Τζόνι Χαλιντέϊ : Κηδεύεται ως λαϊκός ήρωας

Τζόνι Χαλιντέϊ : Κηδεύεται ως λαϊκός ήρωας

Ο Τζόνι Χαλιντέι ήθελε μια «κηδεία ροκ, με πολύ μουσική», όπως ήταν και η ζωή του και πράγματι η τελετή θα πραγματοποιηθεί ως λαϊκού ήρωα.

Η σημερινή μέρα θα είναι αφιερωμένη στον Τζόνι Χάλιντέϊ στη Γαλλία. Συγκεκριμένα, η Λεωφόρος των Ηλύσιων θα κλείσει για τη νεκρώσιμη ακολουθία, και ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν, θα του απευθύνει τον τελευταίο χαιρετισμό.

Στην ανακοίνωση του θανάτου του, αυθόρμητα ο Εμμανουέλ Μακρόν είχε αναγνωρίσει την έκταση της συγκίνησης στο γαλλικό λαό και είχε δηλώσει: «Ανήκε σε αυτό το είδος των Γάλλων ηρώων, χρειάζονται ήρωες για να είναι μια χώρα μεγάλη, έχουμε όλοι κάτι μέσα μας από τον Τζόνι Χαλιντέι».

Ο μόνος στον οποίο η Γαλλία έχει προσφέρει τη Λεωφόρο των Ηλύσιων για τη νεκρώσιμη ακολουθία ήταν ο Βίκτωρ Ουγκό, 132 χρόνια πριν ( 22 Μαϊου του 1885). Με τη συνεργασία τόσο της Γαλλικής Προεδρίας, όσο και του Δημαρχείου Παρισίων, αλλά και της Αστυνομίας, η κηδεία του Τζόνι Χαλιντέι θα έχει κάτι το πρωτοφανές και το ανεπανάληπτο.

Θα είναι μία κηδεία ροκ, αφού γύρω στους 700 μοτοσυκλετιστές με μηχανές Harley Davidson θα αποτελέσουν την επίσημη φρουρά της νεκροφόρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ