Φορά άμεσα το στέμμα δίπλα στον Ουίλιαμ η Κέιτ Μίντλετον: Ανακοινώθηκε από το Μπάκιγχαμ η μεγάλη κίνηση του Βασιλιά Καρόλου πριν από την παραίτησή του

Φορά άμεσα το στέμμα δίπλα στον Ουίλιαμ η Κέιτ Μίντλετον: Ανακοινώθηκε από το Μπάκιγχαμ η μεγάλη κίνηση του Βασιλιά Καρόλου πριν από την παραίτησή του

Το σπουδαίο μήνυμα στήριξης του μονάρχη στην νύφη του

Η Κέιτ Μίντλετον έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ακόμη πιο έντονα τον τελευταίο μήνα, λόγω της διάγνωσής της με καρκίνο, όπως η ίδια είχε ενημερώσει, όμως φαίνεται πως άπαντες στη βασιλική οικογένεια την περιμένουν κανονικά να βρεθεί στο πλευρό του Πρίγκιπα Ουίλιαμ, μόλις εκείνος αναλάβει καθήκοντα Βασιλιά.

Ο τρέχων μονάρχης, Βασιλιάς Κάρολος, σύμφωνα με ανακοίνωση από το ίδιο το Μπάκιγχαμ, αναμένεται να της αποδώσει μια σπουδαία τιμή. Πρόκειται, συγκεκριμένα, να τιμηθεί με έναν τίτλο βασιλικού ακολούθου από τον ίδιο τον πεθερό της, έναν τίτλο που δημιουργήθηκε ιδιαίτερα για την Κέιτ, τη στιγμή που συνεχίζει τις θεραπείες της, και δεν έχει αποδοθεί σε κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας, ή οποιονδήποτε άλλο, τα τελευταία 107 χρόνια, που ισχύει αυτός ο θεσμός.

Η σημασία της απόφασης του Βασιλιά Καρόλου για την Κέιτ Μίντλετον

Η απόφαση αυτή του Βασιλιά, που επίσης πραγματοποιεί τις θεραπείες του για τη δική του μάχη έναντι του καρκίνου, έρχεται ως ένα μήνυμα στήριξης προς την Πριγκίπισσα της Ουαλίας, απέναντι σε όσα αντιμετωπίζει κι εκείνη το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ο θεσμός του βασιλικού ακολούθου είχε δημιουργηθεί από τον Βασιλιά Γεώργιο τον 5ο το 1917 και αφορούσε ανθρώπους του Δημοσίου Τομέα, της Ιατρικής, της Τέχνης και των Επιστημών, αναγνωρίζοντάς τους με αυτό τον τρόπο τη δημόσια προσφορά τους.

Η Κέιτ, που πέρασε μερικές όμορφες οικογενειακές στιγμές με το σύζυγό της, θα λάβει αυτό τον τίτλο για το ρόλο της στη βασιλική οικογένεια, αν και ο Κάρολος δεν έμεινε εκεί. Ο ίδιος, άλλωστε, έδωσε παρόμοιο τίτλο και στη Βασίλισσα Καμίλα, ανώτερο σε βαθμό, που τελευταίος είχε λάβει ο αείμνηστος Πρίγκιπας Φίλιππος, με τον μονάρχη να συνεχίζει το τελευταίο χρονικό διάστημα να αποδίδει τιμές προς όποιον έχει στηρίξει έμπρακτα τη βασιλική οικογένεια, αλλά και το κοινωνικό έργο στη Βρετανία.

Αρκετοί άνθρωποι, δε, από διάφορους τομείς με υψηλή προσφορά αναμένεται να λάβουν παρόμοιες τιμές στο επόμενο χρονικό διάστημα, κάτι που θα ανακοινωθεί μαζί με το ποιοι θα γίνουν ιππότες κατά το έθιμο. Ο Βασιλιάς Κάρολος, με αυτό τον τρόπο δείχνει τη δική του ευγνωμοσύνη και θα αποδώσει τις τιμές προσωπικά.

Πηγή: Athensmagazine.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ