Πωλείται σε δημοπρασία η Aston Martin DB5 του Τζέιμς Μποντ

Πωλείται σε δημοπρασία η Aston Martin DB5 του Τζέιμς Μποντ

Η απίστευτης ομορφιάς Aston Martin DB5 του 1960 που είχε οδηγήσει ο Τζέιμς Μποντ στην ταινία «Goldfinger», πωλείται σε δημοπρασία στο Λονδίνο.

Το σπορ αυτοκίνητο Aston Martin DB5 του 1960 που ήταν ιδιοκτησία του Σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ και έγινε διάσημο από την πασίγνωστη ταινία Τζέιμς Μποντ «Goldfinger» πωλείται σε δημοπρασία που διοργανώνει ο οίκος Bonhams στο Λονδίνο.

Αποτέλεσμα εικόνας για aston martin james bond goldfinger

Ο τραγουδιστής και μπασίστας των Beatles είχε αγοράσει την Aston Martin DB5 με νούμερο 1653 / R το 1964, λίγο πριν κάνει παγκόσμια περιοδεία και μόλις είχαν ολοκληρωθεί τα γυρίσματα της ταινίας «A Hard Day’s Night».

Ο Σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ είχε πληρώσει 3.800 αγγλικές λίρες και ταξίδευε με την Aston Martin σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο επί έξι χρόνια καλύπτοντας κάτι παραπάνω από 64 χιλιάδες χιλιόμετρα.

Το 4,5 μέτρων αυτοκίνητο διαθέτει έναν 6-κύλινδρο κινητήρα με τρία καρμπιρατέρ απόδοσης 280 ίππων, φτάνει τα 100/χλμ την ώρα σε 7,1 δευτερόλεπτα και η τελική του είναι 232χλμ/ώρα, σύμφωνα με την Daily Mail

Ήταν ένα από τα πιο δυνατά σπορ οχήματα της εποχής του. Αρχικά το αμάξι ήταν σε χρώμα «Sierra Blue» και είχε δερμάτινη επένδυση στο εσωτερικό, η οποία έχει αντικατασταθεί και πολλά διακοσμητικά, Motorola ραδιόφωνο και Philips Auto-Mignon στερεοφωνικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ