Krampus: Ο κακός τερατόμορφος Αγιος Βασίλης (vid)

Krampus: Ο κακός τερατόμορφος Αγιος Βασίλης (vid)

Έχει μόνο την λίστα με τα κακά παιδιά.

Oλοι ξέρουμε τον Άγιο Βασίλη με το έλκηθρο, τα δώρα και τους τάρανδους όμως τι γίνεται με τα κακά παιδιά τα Χριστούγεννα; Εκεί αναλαμβάνει σύμφωνα με τον μύθο ο Krampus, ο κακός τερατόμορφος Άγιος Βασίλης, γιατί από ότι φαίνεται στην μυθολογία των χωρών της κεντρικής Ευρώπης δεν είναι αρκετό για τα κακά παιδιά να μην λαμβάνουν δώρα.

Ο Krampus που συχνά εμφανίζεται τις τελευταίες δεκαετίες να φορά και την στολή του Άγιου Βασίλη (σε δημοφιλής ταινίες και σειρές αλλά και σε ilustrations) είναι μισός δαίμονας-μισός άνθρωπος έχει κέρατα και τιμωρεί τα κακά παιδιά. Μάλιστα σε πολλές ιστορίες κουβαλάει βαριές αλυσίδες με καμπανάκια ώστε να παρασύρει τα παιδιά που νομίζουν οτι είναι ο Άγιος Βασίλης. Επιπλέον οι αλυσίδες πιστεύεται ότι συμβολίζουν τη σύνδεση του διαβόλου με τη χριστιανική εκκλησία.

Και ακόμα χειρότερα σε άλλες ιστορίες ο Krampus κρατάει κλαδιά σημύδας ή μαστίγιο για να τιμωρήσει τα παιδιά και ένα σάκο ή ένα καλάθι που κουβαλάει στην πλάτη ώστε να απαγάγει τα κακά παιδιά για να τα πάει στην κόλαση ή….να τα φάει.

Υπάρχουν μάλιστα παραδοσιακές γιορτές στην Αυστρία, τη Γερμανία (Βαυαρία), την Ουγγαρία, και άλλες όπου άνδρες ντύνονται σαν τον Krampus και βγαίνουν στους δρόμους.

Δείτε περισσότερα στο video που ακολουθεί:

Πηγή e-radio.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ