Οι καλύτεροι εορτασμοί Πρωτοχρονιάς στον κινηματογράφο

Οι καλύτεροι εορτασμοί Πρωτοχρονιάς στον κινηματογράφο

Τι συμβαίνει όταν το ρολόι χτυπάει μεσάνυχτα;

Το 2022 είναι σίγουρα μια χρονιά που οι περισσότεροι από εμάς δεν θα ξεχάσουμε. Ο κορωνοϊός, η αύξησης του κόστους ζωής, η ενεργειακή κρίση, ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζουν να δηλώνουν «παρών» και να προβληματίζουν πολίτες, πολιτικούς και ειδικούς.

Το νέο έτος λοιπόν, βρίσκεται προ των πυλών και έρχεται γεμάτο υποσχέσεις, τόσο για την πραγματική ζωή όσο και κινηματογραφικά.

Ακολουθούν μερικές από τις πιο αξιομνημόνευτες σκηνές Πρωτοχρονιάς σε ταινίες, που έχουν αφήσει εποχή. Από ρομαντικές κωμωδίες μέχρι μιούζικαλ και αστυνομικές ταινίες, ο κινηματογράφος έχει να επιδείξει ιδιαίτερους εορτασμούς.

Ghostbusters II

Το σίκουελ του Ghostbusters διαδραματίζεται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, καθώς το φάντασμα Vigo προσπαθεί να επιστρέψει στον κόσμο των θνητών. Αλλά η καλύτερη σκηνή είναι όταν το Άγαλμα της Ελευθερίας μεταφέρεται στους δρόμους της Νέας Υόρκης και το πάρτι ξεκινά.

The Apartment

Η νεαρή Fran Kubelik κάνει σχέση με έναν παντρεμένο άνδρα. Στο παρασκήνιο βρίσκεται ο Bud Baxter, ένας ταπεινός υπάλληλος γραφείου που νοικιάζει το διαμέρισμά του για τη σχέση αυτή. Όταν η σχέση επιβαρύνει τη ζωή της Fran, εκείνη έρχεται πιο κοντά με τον Bud. Η ταινία τελειώνει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όπου η Fran δραπετεύει από ένα πάρτι και από τη σχέση της και τρέχει προς τον Bud. Οι δυο τους πίνουν σαμπάνια, παίζουν χαρτιά και γελούν, σε μια σαφή αντίθεση με τον άντρα με τον οποίο μοιράστηκε το φιλί της τα μεσάνυχτα.

 When Harry Met Sally

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1987, οι Harry Burns και Sally Albrigh προξενεύουν ο ένας τον άλλον με τους καλύτερους φίλους τους, αποφασίζοντας να μην προχωρήσουν τη φιλία τους σε ρομαντικό επίπεδο. Την επόμενη χρονιά, συνειδητοποιούν ότι η προσπάθεια να κάνουν την αγάπη τους να λειτουργήσει είναι καλύτερη από μια ζωή στη μοναξιά. Μετά από ένα αποτυχημένο πρωτοχρονιάτικο πάρτι, οι δυο τους ξανασυναντιούνται αλλά, σύμφωνα με τον Harry, δεν μπορούν να είναι απλώς φίλοι.

Godfather II

Στα τέλη της δεκαετίας του 1950, το αφεντικό της μαφίας Michael Corleone και ο αδελφός του, Fredo, μεταβαίνουν στην Αβάνα της Κούβας, όπου τα πράγματα πάνε στραβά λόγω επιχειρηματικών συναλλαγών. Καθώς η αίθουσα γεμίζει με χορό και ζευγάρια έτοιμα για την αλλαγή του χρόνου, ο Michael απευθύνεται στον συνάδελφό του, λέγοντας: «Ξέρω ότι ήσουν εσύ, Fredo. Μου ράγισες την καρδιά».

New Year’s Eve

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στη Νέα Υόρκη και όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή στην Times Square. Οκτώ ανθρώπινες ιστορίες ξετυλίγονται παράλληλα την τελευταία μέρα του χρόνου, όταν η προσδοκία της νέας αρχής κάνει τους ήρωες να θέλουν να κλείσουν τους λογαριασμούς του παρελθόντος και να πιστέψουν ότι από την επόμενη μέρα όλα μπορεί να συμβούν.

An American in Paris

Η Nina Foch τραγουδά και χορεύει μαζί με το είδωλο του Χόλιγουντ, τον Gene Kelly, στο Παρίσι μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι δυο τους συνδέουν τους εαυτούς τους με την καλλιτεχνική σκηνή του Παρισιού, η οποία προβάλλεται με τον καλύτερο τρόπο κατά τη διάρκεια του πρωτοχρονιάτικου πάρτι. Η Lise κάνει την εμφάνισή της στο υπερπολυτελές γκαλά, ντυμένη με ένα υπέροχο λευκό φόρεμα, γούνινο σάλι και διαμάντια. «Αυτά τα πάρτι είναι πάντα τόσο ξέφρενα;» ρωτάει τον μπάρμαν, πριν επιστρέψει για να χορέψει με τον Jerry.

About Time

Η ρομαντική κωμωδία του Richard Curtis. Ο Domhnall Gleeson, που ταξιδεύει στο χρόνο, χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του για να γυρίσει πίσω και να διορθώσει ένα φιλί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, καθώς και πολλές άλλες ατυχίες κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Trading Places

Στην τελευταία σκηνή της ταινίας οι πρωταγωνιστές Eddie Murphy, Dan Akroyd και Jamie Lee Curti βρίσκονται σε ένα τρένο για να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά στη Νέα Υόρκη, ενώ έχουν μεταμφιεστεί για να ξεφύγουν από τον ιδιωτικό ντετέκτιβ που τους παρακολουθεί.

Sex & the City II

Ποιος δεν θυμάται τη σκηνή με την Sarah Jessica Parker να περπατάει στους χιονισμένους δρόμους της Νέας Υόρκης για να πάει να γιορτάσει την αλλαγή του χρόνου με τη Miranda, ενώ ακούγεται το τραγούδι Auld Lang Syne από τη Mairi Campbell;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ