«Ο κανόνας του 50ευρου»: Αυτό είναι το κόλπο για να βάλεις χρήματα στην άκρη

«Ο κανόνας του 50ευρου»: Αυτό είναι το κόλπο για να βάλεις χρήματα στην άκρη

Με τον πληθωρισμό να έχει εκτοξεύσει τις τιμές, είναι η κατάλληλη ευκαιρία να εφαρμόσεις τον χρυσό κανόνα και να βάλεις χρήματα στην άκρη.

Με τους περισσότερους να δυσκολεύονται με τα οικονομικά τους και τον πληθωρισμό να έχει εκτοξεύσει τις τιμές, είναι η κατάλληλη ευκαιρία να μάθεις και κυρίως να εφαρμόσεις τον χρυσό «κανόνα του 50ευρου».

Τα πράγματα ορισμένες φορές είναι πολύ πιο απλά από όσο πιστεύουμε. Αν θέλεις να βλέπεις τον λογαριασμό σου γεμάτο, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις ένα απλό «κόλπο» που θα σε αποτρέψει από τις σπατάλες.

Ο «κανόνας του 50ευρου»

Είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας. Όσοι έχουν ένα χαρτονόμισμα των 50 ή των 100 ευρώ στο πορτοφόλι τους, θα το σκεφτούν διπλά για να το χαλάσουν σύμφωνα με την ψυχολόγο Μάρι Γκρέσαμ.

Δύσκολα θα θελήσουν να το χαλάσουν. Κάτι που δεν ισχύει και τόσο στην περίπτωση ενός χαρτονομίσματος των 10 ή των 20 ευρώ.

«Αυτές οι συσχετίσεις δεν είναι πάντα ορθολογικές, οπότε οι αποφάσεις που προκύπτουν δεν αποδίδουν πάντα. Ωστόσο, τείνουμε να αντιμετωπίζουμε διαφορετικά τα χρήματα, ανάλογα με το πώς τα κατηγοριοποιούμε», υπογράμμισε η Γκρέσαμ στο CNBC.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ