Eurovision 2019: Νικήτρια η Ολλανδία – Ελλάδα και Κύπρος εκτός δεκάδας

Eurovision 2019: Νικήτρια η Ολλανδία – Ελλάδα και Κύπρος εκτός δεκάδας

Ολοκληρώθηκε ο μεγάλος τελικός της Eurovision, που εξελίχθηκε σε θρίλερ για γερά νεύρα.

Με το μότο «Dare to Dream» (Τολμήστε να ονειρευτείτε) πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 18/5 ο μεγάλος τελικός του 64ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, που φιλοξενήθηκε φέτος στο Εκθεσιακό Κέντρο του Τελ Αβίβ, μεταδόθηκε ζωντανά από την ΕΡΤ2 και τον παρακολούθησαν 200 εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.

Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού καθορίστηκε από τον συνδυασμό των βαθμολογιών των κριτικών επιτροπών και των τηλεθεατών και από τις 41 χώρες. Στον τελικό διαγωνίστηκαν 26 φιναλίστ και η έναρξη ήταν εκρηκτική. Η Ελλάδα κατέκτησε την 21η θέση, ενώ η Κύπρος την 15η. Νικητής της μεγάλης βραδιάς ήταν η Ολλανδία.

Η περσινή νικήτρια του διαγωνισμού της Eurovision, Netta (Νέτα) εμφανίστηκε ντυμένη πιλότος και οδήγησε το αεροπλάνο της Eurovision πάνω από την πόλη Τελ Αβίβ, προσφέροντας εντυπωσιακά πλάνα από ψηλά.Υπό τους ήχους εβραϊκών τραγουδιών οι επιβάτες του αεροπλάνου της Netta, δηλαδή οι τραγουδιστές των 26 χωρών έκαναν πανηγυρικά την εμφάνισή τους στη σκηνή της Eurovison. Η Νέτα ένωσε τις δυνάμεις της με την Dana International και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό στην αίθουσα. Οικοδεσπότες και του τελικού ήταν ο Ερέζ Ταλ, η Μπαρ Ραφαέλι, ο Ασσί Αζάρ και η Λούσι Αγιούμπ.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών ήταν: 1. Μάλτα, 2. Αλβανία, 3. Τσεχία, 4. Γερμανία, 5. Ρωσία, 6. Δανία, 7. Άγιος Μαρίνος, 8. Βόρεια Μακεδονία, 9. Σουηδία, 10. Σλοβενία,11. Κύπρος, 12. Ολλανδία, 13. Ελλάδα, 14. Ισραήλ, 15. Νορβηγία, 16. Ην. Βασίλειο, 17. Ισλανδία, 18. Εσθονία, 19. Λευκορωσία, 20. Αζερμπαϊτζάν, 21. Γαλλία, 22. Ιταλία, 23. Σερβία, 24. Ελβετία, 25. Αυστραλία, 26. Ισπανία. Το supermodel και παρουσιάστρια της βραδιάς Μπαρ Ρεφαέλι πήρε συνέντευξη από τον Ζαν Πολ Γκοτιέ, ο οποίος δημιούργησε το φόρεμα της Dana International το 1998 και μίλησε για τις γυναίκες με ισχυρή προσωπικότητα.

Πηγή: Ethnos.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ