Merry Christmas: Τα 25 καλύτερα μουσικά άλμπουμ

Merry Christmas: Τα 25 καλύτερα μουσικά άλμπουμ

Το Rolling Stone, διάλεξε – και προτείνει – για τα Χριστούγεννα 2018 τα 25 καλύτερα μουσικά άλμπουμ όλων των εποχών.

Το Rolling Stone, το περιοδικό που για μισό αιώνα (κι έναν χρόνο, φέτος) συντροφεύει τα βήματα των φιλόμουσων στα πελάγη της μουσικής, διάλεξε – και προτείνει – για τα Χριστούγεννα 2018 τα 25 καλύτερα μουσικά άλμπουμ όλων των εποχών.

Αν υπάρχει κάτι που λείπει στην παράδοση εκατονταετηρίδων όσον αφορά τη χριστουγεννιάτικη μουσική, αυτό είναι η ειρωνεία. Για να τη συναντήσουμε, αναζητάμε το άλμπουμ του 2008, «Weezer, “A Weezer Christmas”», υποστηρίζει το περιοδικό.

Αυτός που θέλει παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη μουσική δεν έχει παρά να ανατρέξει στο «Christmas Joy in Latvia – Latvian Christmas Cantatas» – κυκλοφόρησε το 2012 – , κάλαντα από τη χορωδία New York Latvian Concert Choir.

«Jacob Miller, “Natty Christmas”». Ηχογραφήθηκε το 1978 από τον φρόντμαν των Inner Circle, δυο χρόνια πριν τον άτυχο χαμό του.

«Sufjan Stevens, “Songs for Christmas”» του 2006. Ο indie-pop τραγουδοποιός ερμηνεύει κλασικά κομμάτια, αλλά έχει γράψει και δικά του.

Μπομπ Ντίλαν και «Christmas in the Heart» του 2009, και το 34ο άλμπουμ του. Με τη βοήθεια του Ντέιβιντ Χιντάλγκο των Los Lobos και του κιθαρίστα Φιλ Άπτσερτς, τραγουδά με αληθινή νοσταλγία, σχεδόν απτή.

Το 1996, το άλμπουμ «New Wave Christmas: Just Can»t Get Enough». Τι να πρωτοπροσέξει κανείς; Το «Fairy Tale of New York» από τους The Pogues και την Kristy MacCall; Το «2000 Miles» των Pretenders; Τα άλλα;

Ένας από τους πιο στυλιστικά οικουμενικούς χριστουγεννιάτικους δίσκους (κατά το περιοδικό): το φανκ του Cee Lo στο «Cee Lo»s Magic Moment» του 2012.

Οι She & Him (δλδ, οι Zooey Deschanel και M. Ward) στο «A She & Him Christmas» του 2011.

Η δισκογραφική Death Row Records έκανε αίσθηση όταν εμφανίστηκε το 1991. Πέντε χρόνια αργότερα, ηχογραφήθηκε το «Christmas on Death Row». Το περιοδικό, το συστήνει ανεπιφύλακτα.

«Elvis» Christmas Album», το 1957. Για έναν ολόκληρο μήνα, τοπ στο Billboard. Σε διάφορα μέσα – βινύλιο, κασέτα, cd – πούλησε σχεδόν 20 εκατομμύρια αντίτυπα. Και δεν έχει καμία σημασία ότι ο Ίρβινγκ Μπερλίν, συνθέτης του «White Christmas» σκανδαλίστηκε σε τέτοιο βαθμό από την ερμηνεία του Πρίστλεϊ που προσπάθησε να απαγορευτεί η ραδιοφωνική της μετάδοση.

Το πρώτο χριστουγεννιάτικο άλμπουμ του Mr. Blue Eyes: «A Jolly Christmas From Frank Sinatra» (1957).

Οι Αμερικανοί λένε ότι ό,τι είναι για τα Χριστούγεννα ο Ιησούς Χριστός, είναι ο Μπινγκ Κρόσμπι για τη χριστουγεννιάτικη μουσική. Ο μεγάλος Bing Crosby εμπλούτιζε στο διάβα των χρόνων το άλμπουμ του 1945 «Merry Christmas» και το 1986 το επανέκδωσε με τίτλο «White Christmas».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ