης και της μόδας.
Στα χρόνια του Χρηματιστηρίου ολόκληρο το ακίνητο, κατασκευής του ’30, που έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο 741,33 τ.μ., αγοράζεται από τον γόνο της εφοπλιστικής οικογένειας Γουλανδρή Μιχάλη Γουλανδρή, γιο του Ιωάννη και της Μαργαρίτας Γουλανδρή και ανιψιό της Αννας Γουλανδρή – Χορν.

Απίστευτο χρήμα
Ο δημιουργός της Π+Κ Χρηματιστηριακής φημολογείται ότι βγάζει απίστευτο χρήμα και το επενδύει σε ακίνητα-φιλέτα, όπως στα αριστοκρατικά διαμερίσματα της πολυκατοικίας της Βασ. Γεωργίου, που κουβαλούν μνήμες της οικογένειάς του, με καταγωγή από την Ανδρο. Εκεί φημολογείται ότι έζησε τον έρωτά του με την τότε σύντροφό του Ολγα
Τρέμη.

Τα πράγματα όμως ανατρέπονται στη ζωή του γιου του «Γκόλεμ Γουλανδρή», όπως χαρακτηριστικά αποκαλούσαν τον πατέρα του, ο οποίος παντρεύεται τελικά όχι την Ολγα Τρέμη, αλλά την Ελλη Στάη, με την οποία λίγα χρόνια αργότερα χωρίζει και χάνει ένα μεγάλο μέρος της ακίνητης περιουσίας του. Σε πλειστηριασμό, μεταξύ άλλων, βγαίνουν τα ιδιόκτητα διαμερίσματα του ακινήτου, που είναι μεσοτοιχία με τα παλιά ανάκτορα.

OΡΓΙΟ ΦΗΜΩΝ ΣΕ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΣΓΟΥΜΠΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΑ «ΧΡΥΣΑ» ΚΛΕΙΔΙΑ

Η πολυκατοικία της Β. Γεωργίου Β’, που ανήκε εξ ολοκλήρου στον Μιχάλη Γουλανδρή, κατασχέθηκε για χρέη προς τις τράπεζες τον Φεβρουάριο του 2019, καθώς είχαν εγγραφεί υποθήκες για δάνεια άνω των 30.000.000 ευρώ, που δόθηκαν την περίοδο 2006-2010.

Στον πλειστηριασμό του περασμένου Ιουνίου, που έγινε με επισπεύδουσα την Intrum Hellas, φημολογείται ότι δόθηκε σκληρή μάχη μεταξύ των υποψήφιων «μνηστήρων» και τελικά τα τρία ακίνητα «φιλέτα» πέρασαν σε νέους ιδιοκτήτες, με το συνολικό τίμημα να φτάνει σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Οπως ακούγεται έντονα σε μεσιτικούς κύκλους, αλλά δεν επιβεβαιώνεται από τους νέους ιδιοκτήτες, η οριζόντια ιδιοκτησία του γ’ και δ’ ορόφου της πολυκατοικίας της Βασ. Γεωργίου Β’ λέγεται ότι «χτυπήθηκε» στον πλειστηριασμό και πέρασε στον Θεόδωρο και στη Γιάννα Αγγελοπούλου.

Είναι συνολικής επιφάνειας 690,07 τ.μ. (στον γ’ όροφο 355,80 τ.μ. και στον δ’ όροφο 334,27 τ.μ.). Εχει ποσοστό συνιδιοκτησίας εξ αδιαιρέτου στο οικόπεδο 40% και της ανήκει κατ’ αποκλειστική χρήση αποθήκη του ισογείου επιφάνειας 9 τ.μ. Ο τρίτος όροφος περιλαμβάνει σαλόνι, τραπεζαρία, χολ, κουζίνα, λουτρά, WC, διαδρόμους και λοιπούς βοηθητικούς χώρους, ενώ συνδέεται με εκπληκτική μαρμάρινη, εσωτερική σκάλα με το διαμέρισμα του δ’ ορόφου, με το οποίο αποτελεί μία ενιαία οριζόντια ιδιοκτησία-κατοικία, με επιφάνεια βεραντών 55,75 τ.μ.

Οσο για την οριζόντια ιδιοκτησία του β’ ορόφου, φημολογείται πάλι από μεσιτικά γραφεία ότι πέρασε στην ιδιοκτησία του επιχειρηματία Αλέξη Σγουμπόπουλου. Είναι 390 τ.μ. και με ποσοστό συνιδιοκτησίας εξ αδιαιρέτου στο οικόπεδο 24%.

Αγνωστο, όμως, παραμένει ποιος χτύπησε το εκποιούμενο διαμέρισμα του ισογείου των 134 τ.μ. και ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης του διαμερίσματος της πολυκατοικίας, στην οποία ακόμη και τώρα η αύρα του αείμνηστου Χορν είναι διάχυτη παντού…

Πηγή: espressonews.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ