Η σέξι Κύπρια προπονήτρια που φιλοξενήθηκε από τη Μονακό (pics)

Η σέξι Κύπρια προπονήτρια που φιλοξενήθηκε από τη Μονακό (pics)

Η Γεωργία Χριστοφόρου κατέχει πιστοποιητικό UEFA C στην προπονητική ποδοσφαίρου, είναι μέλος τους προπονητικού προσωπικού της Ακαδημίας του ΑΠΟΕΛ στη Λευκωσία.

Έχουμε συνηθίσει όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο να το αντιμετωπίζουμε σαν ένα ανδρικό άθλημα. Εδώ και χρόνια όμως όλο και περισσότερες γυναίκες ασχολούνται ενεργά με το πιο δημοφιλές άθλημα του κόσμου είτε ως αθλήτριες είτε από τη θέση του διαιτητή ακόμη και του προπονητή, καταρρίπτοντας το παραπάνω στερεότυπο.

Μια από αυτές τις γυναίκες που ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο είναι η Γεωργία Χριστοφόρου η οποία είναι γνωστή στην Κύπρο ως ποδοσφαιρίστρια φούτσαλ (ποδόσφαιρο σάλας) αλλά κα ως προπονήτρια ακαδημιών Κ6 και Κ12 του ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας.

Τον περασμένο Αύγουστο η όμορφη Γεωργία ταξίδεψε στη Γαλλία και φιλοξενήθηκε από την AS Monaco, πρόεδρος της οποίας είναι ο Ρώσος επιχειρηματίας και επενδυτής, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, για μια εβδομάδα κατάρτισης στις εγκαταστάσεις της ομάδας των Μονεγάσκων.

Η 23χρονη παρακολούθησε από κοντά τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας, ενώ παρακολούθησε και το πρώτο παιχνίδι της σεζόν του γαλλικού πρωταθλήματος της πρώτης κατηγορίας (Ligue 1) μεταξύ της AS Monaco και της Olympique Lyonnais. Είχε επίσης την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους προπονητές και το προσωπικό της Ακαδημίας, αλλά και να ταξιδέψει στο Τορίνο της Ιταλίας με την ομάδα των Κ19, οι οποίοι συμμετείχαν σε φιλικό αγώνα με την Juventus.

«Από μικρή μεγάλωσα στο χώρο του γηπέδου, πήγαινα μαζί με τον πατέρα μου και τα αδέλφια μου και παρακολουθούσαμε αγώνες. Συνεχώς μέσα στο σπίτι η τηλεόραση μόνο ποδοσφαιρικούς αγώνες έπαιζε! Μετά από συχνή επαφή με τον χώρο και μέσα από τις προπονήσεις μου κατάλαβα πως ήθελα να ασχοληθώ και να εμπλακώ σε αυτό το άθλημα. Όσο περνούσε ο καιρός δενόμουν περισσότερο μέχρι που μου είχε γίνει καθημερινή συνήθεια. Όσο πιο πολύ δενόμουν, τόσο πιο πολύ με γέμιζε και συνεχώς ήθελα να ανακαλύπτω νέες εμπειρίες και να αρπάζω τις ευκαιρίες που μου παρουσιάζονταν. Δεν θα ξεχάσω την εικόνα του προπονητή μου η οποία μου ενέτεινε την περιέργεια πώς είναι να διευθύνεις μια ποδοσφαιρική ομάδα. Πώς μπορούν να συνυπάρχουν τόσοι διαφορετικοί χαρακτήρες μέσα σε μια ομάδα με κοινούς στόχους και κοινή πορεία; Αυτή η περιέργεια ήταν η αφετηρία μου» θα πει σε παλαιότερη συνέντευξή της.

Η νεαρή λάτρης της στρογγυλής θεάς, η οποία κατέχει πιστοποιητικό UEFAC στην προπονητική ποδοσφαίρου, είναι μέλος τους προπονητικού προσωπικού της Ακαδημίας του ΑΠΟΕΛ στη Λευκωσία, για παιδιά κάτω των 6 και κάτω των 12 χρόνων. Με πτυχίο Ψυχολογίας, συνδυάζει τις δύο αγάπες της για να βοηθήσει τους νέους παίκτες να προοδεύσουν σωματικά και ψυχικά.

Το ακαδημαϊκό της υπόβαθρο είναι ένα επιπλέον εργαλείο στην καθημερινή επαγγελματική εργασία της, καθώς αναγνωρίζει τη σημασία της βοήθειας προς τους νεαρούς παίκτες, προκειμένου να ξεπεράσουν τα όριά τους και να παραμείνουν ψύχραιμοι υπό πίεση, ώστε να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στο γήπεδο. Όνειρο της 23χρονης Γεωργίας είναι να παίξει σε γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου σε πρωτάθλημα πρώτης κατηγορίας.

Δείτε τις φωτογραφίες της Κύπριας:

Πηγή: Protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ