Κρατηθείτε: Η Ελληνίδα αθλήτρια που βάζει «φωτιά» στο Instagram (pics)

Κρατηθείτε: Η Ελληνίδα αθλήτρια που βάζει «φωτιά» στο Instagram (pics)

Η πανέμορφη, Δήμητρα Γναφάκη είναι γεννημένη στα Χανιά, εκεί όπου ζει και γυμνάζεται...

Η Δήμητρα Γναφάκη είναι μια Ελληνίδα αθλήτρια στίβου, ειδικευμένη στα 400 μέτρα εμπόδια. Είναι πολλαπλή πρωταθλήτρια Ελλάδας και δύο φορές πρωταθλήτρια Βαλκανίων στο αγώνισμα.

Η Γναφάκη είναι γεννημένη στα Χανιά, εκεί όπου ζει και γυμνάζεται μέχρι σήμερα ενώ έχει σπουδάσει γυμναστική ακαδημία στις Σέρρες.

Διαβάστε επίσης: Τα δεδομένα για τον Μάικ Τζέιμς – Το συμβόλαιο που ψάχνει, η διάρκεια και τα δύο ζητούμενα

Εκτός από το βασικό της αγώνισμα, τα 400μ. με εμπόδια, είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας σκυταλοδρομίας 4χ400μ. με συμμετοχές σε πολλές διεθνείς διοργανώσεις. Η Δήμητρα σπούδασε επίσης Διοίκηση Αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο του Άκρον, στο Οχάιο της Αμερικής. Στον ελεύθερό της χρόνο της αρέσει να διαβάζει βιβλία και να ακούει μουσική.

Ξεκίνησε την αγωνιστική της καριέρα το 2013, συμμετέχοντας στα 400 μέτρα στα Χανιά και τερμάτισε τέταρτη.

Το 2014, η ελληνίδα αθλήτρια κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων στις Σέρρες και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U18 στη Λάρισα στα 400 μέτρα. Επίσης, κατέκτησε το χάλκινο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Νέων στις Σέρρες στη σκυταλοδρομία 4×400 μέτρων.

Ειδικεύτηκε στα 400 μέτρα εμπόδια το 2016 και κατά τη διάρκεια της σεζόν αγωνίστηκε αποκλειστικά σε αυτό το αγώνισμα. Κέρδισε το πρώτο της εθνικό μετάλλιο, κατακτώντας το αργυρό στο Πατρινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Επίσης, κέρδισε το χρυσό στα Χανιά, στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα U20 , στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 στις Σέρρες και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U23 στη Λάρισα. Συμμετείχε επίσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U20 της IAAF στο Μπίντγκοστς, αλλά δεν έφτασε στους τελικούς.

Το 2017, δεν είχε μια επιτυχημένη σεζόν, τερματίζοντας 7η στο Πατρινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στα 400 μέτρα εμπόδια. Παρακολούθησε το Πανεπιστήμιο του Άκρον και αγωνίστηκε σχεδόν όλη την υπόλοιπη σεζόν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το 2023, η Δήμητρα Γναφάκη κέρδισε τα χρυσά μετάλλια στα 400 μέτρα με εμπόδια και τα ασημένια μετάλλια στα 4Χ400 μ. σκυταλοδρομίας τόσο στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Βόλου όσο και στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα. Αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Βουδαπέστης αλλά δεν έφτασε στον τελικό.

Η Δήμητρα Γναφάκη συνεχίζει τον αθλητισμό και περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο προσεχές μέλλον. Όνειρό της είναι να τρέξει στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Εκτός από τα αγωνιστικά η Δήμητρα Γναφάκη δημοσιεύει μέσα από τον Instagram λογαριασμό της όμορφες φωτογραφίες από τα ταξίδια, τις διακοπές και τις αγωνιστικές υποχρεώσεις και καταφέρνει να μαγνητίζει τα βλέμματα τόσο με την εικόνα όσο και με τη ματιά της.

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγή: Koolnews.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ