Αντζελίνα Τζολί : Μια εικόνα, χίλιες εικασίες για την ανορεξία

Αντζελίνα Τζολί : Μια εικόνα, χίλιες εικασίες για την ανορεξία

Ζυγίζει μόλις 35 κιλά, λένε τα ταμπλόιντς για την σταρ και φιλοξενούν φωτογραφίες της που δείχνει αποστεωμένη - Η ίδια πάντως συνεχίζει κανονικά τη ζωή και την καριέρα της, σαν να μην υπάρχει κανένα θέμα

Είναι η Αντζελίνα Τζολί 35 κιλά; Πάσχει από κάποια βαριά, μη αναστρέψιμη, ανίατη ασθένεια; Μήπως έχει σταματήσει να τρέφεται σωστά προκειμένου να δώσει κάποιο οικουμενικό μήνυμα για τον υποσιτισμό των παιδιών στις αναπτυσσόμενες χώρες; Κάνει ακήρυχτη απεργία πείνας μήπως και τα ξαναβρεί με τον Μπραντ Πιτ; Το μόνο που μπορεί να κάνει έπειτα από το διαζύγιό της είναι να ενσαρκώνει τη σκιά του παλιού, δυναμικού και fit εαυτού της;

Απειράριθμα ερωτήματα επανήλθαν στον αφρό της επικαιρότητας εξαιτίας του εξωφύλλου του σκανδαλοθηρικού αμερικανικού περιοδικού Star. Στη φωτογραφία η Τζολί συγκρίνεται με την 11χρονη κόρη της, ενώ οι υπεύθυνοι της έκδοσης διατείνονται ότι η λαοπρόβλητη ηθοποιός βρίσκεται στο κατώφλι των 35 κιλών ή αλλιώς είναι δύο κιλά πιο αδύνατη από τη Σιλό.

Την ίδια στιγμή μία άλλη φωτογραφία της Τζολί σε βόλτα της σε υπαίθρια αγορά της Καλιφόρνια μαζί με τα τρία από τα έξι παιδιά της κάνει το γύρο του διαδικτύου και προκαλεί σχόλια σχετικά με τη στιλιστική εξάρτυσή της και – κυρίως – τα ξώφτερνα υποδήματά της. Μέσα σε ένα 24ωρο η ηθοποιός βρίσκεται να κατηγορείται ως ανορεξική, αμετροεπής φασιονίστα, δυστυχισμένη ζωντοχήρα και απελπισμένη νοικοκυρά.

Η αλήθεια είναι ότι στις εικόνες της μοιάζει τωόντι αποστεωμένη, όχι όμως περισσότερο απ’ όσο ήταν προ οκτώ μηνών, όταν πάλι δημοσιεύματα την ήθελαν να φλερτάρει με την ανορεξία ή από το καλοκαίρι που μας πέρασε όταν το αμερικανικό Vanity Fair τη φιλοξένησε στο εξώφυλλό του. Στην εν λόγω συνέντευξη που δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο η Τζολί παραδέχθηκε ότι ο χρόνος που μεσολάβησε από το φθινόπωρο του 2016, όταν και ανακοινώθηκε ο από τραπέζης και κλίνης χωρισμός της από τον Πιτ, ήταν δύσκολος κι επίπονος.

Είχε μάλιστα παραδεχτεί το πρόβλημα υψηλής αρτηριακής πίεσης που παρουσίασε για βραχύ διάστημα, ενώ είχε αποκαλύψει ότι λόγω νευρολογικού προβλήματος είχε παραλύσει η μία πλευρά του προσώπου της. «Καμιά φορά οι σύζυγοι και οι μητέρες βάζουν τον εαυτό τους σε δεύτερη μοίρα. Μέχρι που αυτό επηρεάζει τη δική τους υγεία», είχε σημειώσει. Ακόμα, στην εξομολόγησή της, την πρώτη έπειτα από την ανακοίνωση του διαζυγίου εμφανιζόταν μάλλον αισιόδοξη, λέγοντας πως η ίδια και τα έξι παιδιά της Μάντοξ, Παξ, Ζαχάρα, Σιλό, Βίβιαν και Νοξ προσπαθούσαν να «αναρρώσουν» έπειτα από μία επώδυνη συναισθηματικά περίοδο. «Δε θέλω τα παιδιά μου να στενοχωριούνται για μένα. Νομίζω ότι είναι καλύτερο να κλαίω κρυφά στο μπάνιο και όχι μπροστά τους. Πρέπει να πιστεύουν ότι όλα θα πάνε καλά, ακόμα κι όταν εγώ η ίδια δεν είμαι καθόλου σίγουρη γι’ αυτό», είχε επισημάνει.

Η Αντζελίνα Τζολί στην πιο πρόσφατη δημόσια εμφάνισή της το περασμένο Σάββατο:

Η Αμερικανίδα «ασθενής»

Οι φήμες περί ανορεξίας ακολουθούν την Τζολί σαν πιστό σκυλί εδώ και αρκετά πλέον χρόνια. Μολονότι η ίδια δεν έχει αναφερθεί ποτέ στο επίμαχο ζήτημα, ο Τύπος – ειδικά τα tabloids – επιμένουν να το επαναφέρουν έμμονα θαρρείς στην επικαιρότητα. Όλα ξεκίνησαν όταν μία γκουβερνάντα που είχε εργαστεί στο σπιτικό των Brangelina αποκάλυψε μετά την απομάκρυνσή της πως τάχα η πρωταγωνίστρια της είχε εκμυστηρευτεί ότι ως έφηβη ταλαιπωρούνταν από επεισόδια ανορεξίας.

Νερό στο μύλο της εικασίας σχετικά με την κατάσταση της υγείας της Τζολί ρίχνει προφανώς η δημόσια παραδοχή της με άρθρο της που δημοσιεύτηκε στους New York Time ότι κατέφυγε σε προληπτική μαστεκτομή και υστερεκτομή το 2013 και το 2015, προκειμένου να μειώσει τις υψηλές γονιδιακές της πιθανότητες να νοσήσει από καρκίνο. Μάλιστα, μολονότι κατόπιν των επεμβάσεων υποβλήθηκε σε ορμονοθεραπεία, τελικά δεν κατάφερε να αποφύγει την πρόωρη εμμηνόπαυση – μάλιστα στην πρόσφατη συνέντευξη του Vanity Fair ομολογούσε ότι μάλλον η ορμονική κατάστασή της ευθύνεται για το δέρμα της που έχει γίνει ξηρό και τραχύ αλλά και για τις λευκές τρίχες των μαλλιών της.

Η πηγή των fake news

Έκτοτε η υγεία της τίθεται συχνά στο μικροσκόπιο του Τύπου και γίνεται ευπώλητο εξωφυλλικό θέμα. Ειδικά από το αμερικανικό περιοδικό Star, το οποίο έχει πολλάκις καταπιαστεί με το προφανώς «πουληστερό» ζήτημα του βάρους της. Σε κάθε περίπτωση το εν λόγω έντυπο δε φημίζεται ούτε για την τήρηση της δεοντολογίας – αν μιλάμε για ένα σοβαρό ιατρικό πρόβλημα που κρεμιέται ελαφρά τη καρδία στα μανταλάκια -, ούτε για το τακτ, μα ούτε για την εγκυρότητά του. Δεκάδες εξώφυλλά του με φημολογούμενες εγκυμοσύνες, με καβγάδες ή επεισοδιακούς χωρισμούς χολιγουντιανών σταρ έχουν αποδομηθεί παταγωδώς.

Από τα πλέον συνήθη «θύματα» των fake news που διασπείρει είναι η Τζένιφερ Άνιστον, ενώ η ηθοποιός Κέιτι Χολμς στο παρελθόν κινήθηκε νομικά εναντίον του περιοδικού όταν την εμφάνισε ως εξαρτημένη από ναρκωτικές ουσίες. Τελικά, υπήρξε εξωδικαστικός συμβιβασμός ανάμεσα στα δύο μέρη. Σε παλαιότερη έρευνα του ιστορικού πλέον Gawker το περιοδικό Star εμφανιζόταν ως ένα από τα πλέον αναξιόπιστα tabloids με τη θεματολογία και τα εξώφυλλά του να προσεγγίζουν την αλήθεια μόλις σε ποσοστό 10-12%, βάσει της επιβεβαίωσης ή της διάψευσης των δημοσιευμάτων.

Ακτιβισμός για Χρυσή Σφαίρα

Σε άλλα νέα η για κάποιους ανορεξική, για άλλους άρρωστη, για κάποιους τρίτους εμμηνοπαυσική Τζολί στις αρχές της εβδομάδας εξασφάλισε δύο υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα. Η μία αφορά την ταινία του Netflix First they killed my father (συνυπογράφει το σενάριο και σκηνοθετεί) που καταπιάνεται με την γενοκτονία των Ερυθρών Χμερ στην Καμπότζη ενώ η δεύτερη ήρθε για το φιλμ animation The Breadwinner με την ιστορία ενός κοριτσιού που προσπαθεί να επιβιώσει στο Αφγανιστάν των Ταλιμπάν. Η ηθοποιός επιβεβαίωσε ακόμα ότι θα συμμετάσχει στο sequel του Maleficent, έτσι για να μην ξεχνά τον παλιό, καλό, μπλοκμπαστερικό εαυτό της.

Παρά τα φημολογούμενα πολλά προβλήματα υγείας της η Τζολί παραμένει ενεργή κινηματογραφικά, αν και, όπως ομολόγησε προ ημερών στο Hollywood Reporter έγινε ηθοποιός για να βοηθήσει τη μητέρα της με τα προς το ζην, ενώ συνεχίζει και την έντονη ανθρωπιστική δράση της τόσο για τους πρόσφυγες ως Ειδική Απεσταλμένη των Ηνωμένων Εθνών όσο και για τα δικαιώματα των παιδιών αλλά και των γυναικών. Μόλις την προηγούμενη Κυριακή σε άρθρο που υπέγραψε από κοινού με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Τζενς Στόλντενμπεργκ και δημοσιεύτηκε στον Guardian ανέλαβαν τη δέσμευση για την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών αλλά και των ίδιων των γυναικών από τη σεξουαλική βία στις εμπόλεμες περιοχές του πλανήτη.

Όσο για τη σχέση της με τον Μπραντ Πιτ μπορεί να μη χαρακτηρίζεται πλέον εμπόλεμη, ωστόσο φαίνεται πως οι φημολογούμενες προσπάθειές τους να γεφυρώσουν το μεταξύ τους χάσμα δεν έχουν ευοδωθεί. Πάντως, εάν πιστέψει κανείς την online έκδοση του αμερικανικού Star, οι δυο τους σκέφτονται ενόψει Χριστουγέννων να παραμερίσουν τις όποιες διαφορές τους και να κάνουν τα πικρά γλυκά για τα παιδιά τους. Γιορτή αγάπης, σου λέει.

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ