10 τρόποι να κάνετε το παιδί να κοιμάται στο δικό του κρεβάτι

10 τρόποι να κάνετε το παιδί να κοιμάται στο δικό του κρεβάτι

Ναι, μπορεί να γίνει πολύ αποκαρδιωτικό όταν πηγαίνετε ο μωρό ή το νήπιο στο κρεβάτι του, αλλά μακροπρόθεσμα, είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε.

Το να πείσετε το παιδί να πάει για ύπνο, μπορεί να προκαλέσει στιγμές έντασης. Γίνεται ακόμα χειρότερο όταν θέλετε να το πείσετε να πάει στο δικό του κρεβάτι. Είτε είστε στη φάση που κοιμάστε στο ίδιο κρεβάτι με το παιδί, είτε απλά αρνείται να πάει, μάλλον έφτασε η ώρα να πάρετε δραστικά μέσα.

  1. Ξεκινήστε από νωρίς. Ναι, μπορεί να γίνει πολύ αποκαρδιωτικό όταν πηγαίνετε ο μωρό ή το νήπιο στο κρεβάτι του, αλλά μακροπρόθεσμα, είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε. Φτιάξτε ένα πρόγραμμα και μείνετε σε αυτό. Μην το αφήνετε να κοιμάται στο κρεβάτι σας, όσο δελεαστικό και αν είναι.
  2. Χρησιμοποιήστε θετικές λέξεις. Οι επιπλήξεις και οι σκληρές λέξεις δεν λειτουργούν αποτελεσματικά. Είναι καλύτερο να του πείτε ‘δεν είναι υπέροχο που μπορείς να κοιμηθείς στο όμορφο κρεβατάκι σου τώρα που είσαι μεγάλο κορίτσι’ αντί να πείτε ‘είσαι πολύ μεγάλη για να κοιμάσαι με τη μαμά’.
  3. Διδάξτε ανεξαρτησία. Εάν το παιδί δεν μπορεί να κοιμηθεί, μάθετέ του αργά πώς να τον παίρνει ο ύπνος χωρίς βοήθεια. Μην ξαπλώνετε μαζί του, αλλά σταδιακά καθίστε σε μία καρέκλα δίπλα του και απομακρυνθείτε σιγά σιγά μέχρι να μπορεί να κοιμηθεί χωρίς εσάς.
  4. Με το μαλακό. Ο ανεξάρτητος ύπνος είναι ένα μεγάλο βήμα, οπότε μην βιάζεστε. Μπορεί να πάρει εβδομάδες.
  5. Μείνετε σε μία ρουτίνα. Το όχι σημαίνει όχι. Αν το παιδί απαιτήσει να κοιμηθεί μαζί σας στις 2 τη νύχτα, επιστρέψτε το στο κρεβάτι του και βοηθήστε το να ξανακοιμηθεί.
  6. Επιβραβεύστε το. Δεν μιλάμε για κάτι μεγάλο, αλλά μικρά καθημερινά πράγματα, όπως αυτοκόλλητα ή το αγαπημένο του φαγητό.
  7. Επικοινωνήστε. Μην περιμένετε από τα παιδιά να ξέρουν πότε είναι η ώρα να κοιμηθούν μόνα τους. Προετοιμάστε το με διάλογο.
  8. Γεμίστε το με αγάπη. Τα περισσότερα παιδιά ανυπομονούν για την ώρα του ύπνου επειδή τότε παίρνουν πολλή αγάπη από εσάς. Κάντε ό,τι μπορείτε για να το κάνετε να νιώσει αγάπη και προστασία.
  9. Κλείστε την πόρτα. Κρατήστε μακριά τα φώτα, τη φασαρία και την ένταση ώστε να κοιμηθεί πιο εύκολα.
  10. Πάρτε ένα κατοικίδιο. Αν έχετε σκύλο ή γάτα, ενθαρρύνετέ το παιδί να κοιμηθεί μαζί του ώστε να έχει παρέα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ