Κλείσιμο
Con-Troll: Ζούμε ιστορικές στιγμές!
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Eurovision 2022: Αλλοιώθηκε τελικά το αποτέλεσμα; Αποκάλυψη για το τι πραγματικά συνέβη τη βραδιά του τελικού

Eurovision 2022: Αλλοιώθηκε τελικά το αποτέλεσμα; Αποκάλυψη για το τι πραγματικά συνέβη τη βραδιά του τελικού | to10.gr
17/05/2022 01:04

΄Τι συνέβη με τις έξι χώρες των οποίων η βαθμολογία αμφισβητήθηκε;

Φως στην υπόθεση – σκάνδαλο που προκλήθηκε με την ακύρωση των βαθμολογιών έξι χωρών κατά τη διάρκεια του τελικού της Eurovision πέφτει τις τελευταίες ώρες…

Όπως έγινε γνωστό την Κυριακή, η EBU αποκάλυψε πως εντόπισε παράτυπα μοτίβα ψηφοφορίας στα αποτελέσματα έξι κριτικών επιτροπών και προχώρησε στις ανάλογες κινήσεις για να εξασφαλίσει ένα ασφαλές αποτέλεσμα.

Πρόκειται για: το Αζερμπαϊτζάν, τη Γεωργία, το Μαυροβούνιο, την Πολωνία, την Ρουμανία και το Σαν Μαρίνο.

Τι πραγματικά συνέβη;

Μιλώντας στην εκπομπή Στούντιο 4 η Μαρία Κοζάκου αποκάλυψε τι πραγματικά συνέβη το βράδυ του μεγάλου τελικού της Eurovision.

«Σε έξι επιτροπές του δεύτερου ημιτελικού, η EBU παρατήρησε πως παρουσιάστηκε ένα pattern (μοτίβο) στον τρόπο που ψήφισαν κάποιες χώρες. Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς ήταν αυτό. Εικάζω ότι υπήρχε ανταλλαγή ψήφων. Φαίνεται πως ήταν κάτι περισσότερο από προφανές αλλά δεν είμαστε στα άδυτα της EBU» είπε αρχικά.

«Από τη στιγμή που το είδαν αυτό, ακύρωσαν τη ψηφοφορία τους στο δεύτερο ημιτελικό και τον τελικό. Εφόσον έκριναν πως υπάρχει δυσπιστία προς αυτές τις επιτροπές, δεν ψήφισαν ούτε στον τελικό» συμπλήρωσε.

Πώς αντικαταστάθηκε η ψηφοφορία

«Δεν ήταν αυθαίρετη η βαθμολογία που έδωσε η EBU. Υπάρχει ένας αλγόριθμος, που μπορούν να υπολογίσουν το τι θα ψήφιζε αυτή η χώρα με βάση το παρελθόν και το τι έχουν ψηφίσει όμορες χώρες ή χώρες που ψηφίζουν σαν αυτή. Φαντάζομαι μέσα από τον αλγόριθμο, βλέπουν τα trend» είπε αναφορικά στο πως αντικατέστησε τις ψηφοφορίες η EBU.

«Είπαν σε αυτές τις χώρες ότι θα δώσουν βαθμολογία με βάση με τον αλγόριθμο, αλλά κάποιες από αυτές αρνήθηκαν να δώσουν αυτές τις βαθμολογίες. Βγήκαν μόνο οι τρεις κι οι άλλοι τρεις δεν βγήκαν. Αυτό που σας περιγράψαμε ως τεχνικό πρόβλημα, ήταν τελικά η άρνησή τους να δώσουν τη βαθμολογία» κατέληξε η Μαρία Κοζάκου.

MUST READ

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
arrow-back

Κοινοποίηση: Eurovision 2022: Αλλοιώθηκε τελικά το αποτέλεσμα; Αποκάλυψη για το τι πραγματικά συνέβη τη βραδιά του τελικού