72ο φεστιβάλ Καννών: Ο Ταραντίνο διχάζει

72ο φεστιβάλ Καννών: Ο Ταραντίνο διχάζει

Η τελευταία ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο «Once upon a time in hollywοod» που προβλήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης σε παγκόσμια πρεμιέρα στις Κάννες.

Κάποιοι θα την λατρέψουν και κάποιοι, πολύ πιθανόν, να την βαρεθούν. Η τελευταία ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο «Once upon a time in hollywοod» που προβλήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης σε παγκόσμια πρεμιέρα στις Κάννες (παρουσία των ηθοποιών Μπραντ Πιτ, Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Μάργκο Ρόμπι), διαρκεί δύο ώρες και 40 λεπτά, έχει πολύ μπλά μπλά και ακολουθεί την «λογική» των «Αδοξων μπάσταρδων», της αμέσως προηγούμενης συμμετοχής του Ταραντίνο στο φεστιβάλ των Καννών.

Αν στους ¨Αδωξους μπάσταρδους» ο ευφυής σκηνοθέτης διαστρέβλωσε την Ιστορία σκοτώνοντας τον …Αδόλφο Χίτλερ πριν την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, εδώ, διαστρεβλώνει την Ιστορία του Χόλιγουντ τοποθετώντας το σενάριό του στο 1969, την χρονιά που έλαβε χώρα ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της σόου μπιζ: της δολοφονίας της συζύγου του Ρόμαν Πολάνσκι Σάρον Τέιτ από τους αιρετικούς του Τσαρλς Μάνσον.

Η Τέιτ την οποία υποδύεται η Μ. Ρόμπι είναι ο βασικός γυναικείος ρόλος της ταινίας στην οποία ωστόσο πρωταγωνιστούν ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και ο Μπραντ Πτ υποδυόμενοι αντιστοίχως έναν δευτεροκλασάτο ηθοποιό σε κρίση και τον κασκαντέρ του, οι οποίοι με κάποιοι τρόπο θα γίνουν συμμέτοχοι στην ιστορία της πρώτης.

Ομως όλα αυτά είναι περισσότερο η αφορμή για μια ταινία που έχει την ανάγκη να υποκλιθεί στην αξεπέραστη μαγεία του κινηματογράφου, που κάνει αναφορές σε δεκάδες άλλες ταινίες και αληθινά πρόσωπα του σινεμά και που είναι, τελικά, όχι απλώς μια επιστολή αλλά ένα ολόκληρο βιβλίο αγάπης του δημιουργού της αφιερωμένο προς κάτι που λατρεύει τόσο πολύ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ