Το βιβλίο «Ζάρια με τον θάνατο» του αθλητικογράφου, Γιάννη Χατζηϊωαννίδη

Το βιβλίο «Ζάρια με τον θάνατο» του αθλητικογράφου, Γιάννη Χατζηϊωαννίδη

Ο αθλητικός συντάκτης Γιάννης Χατζηϊωαννίδης, επί 28 συναπτά έτη παρουσιαστής αθλητικών ειδήσεων στην Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης έβγαλε το δικό του βιβλίο.

Δεν είναι ασυνήθιστο δημοσιογράφοι του αθλητικού ρεπορτάζ να μετατρέπονται και σε συγγραφείς βιβλίων. Ωστόσο είναι σχετικά ασυνήθιστο να γίνονται συγγραφείς όχι αθλητικού περιεχομένου εκδόσεων, αλλά αντίστροφα μυθιστοριογράφοι. Πολύ δε περισσότερο όταν καταπιάνονται με την Μαφία, με τον υπόκοσμο.

Αυτή την επιλογή έκανε και ο Θεσσαλονικέας αθλητικός συντάκτης Γιάννης Χατζηϊωαννίδης, επί 28 συναπτά ετη παρουσιαστής αθλητικών ειδήσεων στην Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης όπως και στο αντίστοιχο Δημοτικό Ραδιόφωνο FM 100.

Όχι βέβαια πως σταμάτησε την πλούσια δημοσιογραφική διαδρομή του, αλλά παρενθετικά έβαλε στην καθημερινή δραστηριότητα του και την συγγραφή μιας τριλογίας για την «αυτοκρατορία της σιωπής» το πρώτο βιβλίο της οποίας ήδη κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία με τίτλο «Ζάρια με τον θάνατο».

Το θέμα του βιβλίου πραγματεύεται την ιστορία του πλέον διαβόητου εκτελεστή της Greek Mafia, ο οποίος ειναι και ο αφηγητής της ιστορίας της ζωής του.

Η εισαγωγή του βιβλίου «Ζάρια με τον Θάνατο» σε κάνει σίγουρα να θέλεις να διαβάσεις τη συνέχεια, ακόμη κι αν ο συγγραφέας του, δημοσιογράφος Γιάννης Χατζηιωαννίδης, σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι «τα γεγονότα του βιβλίου ανήκουν στη σφαίρα της μυθοπλασίας», ζητώντας από τους αναγνώστες να μην αναζητήσουν τυχόν ομοιότητες με υπαρκτά πρόσωπα.

Τα «Ζάρια» έχουν ό,τι ο Γιάννης αγαπά. Μπίζνες, ανδρικό στυλ, ιστορίες νονών και ανθρώπων της νύχτας, ακόμη και την αγαπημένη του Πόλη, η οποία φιλοξενεί μια από τις ηρωίδες του, την ελληνοτουρκάλα Ναζλί. Ίσως, βέβαια, να απουσιάζει το αθλητικό ρεπορτάζ το οποίο αποτέλεσε επί χρόνια τη μεγάλη του αγάπη αλλά αυτό το «χόρτασε» και συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς του, μέσω της Δημοτικής Τηλεόρασης (TV100) στην οποία εργάζεται από το 1995.

Ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης παρουσιάζει το πρώτο μέρος της τριλογίας του με τον κεντρικο τίτλο «Ζάρια με το θάνατο». Μιας ιστορίας «για την ιερή ανδρική φιλία και τις υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν». Μια ιστορία με διαχρονικής σημασίας ζητήματα, όπως η δύναμη του χρήματος, η αγάπη για την οικογένεια, η δίψα για εκδίκηση, η προδοσία, η διαφθορά, και γενικά τις πιο σκοτεινές πλευρές του ανθρώπου.

Μια ιστορία βγαλμένη κατευθείαν από έναν κόσμο βουτηγμένο στο αίμα, στην ασυδοσία, στην προδοσία και στην απληστία. Αλλά ο ίδιος αυτός κόσμος, είναι ένας κόσμος κανόνων και αφοσίωσης στις αρχές της «familia».

Μια αφοσίωση που αδυνατεί να κατανοήσει ο περισσότερος κόσμος. Ο συγγραφέας αναφέρει σχετικά με το θέμα του: «Προτιμώ να μην αναζητήσει κανείς σας τυχόν ομοιότητες με πρόσωπα μέσα από την ιστορία μου. Γιατί απλά τίποτα από όσα θα διαβάσετε δεν συνέβη ποτέ. Τα γεγονότα και οι χαρακτήρες της ιστορίας μου ανήκουν στην σφαίρα της μυθοπλασίας. Όσο και αν μοιάζει τόσο αληθινή».

Στην ερώτηση μας πότε για το πότε γεννήθηκε η σκέψη για τα «Ζάρια με τον θάνατο» απαντά.
«Το 2015. Ο αρχικός τίτλος ήταν «Ο Ωρολογοποιός».

Άρχισα να πηγαίνω με έναν φίλο επιχειρηματία στο καζίνο και έβλεπα πώς κινούνται άνθρωποι της νύχτας. Τελικά δεν μου έβγαινε ο Ωρολογοποιός ως τίτλος. Άρχισα να μιλάω με διάφορους ανθρώπους που κυκλοφορούσαν την νύχτα. Η δημοσιογραφία ανοίγει πόρτες. Με συμβούλεψαν αρκετοί άνθρωποι. Κάποιοι ζούν, κάποιοι αλλοι δεν ζούν.

Η τριλογία μου κατά ενα ποσοστό του 80% είναι μυθοπλασία. Έχει κάποια γεγονότα πραγματικά, τα οποία βέβαια και παρουσιάζω και πάλι με μυθιστορηματική πλοκή. Δημιούργησα έναν ολόκληρο κόσμο. Πέντε οικογένειες που ελέγχουν τον υπόκοσμο στην Ελλάδα. Και πάνω απο αυτούς ο « βαρόνος» των νονών που εμφανίζεται στο δεύτερο μέρος της τριλογίας.

Δημιούργησα τον πλέον διαβόητο εκτελεστή. Ο οποίος βέβαια θα μπορούσε να είναι και από την πλευρά των καλών με βάση τις αρχές του. Αλλά η ζωή τον έφερε στον υπόκοσμο και στο πλευρό του ισχυρότερου ανθρώπου της νύχτας. Τον χτυπάει βέβαια η ζωή διότι και οι δύο γυναίκες που ερωτεύεται χάνονται. Να ξεκαθαρίσω πώς έγραψα μια τριλογία μυθοπλασίας. Το λέω και στο βιβλίο.

Δεν θέλω ο κόσμος να ταυτίσει πρωταγωνιστές με υπαρκτά πρόσωπα. Δεν κάνω ρεπορτάζ, δεν κάνω δημοσιογραφική έρευνα εδώ.

Είναι ξεκάθαρα μυθοπλασία Αναφέρεται σε μια οικογένεια που διοικεί από τη Λάρισα και πάνω και σε έναν νεαρό ο οποίος φαίνεται ο αρχιεκτελεστής της και φτάνει στα ανώτερα κλιμάκια. Βέβαια στο δευτερο και τρίτο μέρος η δράση μεταφερεται στην Αθήνα.» Με το βιβλίο του «Ζάρια με τον θάνατο» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάνοια, ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης φωνάζει δυνατά για να διηγηθεί, τι παράδοξο, την αυτοκρατορίας της σιωπής.

Και μέσα από εντάσεις, ανατροπές και αφηγηματικές τεχνικές, εισβάλλει με δύναμη στον κόσμο της μυθοπλασίας. Πιο εντυπωσιακό ακόμη είναι πως την πρώτη του έκδοση θα ακολουθήσουν, δύο ακόμη βιβλία, καθώς τα «Ζάρια με τον θάνατο» είναι το πρώτο μέρος μιας τριλογίας.

*Tο πρώτο μέρος της τριλογίας «Ζάρια με τον θάνατο» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάνοια σε ολα τα βιβλιοπωλεια της χώρας, ενώ οποιος ενδιαφέρεται μπορεί να το παραγγείλει και ιντερνετικά απο την ιστοσελίδα του εκδοτικού οικου:

https://dianiapublications.com/product/%ce%b6%ce%ac%cf%81%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b8%ce%ac%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%bf-2/

Το δεύτερο μέρος της τριλογίας αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 2022.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ