Ασύλληπτο: Βουλευτής έβλεπε πορνό μέσα στη Βουλή – Τον έπιασαν στα πράσα (Vids)

Ασύλληπτο: Βουλευτής έβλεπε πορνό μέσα στη Βουλή – Τον έπιασαν στα πράσα (Vids)

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Βρετανία με την υπόθεση βουλευτή του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματος, ο οποίος «πιάστηκε στα πράσα» καθώς έβλεπε πορνό στο κινητό του τηλέφωνο μέσα στην αίθουσα της Βουλής.

Το θέμα κυριαρχεί σε όλες τις βρετανικές εφημερίδες και κάποιοι ζητούν «την κεφαλή του επί πίνακι» .

Η υφυπουργός Επικρατείας, Ραχήλ Μακλίν δήλωσε στο Skynews ότι «δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε στ΄ αυτιά μας», όταν μας είπαν ότι κάποιος βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος έβλεπε πορνό μέσα στη Βουλή. «Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι, τι χειρότερο θα μπορούσε να γίνει. Είμαστε στη Βουλή και νομοθετούμε… Αυτό που έγινε είναι άρρωστο και αηδιαστικό», πρόσθεσε η Ραχήλ Μακλίν, καταλήγοντας: «Ελπίζω να τον δούμε να εκδιώκεται από τη Βουλή και από το κόμμα. Δεν υπάρχει χώρος για τέτοια πράγματα στο κόμμα μας».

Η συντηρητική βουλευτής Πολίν Λάταμ, δήλωσε στο GB News ότι πρέπει να ασκηθεί πίεση στον βουλευτή για να υποβάλει την παραίτησή του. «Πρέπει να φύγει. Αυτό σημαίνει ότι η βουλευτική του καριέρα έχει τελειώσει», δήλωσε η Πολίν Λάταμ.

Έβλεπε πορνό στο κινητό του

Το σκάνδαλο ήρθε στο φως από καταγγελία μίας άλλης γυναίκας που είναι μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Τόριδων και υποστήριξε ότι ο συνάδελφός της έβλεπε πορνό στο κινητό του, καθώς βρισκόταν στο μπροστινό έδρανο από το δικό  της στη Βουλή. Αμέσως ακολούθησαν οι καταγγελίες δύο άλλων γυναικών της ομάδας των Τόριδων, που υποστήριξαν ότι και κατά το παρελθόν το συγκεκριμένο άτομο έβλεπε εικόνες πορνογραφικού περιεχομένου στη Βουλή.

Το συντηρητικό κόμμα ζήτησε τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για να διαλευκανθεί το θέμα και ανακοίνωσε ότι «με την ολοκλήρωση της έρευνας ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας θα κάνει τις αρμόζουσες ενέργειες».

Από την στιγμή που το θέμα παραπέμπεται στην αρμόδια ανεξάρτητη κοινοβουλευτική επιτροπή έρευνας εξασφαλίζεται η ανωνυμία του ατόμου για το οποίο διεξάγεται η έρευνα.

Η «κουλτούρα του σεξισμού» στο βρετανικό κοινοβούλιο

Όπως γράφει η Sun μόλις έπεσε η καταγγελία-βόμβα, περισσότερες από 10 γυναίκες – μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος, μεταξύ των οποίων και η πρώην πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, κατήγγειλαν την «κουλτούρα του σεξισμού» στο κοινοβούλιο.

«Άνοιξε ένα κουτί και απελευθερώθηκαν σκουλήκια. Περίπου 14 βουλευτές σηκώθηκαν ο ένας μετά τον άλλον για να περιγράψουν τις εμπειρίες τους — ήταν σοκαριστικό» δήλωσε πηγή την οποία επικαλείται η Sun, περιγράφοντας την κατάσταση στους κόλπους της κοινοβουλευτικής ομάδας των Τόριδων.
Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που το συντηρητικό κόμμα βρίσκεται σε περιδίνηση με αφορμή τέτοιες καταγγελίες.

Το 2018 ο τότε προσωπάρχης της Ντάουνινγκ Στριτ, Γκέιβιν Μπάργουελ έστειλε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου και υποστήριξε ότι εστάλησαν «κατά λάθος».

Δύο μήνες νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντάμιαν Γκριν υποχρεώθηκε να παραιτηθεί επειδή είπε ψέματα για να καλύψει τις καταγγελίες ότι στον υπολογιστή που είχε στο γραφείο του έβλεπε πορνό.

Πηγή: topontiki.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ