Γιατί με πονάει το κεφάλι μου όταν πεινάω;

Γιατί με πονάει το κεφάλι μου όταν πεινάω;

Οι πονοκέφαλοι έντασης, όπως αποκαλούνται, έχουν πολλές πιθανές αιτίες, συμπεριλαμβανομένης της πείνας.

Η περιορισμένη διατροφή που ξεφεύγει από το συνηθισμένο σας πρόγραμμα γευμάτων μπορεί να σας προκαλέσει νευρικότητα, πείνα και πόνο.

Οι πονοκέφαλοι είναι η απάντηση του σώματός σας στην πείνα. Είναι ένα μήνυμα ότι έχετε ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες. Μπορείτε να μειώσετε την πιθανότητα εμφάνισης πονοκεφάλων που προκαλούνται από την πείνα, προγραμματίζοντας ισορροπημένα γεύματα και σνακ προτού φτάσετε στο σημείο να πεινάσετε.

Πιθανές αιτίες για τους πονοκεφάλους που προκαλούνται από την πείνα περιλαμβάνουν την ένταση των μυών και το χαμηλό επίπεδο σακχάρου στο αίμα. Η πείνα μπορεί να προκαλέσει σφίξιμο στους μυς σας, και κατ’ επέκταση πονοκέφαλο. Η παράλειψη γευμάτων, ο ύπνος αργότερα από το συνηθισμένο ή η καθυστέρηση των γευμάτων ή των σνακ μπορεί να οδηγήσει σε πτώση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Ετσι, όταν συμβαίνει αυτό, το σώμα σας απελευθερώνει ορμόνες για να αντιμετωπίσει τα χαμηλά επίπεδα γλυκόζης, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν πονοκέφαλο. Η συχνή λήψη φαρμάκων για πονοκεφάλους που προκαλούνται από την πείνα μπορεί επίσης να οδηγήσει σε επαναλαμβανόμενους πονοκεφάλους.

Οι πονοκέφαλοι έντασης, όπως αποκαλούνται, έχουν πολλές πιθανές αιτίες, συμπεριλαμβανομένης της πείνας. Τα συμπτώματα μιας κεφαλαλγίας έντασης που προκαλείται από την πείνα περιλαμβάνουν πόνο ή πίεση και στις δύο πλευρές του κεφαλιού, σφίξιμο στο μέτωπο, πόνο που προέρχεται από το πίσω μέρος του κεφαλιού, πόνο στα μηνίγγια, τον αυχένα ή το πρόσωπο. Οι πονοκέφαλοι που προκαλούνται από χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα συχνά συνοδεύονται από άλλα συναφή συμπτώματα, όπως εφίδρωση, αδυναμία, κόπωση, σύγχυση, ζάλη και τρέμουλο.

Μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης πονοκεφάλων που σχετίζονται με την πείνα, τρώγοντας τα γεύματα και τα σνακ σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αποφύγετε την παράλειψη γευμάτων και υιοθετήστε μια ισορροπημένη διατροφή που αποτελείται από φρούτα και λαχανικά, άπαχες πρωτεΐνες και τρόφιμα ολικής άλεσης. Μείνετε ενυδατωμένη και περιορίστε την πρόσληψη ζάχαρης από ποτά και τρόφιμα. Αν αντιμετωπίζετε συχνά πονοκεφάλους που σχετίζονται με την πείνα, σκεφτείτε να καταναλώσετε αρκετά μικρά γεύματα μέσα στην ημέρα αντί για τρία μεγαλύτερα γεύματα ή να προγραμματίσετε ένα υγιεινό σνακ 100 έως 200 θερμίδων μεταξύ των γευμάτων.

Οι συχνοί πονοκέφαλοι μπορεί να αποτελούν ένδειξη ενός σοβαρότερου προβλήματος υγείας. Συμβουλευτείτε αμέσως τον γιατρό σας εάν ο πονοκέφαλος σας επιδεινωθεί μετά από τη λήψη αναλγητικών φαρμάκων, αν σας προκαλεί πόνο αρκετά σοβαρό ώστε να σας ξυπνήσει, αν έχει ξεκινήσει μετά από τραυματισμό στο κεφάλι ή αν συνοδεύεται από εξάνθημα, πυρετό, μούδιασμα, θολή ή διπλή όραση (διπλωπία) και δυσκολία στην ομιλία.

Θα πρέπει επίσης να επισκεφθείτε τον γιατρό, εάν έχετε συνεχείς πονοκεφάλους δύο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, αν παίρνετε φάρμακο για τον πονοκέφαλο δύο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα ή αν οι πονοκέφαλοί σας γίνονται σταδιακά πιο έντονοι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ