Photoshop : Αυτά είναι τα πιο αποτυχημένα και αμφιλεγόμενα του 2017

Photoshop : Αυτά είναι τα πιο αποτυχημένα και αμφιλεγόμενα του 2017

Με τόσα σχετικά apps να κυκλοφορούν, όλοι σχεδόν έχουν μπει -έστω μια φορά- στον πειρασμό να πειράξουν τις φωτογραφίες τους- φωτεινότητα, ένταση χρωμάτων, αντίθεση, ακόμη και σβήσιμο μικρών ατελειών.

Όταν διάσημοι και γνωστά περιοδικά υποκύπτουν την «γοητεία» του Photoshop, το αποτέλεσμα γίνεται αυτομάτως είδηση, χαρίζοντας μερικά πολύ αστεία και ενίοτε WTF στιγμιότυπα. Από «λυγισμένους» τοίχους και δυσανάλογα χέρια μέχρι μαλλιά που εμφανίστηκαν ή εξαφανίστηκαν από το πουθενά, αυτά είναι τα πιο αποτυχημένα Photoshop του 2017: Ο τοίχος στη φωτογραφία της Selena Gomez Τον Ιανουάριο ο γνωστός makeup artist Hung Vanngo πόσταρε στο Twitter μια εντυπωσιακή φωτογραφία της Selena Gomez.

Με μια πιο προσεκτική ματιά οι χρήστες παρατήρησαν ωστόσο πως ο τοίχος πίσω της είχε μια αφύσικη καμπύλη, απόδειξη πως η εικόνα είχε επεξεργαστεί, χωρίς ποτέ να καταλάβει κανείς για ποιον ακριβώς λόγο.

Οι οδηγίες ρετουσαρίσματος στην καταχώρηση του Net-a-Porter

Τον Μάρτιο, το Net-A-Porter το μεγαλύτερο site για luxury αγορές παγκοσμίως, δημοσίευσε μια φωτογραφία που ήταν γεμάτη οδηγίες για το πώς να ρετουσαριστεί η εικόνα. Μετά τον σάλο, η εταιρία εξέδωσε ανακοίνωση, διευκρινίζοντας πως οι σημειώσεις δεν αφορούσαν το μοντέλο αλλά τα ρούχα. «Ποστάρουμε φωτογραφίες που παρουσιάζουν με ακρίβεια τα ρούχα ώστε οι πελάτες μας να λάβουν το προϊόν που περιμένουν. Η συγκεκριμένη εικόνα δημοσιεύτηκε κατά λάθος στη σελίδα μας και οι σημειώσεις απευθύνονται αποκλειστικά στα ρούχα», εξήγησε η εταιρία.

Το δέρμα της Κιμ Καρντάσιαν στη διαφήμιση για τα προϊόντα ομορφιάς του KKW Η Κιμ Καρντάσιαν δημοσίευσε τον Ιούνιο στα social media διάφορες φωτογραφίες της για να διαφημίσει την νέα σειρά καλλυντικών της, KKW Beauty, αλλά μία από αυτές πυροδότησε έντονες αντιδράσεις λόγω της απόχρωσης του δέρματός της. Στις κατηγορίες για blackface [σ.σ. μια τεχνική χρησιμοποιούσαν κάποτε οι λευκοί για να χλευάζουν τους μαύρους, βάφοντας το πρόσωπό τους μαύρο], η Κιμ απάντησε: «Ήμουν πάρα πολύ μαυρισμένη όταν τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες. Τις έδειξα σε πολύ κόσμο και κανείς δεν το παρατήρησε ούτε το εξέλαβε έτσι. Κατανοούμε όμως το πρόβλημα οπότε αποφασίσαμε να τις αλλάξουμε έτσι κι αλλιώς. Σίγουρα πήρα ένα μάθημα».

Η φωτογραφία όπως δημοσιεύτηκε αρχικά και εκείνη όταν αλλάχτηκε:

Το δεξί χέρι της Kris Jenner  

Η Kris Jenner έβαλε τον Ιούνιο στο Instagram μια φωτογραφία της στο γυμναστήριο για να διαφημίσει το αδυνατιστικό τσάι Flat Tummy Tea, αλλά το μάτι όλων έπεσε πάνω στο υπερβολικά ρετουραρισμένο χέρι της. Πηγή: www.lifo.gr

Τα χείλη και το στήθος της Έμιλι Ρατακόφσκι στο περιοδικό Madame Figaro  

Τον Σεπτέμβριο, η Έμιλι Ραταiκόφσκι εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του γαλλικού Madame Figaro αλλά παρατήρησε πως στην τελική έκδοση είχαν κάνει Photoshop στα χείλη και το στήθος της. Το διάσημο μοντέλο εξοργίστηκε με την πρωτοβουλία και δημοσίευσε στο Instagram τις φωτογραφίες με το πριν και το μετά, εξηγώντας τι έχει συμβεί. «Απογοητεύτηκα φρικτά όταν είδα πως άλλαξαν να χείλη και το στήθος μου στο εξώφυλλο. Ελπίζω η βιομηχανία της μόδας να σταματήσει κάποια στιγμή να παρεμβαίνει σε όσα μας κάνουν μοναδικούς και να αρχίσει να προωθεί την ατομικότητα», έγραψε στο μήνυμα.

Ο λαιμός της Αλίσια Βικάντερ στο πόστερ της ταινίας «Tomb Raider»  

Το πόστερ της ταινίας «Tomb Raider» έγινε viral τον Σεπτέμβριο επειδή σε αυτό η Αλίσια Βικάντερ εμφανιζόταν με ένα αφύσικα λυγισμένο λαιμό.

Τα μαλλιά της Solange στο περιοδικό ES  

Τον Οκτώβριο η Solange κατηγόρησε ευθέως την βρετανική Evening Standard πως έκανε Photoshop στα μαλλιά της για να την βάλει στο εξώφυλλο. Η τραγουδίστρια δημοσίευσε την πρωτότυπη φωτογραφία στο Instagram, με μοναδικό σχόλιο το «dtmh» [σ.σ. don’t touch my hair- μην ακουμπάτε τα μαλλιά μου]. «Η απόφαση να επεξεργαστούμε την φωτογραφία έγινε για λόγους layout αλλά προφανώς ήταν εντελώς λανθασμένη και ζητούμε συγγνώμη στην Solange», απάντησε το περιοδικό.

So incredibly honored that I got to photograph @saintrecords for the cover of @eveningstandardmagazine ?I am also saddened that they chose to alter the image by removing such a powerful aspect of it.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Daria Kobayashi Ritch (@dritch) στις

dtmh @eveningstandardmagazine

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Solange (@saintrecords) στις

Τα χέρια στη φωτογραφία του Netflix για το «The Babysitter»

Αν και πολλοί ήταν εκείνοι που δεν το παρατήρησαν, ένας χρήστης του Reddit πρόσεξε πως στη φωτογραφία η babysitter φαίνεται σαν να έχει δύο δεξιά χέρια.

Τα μαλλιά της Lupita Nyong’o στο βρετανικό Grazia  

Η Lupita Nyong’o εξέφρασε μέσω ενός μακροσκελούς ποστ στο Instagram την δυσαρέσκειά της για το βρετανικό Grazia, που της έβαλε μαλλιά μέσω Photoshop. «Νιώθω απογοήτευση που το περιοδικό με προσκάλεσε για το εξώφυλλο και μετά πείραξε τα μαλλιά μου ώστε να ταιριάζουν στην αντίληψη που οι ίδιοι έχουν για το πώς δείχνουν τα όμορφα μαλλιά», έγραψε η ηθοποιός. Ο φωτογράφος An Le απολογήθηκε αργότερα, λέγοντας: «Τώρα συνειδητοποιώ πόσο μνημειώδες λάθος έκανα και θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη στην Lupita Nyong’o και όσους προσέβαλα».

As I have made clear so often in the past with every fiber of my being, I embrace my natural heritage and despite having grown up thinking light skin and straight, silky hair were the standards of beauty, I now know that my dark skin and kinky, coily hair are beautiful too. Being featured on the cover of a magazine fulfills me as it is an opportunity to show other dark, kinky-haired people, and particularly our children, that they are beautiful just the way they are. I am disappointed that @graziauk invited me to be on their cover and then edited out and smoothed my hair to fit their notion of what beautiful hair looks like. Had I been consulted, I would have explained that I cannot support or condone the omission of what is my native heritage with the intention that they appreciate that there is still a very long way to go to combat the unconscious prejudice against black women’s complexion, hair style and texture. #dtmh

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lupita Nyong’o (@lupitanyongo) στις

Πηγή: lifo.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ