Αυτό είναι το κλειδί για τέλειο σεξ: Η πολύ μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες

Αυτό είναι το κλειδί για τέλειο σεξ: Η πολύ μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες

Υπάρχει ένα χάσμα που πρέπει να γεφυρωθεί...

Υπάρχει, άραγε, το «τέλειο» σεξ ή είναι κι αυτό ένας μύθος σαν το τέρας του Λοχ Νες;

Διαβάστε επίσης: Survivor spoiler: Αποχωρεί το μεγαλύτερο φαβορί με 120.000 ευρώ

Η αλήθεια είναι ότι συχνά πυκνά ακούμε άνδρες και γυναίκες να παραπονιούνται ότι έχουν σταματήσει να απολαμβάνουν το σεξ με τον σύντροφό τους, και άλλους να λένε ότι δεν απολαμβάνουν το σεξ γενικώς, ούτε σε εφήμερες σχέσεις.

Οι πρώτοι θεωρούν ότι φταίει η συνήθεια, η ρουτίνα, ενώ στη δεύτεροι περίπτωση οι άνθρωποι αναρωτιούνται μήπως κάτι δεν πάει καλά με τους ίδιους και πολλοί εξ αυτών πηγαίνουν ακόμα και σε γιατρό.

Η κάθε περίπτωση σεξουαλικής επαφής μπορεί, βέβαια, να είναι διαφορετική. Ωστόσο ένα πράγμα είναι σίγουρο: Το σεξ υπάρχει για να το απολαμβάνουμε κι αυτό στον κάθε άνθρωπο διαφέρει. Ή μπορεί και όχι…

Τι εννοούμε με αυτό; Μπορεί στις λεπτομέρειες τα πράγματα να διαφέρουν σχετικά με το τι αρέσει στον καθένα, ωστόσο ο λόγος που κάνουμε σεξ δεν διαφέρει εντελώς από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Η μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες

Για να μιλήσουμε λίγο πιο ξεκάθαρα. Η καθηγήτρια ψυχιατρικής, Rosemary Basson, η οποία τα τελευταία 20 χρόνια ήταν διευθύντρια του Προγράμματος Σεξουαλικής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου British Columbia ισχυρίζεται ότι γνωρίζει τι είναι αυτό που κάνει «τέλειο» το σεξ για μια γυναίκα και τι για έναν άνδρα.

Κι αυτή η απάντηση διαφέρει εντελώς για το κάθε φύλο.

Η θεωρία της Rosemary Basson

Συγκεκριμένα, η Rosemary Basson καταρρίπτει το γραμμικό διάγραμμα σεξουαλικής ανταπόκρισης των Masters και Johnson. Όπως η ίδια εξηγεί λοιπόν η ίδια, οι Masters και Johnson εισήγαγαν μια θεωρία, σύμφωνα με την οποία η σεξουαλική ανταπόκριση ξεκινά με την επιθυμία, οδηγεί στη διέγερση, έπειτα σε μια σταθεροποίηση, στη συνέχεια στον οργασμό και τελικά στη λύτρωση.

Ωστόσο, η Basson ισχυρίζεται ότι αν και κάτι τέτοιο μπορεί να είναι αλήθεια για τους άνδρες, για τις γυναίκες δεν είναι καθόλου έτσι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δικό της μοντέλο, το οποίο δημοσίευσε το 2000, η σεξουαλική ανταπόκριση στις γυναίκες ξεκινά με τη συναισθηματική εγγύτητα.

Η συναισθηματική εγγύτητα φέρνει για τις γυναίκες μια σεξουαλική ουδετερότητα, με την έννοια ότι είναι πιο ανοιχτές στη σεξουαλική διέγερση.

Έπειτα, βιολογικοί και ψυχολογικοί παράγοντες επηρεάζουν το «μεταιχμιακό σύστημα», το οποίο περιλαμβάνει το τραύμα, τις ορμόνες και το πιο σημαντικό σεξουαλικό όργανο: τον γυναικείο εγκέφαλο.

Το χάσμα που πρέπει να γεφυρώσουμε

Ενώ, λοιπόν, στους άνδρες μπορεί να ισχύει το μοντέλο των Masters και Johnson αναφορικά με τη σεξουαλική ανταπόκριση, το μυστικό για να είναι πιο πρόθυμες στο σεξ οι γυναίκες, είναι να μπορέσει ο σύντροφός τους να τις πλησιάσει συναισθηματικά, να ικανοποιήσει τις ψυχικές τους ανάγκες.

Αντίθετα, οι περισσότεροι άνδρες φαίνεται να χρειάζονται το σεξ για να νιώσουν συναισθηματική εγγύτητα. Αυτή η έλλειψη διασύνδεσης πρέπει να γεφυρωθεί προκειμένου να υπάρξει σεξουαλική σύνδεση ανάμεσα στους δύο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ