Γουίλ Σμιθ: Αποκλείστηκε από τα Όσκαρ για 10 χρόνια μετά το χαστούκι στον Κρις Ροκ

Γουίλ Σμιθ: Αποκλείστηκε από τα Όσκαρ για 10 χρόνια μετά το χαστούκι στον Κρις Ροκ

Η παραίτηση του Σμιθ σημαίνει ότι δεν ανήκει πλέον στο σώμα ψηφοφορίας της Ακαδημίας, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τον νικητή των Όσκαρ να είναι υποψήφιος στο μέλλον, όπως δήλωσε στο CNN πηγή με γνώση του θέματος

Ο Γουίλ Σμιθ, ο οποίος εισέβαλε στη σκηνή των βραβείων Όσκαρ 2022 για να χαστουκίσει τον Κρις Ρος, λίγη ώρα προτού κερδίσει το βραβείο καλύτερου ηθοποιού της χρονιάς, αποκλείστηκε από τα Όσκαρ και όλες τις εκδηλώσεις της Ακαδημίας για 10 χρόνια, όπως αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ακαδημίας.

Η απόφαση έρχεται μετά από μια συνεδρίαση που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 18 Απριλίου, ωστόσο ο πρόεδρος της Ακαδημίας, Ντέιβιντ Ρούμπιν, αποφάσισε να την επισπεύσει.

Μετά την παραίτηση του Σμιθ από την Ακαδημία την περασμένη Παρασκευή, όπως έγραψε ο Ρούμπιν στην επιστολή του προς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, «είναι προς το συμφέρον όλων των εμπλεκομένων να διεκπεραιωθεί έγκαιρα το θέμα».

Η απόφαση

«Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε, για μια περίοδο 10 ετών από τις 8 Απριλίου 2022, να μην επιτραπεί στον κ. Σμιθ να παρευρίσκεται σε καμία εκδήλωση ή πρόγραμμα της Ακαδημίας, αυτοπροσώπως ή εικονικά, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των βραβείων Όσκαρ» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Ο Σμιθ εξέδωσε μια σύντομη και περιεκτική δήλωση σχετικά με τον αποκλεισμό του από τα Όσκαρ για την επόμενη δεκαετία. «Αποδέχομαι και σέβομαι την απόφαση της Ακαδημίας» ανέφερε ο ηθοποιός σε δήλωσή του στο CNN.

Η απόφαση ήρθε μετά από διεξοδικές συζητήσεις σχετικά με το ποιες θα έπρεπε να είναι οι συνέπειες του χαστουκιού του επί σκηνής, δήλωσε στο CNN ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Στην επιστολή της Ακαδημίας προστίθεται: «Τα 94α Όσκαρ προορίζονταν να είναι ένας εορτασμός της κοινότητάς μας που έκανε απίστευτη δουλειά το περασμένο έτος, ωστόσο αυτές οι στιγμές επισκιάστηκαν από την απαράδεκτη συμπεριφορά που είδαμε ο κ. Σμιθ να επιδεικνύει στη σκηνή».

«Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής μετάδοσης, δεν αντιμετωπίσαμε επαρκώς την κατάσταση» συνεχίζει η επιστολή. «Για αυτό, λυπούμαστε. Αυτή ήταν μια ευκαιρία να δώσουμε το παράδειγμα στους καλεσμένους μας, τους τηλεθεατές και την οικογένεια της Ακαδημίας σε όλο τον κόσμο, και δεν τα καταφέραμε – ήμασταν απροετοίμαστοι».

Το Διοικητικό Συμβούλιο ανέφερε σε προηγούμενη δήλωσή του ότι ήθελε το θέμα να «διεκπεραιωθεί εγκαίρως».

Η παραίτηση του Σμιθ σημαίνει ότι δεν ανήκει πλέον στο σώμα ψηφοφορίας της Ακαδημίας, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τον νικητή των Όσκαρ να είναι υποψήφιος στο μέλλον, όπως δήλωσε στο CNN πηγή με γνώση του θέματος.

Η στιγμή που ο Γουίλ Σμιθ χαστουκίζει τον Κρις Ρος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ