Εκατομμύρια δολάρια θα χάσει η αμερικανική οικονομία από το φινάλε του Game of Thrones

Εκατομμύρια δολάρια θα χάσει η αμερικανική οικονομία από το φινάλε του Game of Thrones

Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια Αμερικανοί δεν θα δουλέψουν την προσεχή Κυριακή προκειμένου να δουν το επικό φινάλε της σειράς!

Το παγκόσμιο τηλεοπτικό γεγονός της χρονιάς είναι αναμφισβήτητα το τελευταίο επεισόδιο του Game of Thrones το οποίο θα προβληθεί αυτή την Κυριακή, στις 20.00 το βράδυ (4 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας).

Η σειρά φαινόμενο, εκτός από την θλίψη που θα αφήσει με το τέλος της στα εκατομμύρια φανατικούς τηλεθεατές της, θα ζημιώσει την αμερικανική οικονομία με εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια καθώς, την ημέρα εκείνη, υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 10 εκατομμύρια Αμερικανοί δεν θα δουλέψουν για να δουν το επικό φινάλε της σειράς.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Workforce της Kronos, 10.7 εκατ. φανατικοί της σειράς είτε θα ζητήσουν άδεια, είτε θα δηλώσουν ασθένεια, είτε – ακόμα και αν πάνε κανονικά στην βάρδια τους το βράδυ της Κυριακής – δεν θα είναι παραγωγικοί αφού θα είναι απασχολημένοι μιλώντας μεταξύ τους για τις εξελίξεις στο τελευταίο επεισόδιο.

Η εταιρία Challenger, Gray & Christmas Inc. έχει υπολογίσει ότι εξαιτίας της τελευταίας σεζόν του Game of Thrones, η αμερικανική οικονομία έχει χάσει λόγω μειωμένης παραγωγικότητας 3.3 δισ. δολάρια.

Αυτό το ποσό αναμένεται να ξεπεραστεί κατά την ώρα προβολής του πολυαναμενόμενου, επικού φινάλε.

Δεν θα είναι όμως η πρώτη φορά που το GoT ζημιώνει την αμερικανική οικονομία – εκτιμάται πως η απουσία από την εργασία συνέβαινε καθ’ όλη τη διάρκεια της τελευταίας σεζόν, με σημαντικές απώλειες για το αμερικανικό ΑΕΠ.

Σύμφωνα με την Kronos, από την έναρξη του τελευταίου κύκλου και έπειτα, 35.8 εκατομμύρια τηλεθεατές της σειράς ξοδεύουν περίπου μία ώρα από την εργασία τους κάθε εβδομάδα μιλώντας, διαβάζοντας ή ποστάροντας στο διαδίκτυο για τη σειρά.

Πηγή kathimerini.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ