TONOSAN Sports booster: 9+1 πράγματα που μπορείς να μάθεις από ελίτ αθλητές για αύξηση αντοχής και υψηλές επιδόσεις

TONOSAN Sports booster: 9+1 πράγματα που μπορείς να μάθεις από ελίτ αθλητές για αύξηση αντοχής και υψηλές επιδόσεις

Το «κοινό μυστικό» που θα σου δώσει αύξηση αντοχής και υψηλές επιδόσεις.

Τελικά πρέπει να κάνεις διατάσεις πριν ή μετά την προπόνηση? Να γυμνάζεσαι κάθε μέρα ή χρειάζεται rest day? Πρωί ή βράδυ? Τι είδος προπόνησης να ακολουθήσεις για να εκτοξεύσεις τις επιδόσεις σου? Κανείς δεν μπορεί να σου πει ότι αυτή η προπόνηση είναι καλύτερη από εκείνη. Στην προπόνηση που ακολουθείς γιατί εξυπηρετεί το στόχο σου, πρέπει να βρεις τα δικά σου habits που σου ταιριάζουν. Και δε το λέμε εμείς, αυτό κάνουν μεγάλοι αθλητές και προπονητές θρύλοι και εν ενεργεία, από όλα τα αθλήματα.

Credits: pixabay/David Mark

Εμείς συγκεντρώσαμε τις 9 + 1 ελίτ συμβουλές τους και εσύ μπορείς να υιοθετήσεις όποια ή όποιες σου ταιριάζουν:

  1. No days off. Έστω για μία ώρα ακόμα και την Κυριακή σου ρίξε σουτάκια στη μπασκέτα της γειτονιάς ή τρέξε 2 δεκάλεπτα στην παραλία
  2. Stretch πρωί-μεσημέρι-βράδυ. Διατάσεις και μέσα στη μέρα. Πάντα στο τέλος της προπόνησης αλλά και σε κάθε ευκαιρία της καθημερινότητας.
  3. Πρόσθεσε γωνίες στις ασκήσεις σου. Ακόμα και η πιο δύσκολη άσκηση συνηθίζεται…Δούλεψε σε γωνίες που να σε ξεβολεύουν και να σε δυσκολεύουν για να αποκτήσεις εύρος.
  4. Train hard but safe. Μάθε τη σωστή εκτέλεση και μη φοβάσαι τίποτα. Βάλε στη ρουτίνα σου απαιτητικές ασκήσεις.

Ολυμπιακές άρσεις, σκουότ, ρουμάνικες άρσεις, αρασέ, επολέ ζετέ κ.α. θεωρούνται βάση των ασκήσεων.

  1. Ζωή ποδήλατο. Βάλε μέσα στη ρουτίνα σου το indoor cycling. Δε θα βρεις άλλη άσκηση που να σε «γυμνάσει» κάρδιο-αναπνευστικά τόσο έντονα-τόσο γρήγορα. Επίσης θα γυμνάσεις φουλ κορμό-κοιλιά-πόδια. Και θα περάσεις και καλά!
  2. Όχι μόνο βάρη. Καλή η δύναμη αλλά να μπορείς να την ελέγχεις. Βάλε τρέξιμο, ποδήλατο, fitness boxing, ασκήσεις έκρηξης, ταχύτητα. Όταν νιώθεις σφιχτός βάλε και πιλάτες και κολύμπι.
  3. Run φίλε! Run. Το όφελος πέρα από όλα τα γνωστά του τρεξίματος είναι το θεμελιώδες: να μπορείς να κουβαλάς το σώμα σου.
  4. Train smart. Μάθε το σώμα σου-Άκου το σώμα σου. Το σώμα σου όσο είσαι νέος δέχεται επιβαρύνσεις που σε μεγαλύτερη ηλικία δεν θα άντεχε. Όσο πιο γρήγορα εφαρμόσεις σωστά ασκησιολόγια και αποθεραπεία τόσο περισσότερο θα παραμείνεις στο υψηλό επίπεδο που επιθυμείς.
  5. Workout mate. Όταν βλέπεις κάποιον να προπονείται σκληρά σου δίνει κίνητρο να πιεστείς περισσότερο. Βρες τη (σωστή) παρέα και απογείωσε τις επιδόσεις σου.

Και αν τα παραπάνω είναι μεμονωμένα tips μεγάλων αθλητών που για κάποια ταιριάζουν και για κάποια απέχουν λίγο, εκεί που όλοι συμφωνούν είναι το επόμενο!

Τελευταίο αλλά πιο σημαντικό:

  1. Καλή Διατροφή στην άθληση. Τη σημασία του να δίνεις στο σώμα σου ότι χρειάζεται για να ανταπεξέλθει στις απαιτητικές συνθήκες που το θέτεις.

 

Credits: Skica911 από το Pixabay

Καλή και σωστή διατροφή. Όχι δίαιτα. Άλλωστε μιλάμε για αθλητές και επιδόσεις. Καλή, πλήρης διατροφή λοιπόν. Η ανάγκη να λαμβάνουν οι αθλητές καθημερινά όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να καλύψουν τις τόσο απαιτητικές καθημερινές ανάγκες τους.

Βιταμίνες και μέταλλα, πρωτεΐνες και αμινοξέα, καλοί υδατάνθρακες και ηλεκτρολύτες.

Τι θα χρειαστείς για να τα πετύχεις αυτά? Κατάλληλη διατροφή για το προπονητικό πρόγραμμα που ακολουθείς.

Παίξε το σωστό σύστημα

Την περίοδο με βατή προπόνηση θα παίξεις το σύστημα «2-1-1».

2 τέταρτα Λαχανικά/φρούτα-1 τέταρτο Πρωτείνες-1 τέταρτο Υδατάνθρακες

Την περίοδο που «βαράς» δυνατά: παίζεις 4-4-2: 40% Λαχανικά/φρούτα-40% υδατάνθρακες-20% πρωτεΐνες.

Αύξηση αντοχής & υψηλές επιδόσεις.

Το TONOSAN Sports booster είναι μια εξειδικευμένη φόρμουλα 18 πολύτιμων θρεπτικών συστατικών για αύξηση της παραγωγής ενέργειας, φυσιολογική́ σύνθεση των πρωτεϊνών & ισορροπία των ηλεκτρολυτών. Θα σε βοηθήσει, ως αθλητή στο ζητούμενο: στη συνολική διαχείριση των καθημερινών αναγκών και στην ενίσχυση της απόδοσης.

Θα εξασφαλίσεις:

-ηλεκτρολύτες για άμεση ενυδάτωση,

-κρεατίνη, L-καρνιτίνη και βιταμίνες Β για αύξηση της παραγωγής ενέργειας και μείωση της κούρασης

-Αμινοξέα-BCAA και Μαγνήσιο για φυσιολογική σύνθεση των πρωτεϊνών και λειτουργία των μυών.

Το ΤΟΝΟSAN Sports booster συνδυάζει μοναδικά όλα τα μέταλλα, τις βιταμίνες και τα αμινοξέα που χρειάζεσαι για άμεση τόνωση σε κάθε προπόνηση. Η άθληση και τα θρεπτικά συστατικά πάνε μαζί.

Για περισσότερες συμβουλές ακολουθήστε το Tonosan_gr στο Instagram

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ