Σάρα Σαμπάιο : Καταγγέλλει ότι περιοδικό την πίεσε να ποζάρει γυμνή

Σάρα Σαμπάιο : Καταγγέλλει ότι περιοδικό την πίεσε να ποζάρει γυμνή

Κόντρα με το γαλλικό περιοδικό Lui που την ανάγκασε να ποζάρει γυμνή παρά τον όρο στο συμβόλαιο της

Την ενοχλούσε που την έλεγαν «κοντή» όταν πρωτομπήκε στο χώρο του μόντελινγκ. Είναι  μόλις 1.73. Την ανακάλυψαν 15 ετών στο Πόρτο αλλά οι αυστηροί γονείς της απαγόρευσαν να δουλέψει μέχρι να αποφοιτήσει από το Λύκειο. Μετακόμισε στη Λισσαβόνα, δήθεν για το Πανεπιστήμιο, πήρε μέρος σε κάτι καλλιστεία, έκανε διαφημίσεις και τελικά μετακόμισε στη Νέα Υόρκη με σκοπό να γίνει «Άγγελος». Έφαγε τρεις χυλόπιτες στα κάστινγκ αλλά δεν το έβαλε κάτω και τελικά φόρεσε τα εκρηκτικά φτερά στην πασαρέλα της Victoria’s Secret. Πριν από ένα μήνα δήλωσε ότι το γαλλικό περιοδικό Lui σχεδόν την ανάγκασε να ποζάρει γυμνή παρά τον όρο στο συμβόλαιο της που έθετε όρια στο γυμνό και δημοσίευσε φωτογραφικό υλικό που την εξέθετε χωρίς την άδεια της.

Το όνειρο της Σάρα ήταν να δουλέψει για την Victoria’s Secret. Από την πρώτη μέρα, στα 16 της, όταν κέρδισε το διαγωνισμό Cabelos Pantene 2007 και ξεκίνησε τα διαφημιστικά για τα προϊόντα μαλλιών, ήξερε ότι  θα κλείσει το πιο ποθητό συμβόλαιο στην βιομηχανία της μόδας, εκείνο με τη Victoria’s Secret. Τα πράγματα είναι απλά: το πρακτορείο της έστελνε  φωτογραφίες της στα κεντρικά της Victoria’s Secret. Της ζητήθηκε να περάσει από το casting και απέτυχε. Δεν το έβαλε κάτω και ξεκίνησε τα πέρσοναλ (πιλάτες το πρωί και trx τα βράδια στο ModelFit και καθόλου υδατάνθρακες και γλυκά, δύο ροφήματα πρωτεΐνης της ημέρα)  και τα editorial μόδας στα περιοδικά της Πορτογαλίας. Επί τρία χρόνια άκουγε «συγγνώμη αλλά όχι» και συνέχιζε να περνά από τα κάστινγκ της VS. Το 2013, τελικά,  της έδωσαν ένα μικρό ρόλο στο VS Fashion Show και φέτος κατάφερε να περπατήσει στην πασαρέλα μαζί με άλλα εννέα καινούργια αγγελάκια.

https://www.instagram.com/p/Bb3_Rr1FdVJ/

Και το 26χρόνο κορίτσι με τα μεγάλα πράσινα μάτια και τα μαλλιά για διαφημιστικά σαμπουάν έγινε σε σύντομο χρονικό διάστημα εκείνο το μοντέλο που ζητούν όλοι οι σχεδιαστές και οι εταιρείες. Προφανώς βοήθησε την καριέρα της η εμφάνιση της με μαγιό – μικροσκοπικό- στα δυο τελευταία Sports Illustrated Swimsuit Issue και η διαφήμιση μπέργκερ που έγινε viral (#DiabloDare) στην Αμερική, της αλυσίδας fast food Carl’s Jr. Το πρόσωπο της έχει συνδεθεί με τις καμπάνιες των Victoria’s Secret και της Calzedonia ενώ δύσκολα θα ξεχάσεις την φωτογράφιση της για το Sports Illustrated Swimsuit Issue 2014.  Στην Αμερική όλοι άρχισαν να αναρωτιούνται «ποια είναι αυτή η κοπέλα» όταν βγήκαν στον αέρα οι διαφημίσεις της για το Axe.

To 2012 έκανε το πρώτο της εξώφυλλο για την πορτογαλική Vogue και φωτογραφήθηκε στην Ελλάδα για την καμπάνια της Calzedonia. Μαζί με την Ιρίνα Σέικ φωτογραφήθηκαν για την καμπάνια της Replay ενώ ήταν το πρόσωπο της Blumarine στο πλευρό της Αντριάνα Λίμα. Το 2013 ήταν το πρώτο εξώφυλλο της χρονιάς για το πορτογαλικό GQ με χτύπημα «το 8ο θαύμα του κόσμου». Ήταν το κεντρικό πρόσωπο της εταιρείας Calzedonia επί τέσσερα συναπτά έτη (2012-2015).  Ήταν η πρώτη κοπέλα από την Πορτογαλία που φωτογραφήθηκε στο Sports Illustrated. Περιττό να αναφερθεί ότι βραβεύεται σχεδόν κάθε χρόνο ως «Μοντέλο της Χρονιάς» στην Πορτογαλία. Έχει κάνει καμπάνιες για τον Armani, τη Maybelline, τα Asos, τα H&M, τα Cesare Paciotti και την Vodafone.

https://www.instagram.com/p/BbNJPC5Fq-n/

Η Σάρα Σαμπάιο έχει δεχθεί κριτική, δημόσια,  από το φεμινιστικό site Jezebel επειδή τα βίντεο των Victoria’s Secret προμοτάρουν γυναικεία πρότυπα ομορφιάς που δεν θεωρούνται υγιή για τις σύγχρονες γυναίκες. Απάντησε γράφοντας υποδειγματική επιστολή που δημοσίευσε στην σελίδα της στο Facebook, την οποία απεύθυνε προσωπικά στη συντάκτρια. «Λυπάμαι ειλικρινά που δεν μπορείτε να δείτε  το θετικό νόημα των βίντεο αλλά τα χρησιμοποιείτε για να εξυπηρετήσετε το δικό σας σκοπό που είναι να δημιουργήσετε αρνητικό αντίκτυπο γύρω από τα μοντέλα της Victoria’s Secret. Bγάζετε τα δικά σας συμπεράσματα για νέα μοντέλα που δεν γνωρίσατε δια ζώσης ποτέ. Έχω δεχθεί κριτική για το βάρος μου, επειδή είμαι αδύνατη και με έχουν χαρακτηρίσει με μοναδικό κριτήριο την εξωτερική εμφάνιση. Δεν μισώ τον εαυτό μου, αντιθέτως αγαπώ το σώμα μου και μπορώ να θαυμάσω μια άλλη γυναίκα, που δεν είναι η Κάντις Σουάνπολ. Είσαι μια όμορφη νεαρή γυναίκα που πρέπει να αγαπάς τον εαυτό σου και να μην κριτικάρεις γυναίκες που δεν γνωρίζεις. Οι γυναίκες οφείλουν να υποστηρίζουν η μια την άλλη. Αυτός είναι ο δικός μου φεμινισμός». Έχει 6.1 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram και 2,6 εκατομμύριο likes στο Facebook. Είναι επιδραστική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γιατί αντιμετωπίζει τους ακόλουθους της «σαν να είναι φίλοι μου».

https://www.instagram.com/p/BXrKgEwld8M/

Όταν την ρωτούν για την προσωπική ζωή της λέει ότι είναι ερωτευμένη με τον Λουίτζι, το τσιουάουα και ότι περνά τον ελεύθερο χρόνο της κάνοντας σερφ και μαθαίνοντας κιθάρα. Έχει καφέ ζώνη στο καράτε. Δεν λέει κουβέντα για τον Χάρι Στάιλς, τον τραγουδιστή των One Direction  και τις φωτογραφίες τους σε τρυφερές στιγμές στο ξενοδοχείο Ludlow της Νέας Υόρκης. Επιμένει ότι είναι αγοροκόριτσο και ρίχνει τις ευθύνες στον μεγαλύτερο αδελφό της που της έμαθε να παίζει ξύλο. Δεν μπορεί να αντισταθεί στον Μπραντ Πιτ και τα μπλε μάτια του Ίαν Σόμερχαλντερ, του ηθοποιού των Vampire Diaries.

https://www.instagram.com/p/BW8SQSjlTFu/

H Σάρα πληρώνεται για να πηγαίνει στα Μπόρα Μπόρα, τη Χαβάη, το Μαιάμι και το Μιστίκ.  φορώντας μαγιό μαζί με τις φίλες της, τα υπόλοιπα κορίτσια της Victoria’s Secret. Σιχάίνεται τα αεροδρόμια. Αυτό το μήνα είναι τα δυο εξώφυλλα του επετειακού τεύχους της πορτογαλικής Vogue. Της αρέσουν οι γυμνές φωτογραφίσεις. Καθόλου παράλογο που είναι ψηλά στη λίστα των πιο σέξι μοντέλων σύμφωνα με το Models.com. Τον Ιούνιο του 2015 ήταν στην Ελλάδα για τις ανάγκες του editorial του Harper’s Bazaar.

https://www.instagram.com/p/BRbPQaTl56x/

https://www.instagram.com/p/BUaSicLlWFn/

https://www.youtube.com/watch?v=sqQ4asFMNWE

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ