Michelle Yeoh: Όσα δεν ξέρατε για το φετινό φαβορί των Όσκαρ

Michelle Yeoh: Όσα δεν ξέρατε για το φετινό φαβορί των Όσκαρ

Πέρα από το όνειρο των Όσκαρ, δεν υπάρχει αμφιβολία για την καθυστερημένη άνοδο της Michelle Yeoh στα υψηλότερα κλιμάκια του κινηματογράφου.

ταν ένα μεγάλο ταξίδι για τη Michelle Yeoh. Εν όψει της 95ης απονομής των βραβείων Όσκαρ, τα φώτα της δημοσιότητας έχουν στραφεί πραγματικά στην 60χρονη Μαλαισιανή ηθοποιό.

Τον Ιανουάριο, η γεννημένη στο Ipoh της Μαλαισίας έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη Ασιάτισσα που προτάθηκε ποτέ για το βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας στα Όσκαρ για την ερμηνεία της στο Everything Everywhere All At Once. Έγραψε ξανά ιστορία κερδίζοντας το πολυπόθητο βραβείο.

Μέχρι σήμερα, η Yeoh έχει κερδίσει επίσης Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ηθοποιού σε Μιούζικαλ ή Κωμωδία, αλλά έχασε από την Κέιτ Μπλάνσετ του Ταρ στα Βραβεία Επιλογής Κριτικών και στα βραβεία BAFTA.

Πήρε, ωστόσο, το κρίσιμο βραβείο Screen Actors Guild (SAG) για την Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία – το οποίο την τοποθετεί στην πρώτη θέση στα Όσκαρ, καθώς οι νικητές του SAG και των Όσκαρ για το βραβείο έχουν παραταχθεί οκτώ φορές. Και ναι, αυτό ήταν επίσης ιστορικό – η πρώτη Ασιάτισσα ηθοποιός που πήρε το τρόπαιο. 

Πέρα από το όνειρο των Όσκαρ, δεν υπάρχει αμφιβολία για την καθυστερημένη άνοδο της Yeoh στα υψηλότερα κλιμάκια του κινηματογράφου.

Καμία ιδέα από πολεμικές τέχνες

Αυτό μπορεί να προκαλέσει σοκ στους θαυμαστές καθώς η Yeoh πήρε το πρώτο της μεγάλο ρόλο στην ταινία δράσης του Χονγκ Κονγκ Yes Madam! το 1985 πριν καθιερωθεί ως μια τρομερή σταρ δράσης στην ανδροκρατούμενη βιομηχανία ταινιών δράσης με απίστευτα ακροβατικά και σεκάνς μάχης. 

Αλλά ναι, η Yeoh φέρεται να μην έχει επίσημη εκπαίδευση στις πολεμικές τέχνες και έμαθε τις κινήσεις της και τις δεξιότητές της στο kung-fu σε σκηνικά ταινιών, ενώ εκπαιδεύτηκε στο γυμναστήριο δίπλα σε βετεράνους σταρ δράσης όπως ο Dick Wei. Και ναι, το χορευτικό της υπόβαθρο συνέβαλε πολύ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ