Άννα Μπιθικώτση: Η άγνωστη κόρη του Γρηγόρη Μπιθικώτση και η μεγάλη κόντρα με τον αδερφό της (photo)

Άννα Μπιθικώτση: Η άγνωστη κόρη του Γρηγόρη Μπιθικώτση και η μεγάλη κόντρα με τον αδερφό της (photo)

Ο αείμνηστος τραγουδιστής την είχε αποκτήσει με την πρώτη του σύζυγο

Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης είχε κάνει δύο γάμους, αποκτώντας 3 παιδιά. Η Άννα και η Αναστασία Μπιθικώτση είναι οι κόρες του με την πρώτη σύζυγό του, Θεόκλεια, ενώ ο διάδοχος του είναι γιος της δεύτερης γυναίκας του, της Μεταξίας. Ποια είναι η Άννα Μπιθικώτση και για ποιο λόγο είχε μεγάλη κόντρα με τον αδερφό της;

Ο μεγάλος ερμηνευτής απεβίωσε έπειτα από βραχύχρονη περίοδο νοσηλείας, στις 7 Απριλίου 2005, σε ηλικία 82 ετών. Η Άννα Μπιθικώτση είναι σύζυγος του συνθέτη και τραγουδοποιού Κώστα Νικολόπουλου και έχει μαζί του δυο κόρες. Είναι ποιήτρια, συγγραφέας, στιχουργός, παραγωγός και χρονογράφος.

Η μεγάλη κόντρα

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, η κόντρα ξεκίνησε με το εξώδικο- τελεσίγραφο που έστειλε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης στην Άννα, ζητώντας να παίρνει άδεια από εκείνον και την μητέρα του Μεταξία, για τα τραγούδια του πατέρα τους που παρουσιάζονται σε συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις, μιας και τα πνευματικά δικαιώματα του έργου του αείμνηστου καλλιτέχνη έχουν παραχωρηθεί σε εκείνους μέσω της διαθήκης του. «Έστειλα στην αδελφή μου ένα εξώδικο, βάσει του οποίου πρέπει να συμμορφωθεί. Εύχομαι να συζητήσουμε με την Άννα και να βρούμε μια λύση, αλλιώς ο δρόμος της Δικαιοσύνης είναι μονόδρομος», δήλωσε ο τραγουδιστής και γιος του Γρηγόρη Μπιθικώτση.

Άννα Μπιθικώτση

Η συμφιλίωση
Η παράσταση για τον τραγουδιστή της «Ρωμιοσύνης», «100 χρόνια Γρηγόρης Μπιθικώτσης 1922-2022», λειτούργησε ως αφορμή για να έρθουν πάλι κοντά τα δύο παιδιά του, ο Γρηγόρης και η Άννα Μπιθικώτση, οι οποίοι είχαν κοντραριστεί πριν από λίγα χρόνια.

«Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να ενωθούμε με την Άννα και να γιορτάσουμε τον πατέρα μας παντού, όπως του αξίζει. Έτσι κι αλλιώς, τα είχαμε βρει μεταξύ μας πολύ νωρίτερα…» δηλώνει στην «Espresso» ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης και συνεχίζει: «Εφόσον λοιπόν με την αδελφή μου είμαστε πλέον μια γροθιά, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε κιόλας σε τούτη την παράσταση, την οποία έχουμε επιμεληθεί από κοινού. Η Άννα έχει γράψει τα κείμενα, ενώ κάνει και την αφήγηση, συνδέοντας τη ζωή του πατέρα μας με τα τραγούδια του. Όσο για μένα, τον τραγουδώ έχοντας γύρω μου τα μέλη της Λαϊκής Ορχήστρας Γρηγόρη Μπιθικώτση. Ουσιαστικά είναι μια παράσταση μέσα από την οποία ο κόσμος έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει καλύτερα τον πατέρα μας ως άνθρωπο και καλλιτέχνη, καθώς περιλαμβάνει όλους τους μεγάλους σταθμούς της ζωής και της καριέρας του».

Πηγή: Athens Magazine

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ